Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur

Allt du behöver veta inför studenten

Vad innebär att "ta studenten"? Hur går det till? Vad kostar det och hur undviker man att betala hela kalaset själv, med andra ord hur tjänar man pengar till studenten 
eller till klasskassan?Alla dessa frågor har vi svaret på och du kan antingen läsa hela texten eller den del som du är intresserad av.

VAD INNEBÄR DET ATT "TA STUDENTEN"?

Att ta studenten är ett avslut på gymnasiet och ett steg in i vuxenlivet. Efter studenten börjar vissa att jobba direkt, andra läser vidare på högskola/universitet och en del väljer att helt enkelt ta en paus från plikter som arbete och skola för att t.ex. resa. Känslorna kring att ta studenten skiljer sig från person till person, en del kan knappt vänta på att dagen ska komma medan andra fasar lite över hur det ska gå sedan. Att känna så är inte konstigt men glöm inte; du tar bara studenten en gång i livet så njut av det och se till att skapa minnen som håller i år och dar!

HUR GÅR DET TILL?

När man tänker på studenten så tänker man oftast på själva studentdagen men faktum är att hela året, hela tredje ring är en fest och för att det ska bli en bra fest krävs planering! 

Saker att ha koll på under studentåret:

Mössprovning
Det är precis vad det låter som, man provar ut sin studentmössa för att se vilken storlek som man ska beställa och det brukar ske under tidig höst i tredje ring.

”Dagar”-fester
Vissa skolor/elevkårer anordnar, tillsammans med klubbar, fester när det är 200, 100 och ibland även 50 dagar kvar till studenten. 

Studentbal
Anordnas av skolan eller elevkåren, biljetter kan kosta allt ifrån 500 – 1000kr och i det priset ingår i stort sett alltid mat och dryck samt kostnad för lokal. 

Mösspåtagning
Vissa skolor har en mösspåtagningsceremoni den 1:a maj, eller några veckor innan själva studenten medan andra skolor har mösspåtagningsceremonin på själva studentdagen. I en del städer finns det också klubbar som anordnar fester för studenter som precis har haft sin mösspåtagning om det sker innan studentdagen. 

Studentdagen 
Studentdagen är en fullspäckad dag som för de flesta börjar redan runt kl.06 på morgonen, då är det dags för champagnefrukost. Det är också precis vad det låter som, klassen äter frukost och dricker champagne tillsammans innan det bär av mot skolan för själva studentceremonin. 

Efter studentceremonin är det dags för utspring! Utspringet sker klassvis och ibland springer bara studenterna ut mot folkmassan av nära och kära som väntar, ibland sjunger varje klass en sång och ibland bjuder klasserna på varsin dans. 

Flakåket sker direkt efter utspringet och pågår i ungefär en timma. Här kan det förekomma både skålande och lite sprutande av dryck så i vissa städer byter man till och med om till overaller innan man kliver på flaket. 

Studentmottagningen sker oftast hemma hos studenten och är ett sätt för vänner, familj och släkt att få fira den nyblivna studenten. Ett tips är att tänka ut ett svar i förväg på följande fråga: ”Vad ska du göra efter studenten?”, tro oss, den kommer du att bli frågad av samtliga personer som är närvarande. 

Fram emot kvällen så är det vanligt att studenten lämnar sin mottagning för att gå på en studentfest som sker antingen hos någon i klassen/skolan eller så anordnar vissa skolor tillsammans med klubbar sk. slutskivor. I det fallet möts alla studenter från samma skola på samma klubb och firar tills solen går upp igen dagen efter.

VAD KOSTAR DET?

Om man ser till alla saker som sker under studentåret så krävs det inte ett geni för att förstå att studentåret inte bara är fartfyllt och superkul, utan att det också kostar en hel del pengar. Eskilstunas kommun har räknat på vad en student kan kosta och har kommit fram till att det allt som allt ligger på 18 000–25 000kr/student.

I den ovanstående summan är allt inräknat, både egna utgifter som för t.ex. kläder och gemensamma utgifter som de för exempelvis flaket. 

