TJÄNA PENGAR TILL KLASSKASSAN OCH LAGKASSAN! SÄLJ HERRGÅRDSLJUS OCH DOFTLJUS.
BEHÅLL HELA 50% - BÄTTRE FÖRTJÄNST ÄN HOS NÅGON ANNAN!

FAQ - VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här ger vi svar på de vanligaste frågorna som vi brukar få om hur det går till att sälja ljus för laget eller klassen.

Finns det någonting annat som du undrar över, tveka inte att höra av dig till oss!

 

Hur lång leveranstid är det?

Ungefär 2-5 arbetsdagar för både ljus och säljkataloger. Observera att katalogerna skickas till er separat med post, och ljusen skickas med DHL.
 

Hur får jag min leverans?

Paket upp till 20 kg (t.ex. 38 förp. herrgårdsljus eller 50 stk doftljus) hämtas ut hos närmaste DHL-ombud/servicepoint. Paket som väger över detta levereras "hem till dörren" till en adress du själv väljer, och på en av de tider som DHL kör ut till just ditt postnummer (dagtid, vardagar) vilka du kommer få förslag på i sms:et som DHL skickar ut inför leveransbokningen. Du kan också välja att hämta försändelsen på din närmaste DHL-terminal om du hellre skulle föredra det.

 

Säljkatalogerna levereras direkt till din brevlåda, vid större mängd och skrymmande brev kan leveransen komma att gå till ditt närmaste DHL-ombud.
 

Om jag inte vill sälja ljus och har beställt ett provpaket, vad gör jag då?

Du får självklart behålla ljusen utan kostnad! Vi erbjuder ett provpaket per person, skulle fler provpaket beställas debiteras ni för ljusen som om det vore en beställning.

 

Hur lång tid har vi på oss att betala fakturan?

Från och med att ni tagit emot ljusen så har ni 60 dagar på er att betala fakturan.

 

Behöver vi lägga ut pengar?

Nej, ni betalar bara för ljusen ni har sålt. Ni kan alltid returnera osålda produkter. Vi betalar returfrakten. Fakturan betalas efter 60 dagar.

 

Hur mycket tjänar vi?

Ni får behålla 50% på allt ni säljer. Rakt ner i kassan. Läs mer om vad ni kan tjäna här. Ni säljer ljusen i vitt grått, rött och gult för 100 kr/förp. och behåller 50 kr. Ljusen i silver och guld säljer ni för 130 kr/förp. och behåller 65 kr. Doftljusen säljer ni för 100 kr/styck och behåller 50 kr.
 

Kan jag sälja privat?

Vi genomför inga privata försäljningar, endast skolklasser, lag och föreningar.

 

Måste vi beställa hem ljusen först?

Nej det går precis lika bra att ta upp beställningar i förväg och sen beställa precis så många ljus som man faktiskt sålt. Då beställer ni säljkataloger till gruppen här.

 

Kan alla säljare få varsitt provpaket att visa upp när de går runt och tar upp beställningar?

Vill ni att säljarna skall ha varsitt ljuspaket eller doftljus att visa upp i tillägg till säljkatalogen/säljbladen kan ni lägga en vanlig ljusbeställning på bara detta antal. Som en ”förbeställning”. När ni vet hur många ni sålt, drar ni bara av antalet för dessa ljus och inkluderar sen dessa i antalet ni skall leverera. Sen lägger ni en till beställning på antal sålda ljus minus de ni "förbeställt".

 

Kan ni packa per säljare?

Vi vill hellre erbjuda er så hög förtjänst som möjligt (hos oss behåller ni alltid 50% i vinst) istället för att lägga på extratjänster som att packa per säljare eller medskick av bärkassar vilket skulle dra ner er säljmarginal. För att underlätta för kontaktpersonen när ljusen ska fördelas ut till säljarna, kan det istället vara en god idé att bestämma en kväll när alla säljare kommer och själva plockar ihop de antal ljus man skall ha.

 

Vilket sätt är bäst - att sälja direkt med ljusen i handen eller ta upp beställningar i förväg?

För er som önskar en snabbare säljprocess än att ta upp beställningar i förväg med säljkatalogen rekommenderar vi att sälja med ljusen direkt i handen. Försäljning och avslut sker alltså vid ett och samma tillfälle. Men många tycker det är bättre att ta upp beställningar och sen beställa när man vet exakt hur mycket man sålt. Ni väljer det sätt som ni tror passar just er klass eller ert lag bäst!

 

Fria returer -  om vi får ljus över, vad gör vi då?

Fyll i uppgifterna i länken nedan så mejlar vi ut en retursedel tillsammans med instruktioner. Större försändelser (över 20 kg = 39 ljusförpackningar eller fler, eller 50 stk doftljus eller fler), hämtas av DHL. Mindre försändelser får man lämna in som paket på närmaste DHL ombud/servicepoint. Vi står för returkostnaden.

När vi fått returen till lagret skickar vi en ny faktura med avdrag för de ljus man returnerat! Vid problem eller frågor om upphämtning, ring DHL på tel 0771-345 345. 
 

FRIA RETURER

 

Hur packar vi returen?

När ni får er leverans med ljus, spara gärna någon av de stora kartongerna och några av de små innerlådorna ifall ni senare skulle behöva returnera. Ljusförpackningarna ni returnerar skall vara oskadade och skickas väl emballerade. Fyll ut kartongen med tidningar/papp eller liknande vid behov så det inte finns utrymme för ljuspaketen att ”fara omkring” i kartongen för då går de tyvärr sönder.

 

Jag har en annan fråga

Ring oss gärna på 020-10 00 32 eller mejla info@kirratochklart.se så hjälper vi dig! Du kan också chatta med oss direkt här på sajten under våra öppettider måndag till fredag kl. 9-17.

 

JAG VILL BESTÄLLA LJUS NU

 

SKICKA MIG ETT INFOPAKET

 

 

Bilder-på-idrottande-barn-till-kirrat.jpg

 

 

EXKLUSIVA

DOFTLJUS

Våra exklusiva doftljus finns i fyra välbalanserade och noga utvalda dofter – Lily of the valley, Jasmine, Blackberry och Green Tea. Ljusen har ett vackert frostat glas med ett sobert tryck. De är 8 cm höga och varje ljus levereras i en vacker kartong. Brinntiden är ca 33 timmar. De fräscha dofterna är milda och sprider en alldeles lagom dos av väldoft i ditt hem.

 

BESTÄLL LÄS MER

 

Blackberry-NY-STOR-TILL-BILDSPEL.jpgGreentea-NY-STOR-TILL-BILDSPEL.jpgJasmine-NY-STOR-TILL-BILDSPEL.jpgLilyofthevalley-NY-STOR-TILL-BILDSPEL.jpg

TRADITIONELLA

HERRGÅRDSLJUS

Våra vackra herrgårdsljus är handstöpta och ca 35 cm långa. Ljuset brinner med vacker klar låga med en brinntid på 9,5 timmar. En förpackning innehåller sex herrgårdsljus och finns i färgerna vitt, rött mörkgrått, gult, silver och guld. Ljusen är tillverkade med miljöhänsyn. Ljusen kommer i en trevlig förpackning och passar utmärkt att ge bort som present.

 

BESTÄLL LÄS MER