Det är i huvudsak flaket som betalas gemensamt av klassen men det finns andra saker som klassen skulle kunna finansiera tillsammans och som vissa klasser redan gör som t.ex. balbiljetter, champagnefrukost och studentfest. 

Exempel, prisuppgift:

För 15 000 kr kan en klass på 25 personer hyra ett flak. 

Obs! I den summa har vi inkluderat lastbil, högtalare, lakan, målarfärg och eventuell dryck.15 000kr för ett flak som man står på i en timma, rätt dyrt va? Vissa flak kan kosta upp till det dubbla också! Svindyrt alltså. Men, inga problem, fortsätt scrolla så kommer vi att presentera hur ni snabbt tjänar pengar till studenten och klasskassan. 

Ps. Det är precis som att tjäna pengar till klassen eller som att tjäna pengar till laget eller som att tjäna pengar till föreningen, något ni säkerligen har varit med och gjort tidigare.

HUR KAN KLASSEN TJÄNA PENGAR TILL STUDENTEN?

Vad erbjuder vi?
För att undvika att alla i klassen ska behöva betala för t.ex. flaket ur egen ficka så erbjuder vi på kirratochklart.se ett sätt för er att tillsammans tjäna in pengar som ni kan lägga på er student. Genom att sälja våra mycket populära och därmed lättsålda produkter dvs. kaffe (mellanrost och mörkrost) herrgårdsljus, kronljus och doftljus så kan ni på ett snabbt, enkelt och riskfritt sätt samla ihop pengar till er student. Ni får alltid:

- 50% i förtjänst (60 kr/ såld produkt)

- Fri frakt och fri retur på ev. osålda produkter

- 60 dagars betalningsvillkor (och mer om det skulle behövas)

- Proffsig kundservice över mejl, telefon, chat, Facebook och Instagram, vi finns här för att besvara alla era frågor.

- Inga utlägg = ingen risk!

Ett exempel på er förtjänst:
Låt oss säga att ni är 32 personer i klassen, då räcker det med att alla säljer 8 antal produkter var för att komma upp i 15 000 kr och kan därmed täcka hela avgiften för flaket.

( produkter var kan alla sälja! Någon kan dock alltid tycka att det låter mycket med 8 förpackningar men även om just du inte säljer alla dina så kan vi garantera att någon annan i klassen säljer fler än 8 så på så vis löser det sig alltid! Visst låter det smidigt? Skulle ni dessutom sälja för mer än 15 000 kr så kan ni ju alltid fördela pengarna mellan er alternativt lägga dem på att göra någon avslutande kul aktivitet tillsammans!

Hur övertygar jag min klass om att starta en försäljning?
Då rekommenderar vi på Kirrat och Klart att man först av allt beställer hem ett infopaket att ta med till klassrummet. 

Infopaketet är gratis och innehåller följande:
1 förpackning herrgårdsljus
2 doftljus
1 säljkatalog 
Information kring hur en försäljning med oss kan gå till

Det går också bra att ringa oss/skicka ett mejl om du som vill starta en försäljning för att tjäna pengar till studenten eller tjäna pengar till klassen och önskar hjälp kring vilka argument som kan användas vid nästa klassråd.

FANTASTISK STUDENTTID FÖR ALLA

Det som vi erbjuder på Kirrat och Klart, det gör vi för att alla har rätt att få den fantastiska student som de förtjänar oavsett ekonomiska förhållanden och genom att betala studenten som en klass så ser ni till att alla har möjlighet att vara med.

Dessutom har ni garanterat gjort liknande försäljningar tidigare i era liv för att t.ex. tjäna pengar till klassen, tjäna pengar till laget, tjäna pengar till föreningen, till klasskassan eller till lagkassan? Ni kan med andra ord konceptet!

Så vad väntar ni på? Registrera klassen och börja tjäna pengar till studenten redan idag, snart är det er tid och glöm inte… ”För ni ska ta studenten, fy vad ni är bra!”!

{{'splash_bottom_part1' | translation}} {{'splash_bottom_part2' | translation}} {{'splash_bottom_part3' | translation}} {{'splash_bottom_part4' | translation}}