Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur

Klassresa till Åre - ta skolresan till Åre

Ta del av våra tips om ni vill åka till Åre på klassresa

Åk på klassresa till åre

En skolresa till Åre är lika rolig sommar som vinter och är ett perfekt alternativ till klassresa för alla som gillar äventyr, natur, fartfyllda upplevelser och roliga och annorlunda aktiviteter i en fantastisk miljö. Naturligtvis är Åre ett givet resmål för de som är intresserade av en klassresa med skidåkning i fokus, men Åre bjuder också på en enastående natur och en stor vidd av aktiviteter att välja mellan under årets alla månader. 

Under vår- och sommarmånaderna kan man hitta på en rad olika nöjen så som gokart, bowling, femkamp, äventyrsbad, paddling outdoor-laser combat, bastuflotte, fjällvandring, forsäventyr, tunnbrödsbakning, grottkrypning, paintball, zipline, adventurepark och mycket annat.

Det finns flera olika aktörer som erbjuder många olika typer av aktiviteter så det är verkligen upplagt för äventyr om ni vill åka till Åre på klassresan.

Hur mycket pengar ni vill lägga på klassreseäventyret beror möjligen på era tillgångar. Ekar skolkassan tom kan ni enkelt fylla på den genom att sälja ljus. Samarbeta med Kirrat och Klart och tjäna pengar till klassen. Det är både kul, lönsamt och lärorikt!

Resan till Åre

För skolklasser som ska till Åre är det oftast billigast och smidigast att åka till Åre med tåg då tågstationen ligger mitt i Åre by. Många tycker det är både mysigt och smart att åka nattåget som går ToR Åre året runt. Vill ni flyga så ligger flygplatsen i Frösön knappt en timme bort från Åre.

Restid tåg:
Stockholm-Åre: cirka 7 timmar
Göteborg-Åre: cirka 10 timmar
Malmö-Åre: cirka 11 timmar

Tågbolag som trafikerar Åre station:
SJ
Snälltåget
Norrtåg

Flygbolag som trafikerar Åre Östersund Airport:
BRA
easyJet
Norwegian
SAS

Vintertid kan klassen även boka in sig på Expressbuss med avgångar från Stockholm via Uppsala, Gävle, Sundsvall och Östersund till Åre.

Hur man lättast tar sig runt i Åre

När ni väl är på plats med klassen i Åre ligger det mesta inom gångavstånd. Vill ni hyra egen buss, bilar eller åka taxi finns det att boka året runt. 

Åker ni på klassresa till Åre vintertid och vill åka skidor tar ni er enklast runt med skidbussen som trafikerar hela skidområdet från Duved i väster till Åre Björnen i öster. Alla utförsåkare åker gratis med sitt SkiPass-kort. 

Vill ni åka runt med lokaltrafiken är det Länstrafiken Jämtland som trafikerar med reguljära busslinjer.

tips på boende för skolklasser i åre

Hur och vart er klass vill bo under er skolresa till Åre styrs av hur stor klasskassa ni har, och dels efter vilken typ av aktiviteter ni vill ägna er åt under skolresan.

Tips på några bra boenden för skolklasser i Åre:

Lägenheter och vandrarhem
Vill ni bo i lägenheter med självhushåll som oftast är ett prisvänligt alternativ finns det flera olika alternativ som t.ex. Olympiagården, Thomassons Gård eller Vandrarhem i Edsåsdalen strax utanför Åre.

Åre Camping
På Åre camping bor ni i mysiga campingstugor med 4-5 bäddar till ett förmånligt pris.

Holiday Club
Skolklasser som vill bo bekvämt på hotell i Åre väljer ofta Holiday Club och boende i flerbäddsrum.

Stugor
I och runtomkring Åre finns stugor i alla storlekar och prisklasser, endast storleken på klasskassan sätter gränsen. Hyr privat eller via någon av de stora aktörerna i Åre.

Det finns naturligtvis fler boendealternativ som passar för en skolresa till Åre, kontakta de föreslagna klassresearrangörerna längre ner i denna artikel så hjälper de er hitta det bästa boendet för just er klassresa.

Tips på aktiviteter för skolklasser i Åre

Under vintermånaderna bjuder Åre på fantastisk skidåkning för de skolklasser som vill åka skidor på sin klassresa. Ett axplock utöver det kan ni under er skolresa under vintermånaderna prova på snöskovandring till en Igloo, isklättring, grottkrypning eller rida på islandshästar. 

Vill ni genomföra en klassresa med äventyr och spänning i Åre sommartid så är det ett riktigt bra tips eftersom tempot i den lilla byn är lite lugnare när den alpina säsongen inte är i gång, och det finns hur mycket som helst att göra!

Gå på fjällvandring i det vackra fjällandskapet, prova på att åka downhill på mountainbikes utför Åreskutan eller åk Zipline som är en annan magkittlande upplevelse. Forsränning, hängflygning, Laser Tag, flugfiskekurs, SUP (stand Up Paddleboard) och bastuflotte på Åresjön är andra populära aktiviteter som man kan ägna sig åt under en klassresa till Åre.

Boka klassresa till Åre

Är nu sugna på att åka på ett riktigt äventyr och väljer Åre till er klassresa är det oftast enklat att ta hjälp av någon av de olika aktörerna som tillhandahåller färdiga klassresepaket för skolklasser Åre. Boka enkelt både boende och aktiviteter eller låt de skräddarsy er upplevelse efter era önskemål.

Explore Åre
Explore Åre är störst på äventyr i Åredalen och har mängder med anpassade upplevelser för skolgrupper att erbjuda! Välj bland dagsaktiviteter eller olika flerdagarspaket  anpassade för skolresor inkl.  upplevelser och aktiviteter, boende samt med eller utan måltider. Erbjuder roliga aktiviteter som Zorbing, Mountain Cart, Bumperball, Archery Combat, Bastuflotte och mycket annat spännande som passar perfekt på en klassresa. Prisexempel för 2 dagar med boende, måltider och aktiviteter: 1980 kr/pers Tips på skolresor och klassresor till Åre >

Holiday Club
Hotell Holiday Club som ligger mitt i Åre by anordnar också skolresor med boende och helpension hos de. I skolklasspaketet ingår 1 timmes bowling, 1 runda minigolf och entré till upplevelsebadet. Utöver detta kan ni lägga till andra upplevelser och aktiviteter som just ni vill göra på er klassresa. Prova på yoga anpassad för barn och ungdomar eller testa träning på SUP-bräda eller något annat kul som finns att göra i Åre. Prisexempel för klasspaketet vid boende i 4-bäddsrum: Från 695 sek per dygn och per person.

Skolreseäventyr.se
Skolreseäventyr är en väletablerad arrangör som erbjuder ett roligt och välfyllt 3-dagarsäventyr för skolklasser i Åre. Åreäventyret innefattar boende i lägenheter med 4-10 bäddar, måltider och aktiviteter som t.ex. bastuflotte, Bumperball, Outdoor Laser Combat och Äventyrsbad. Prisexempel: 3230 kr/person.

Skistar
Skistar kan också hjälpa klassen med en skolresa där alla får chansen att uppleva skidåkning och friluftsliv i Åre. Kontakta de så hjälper de er med ett förslag på ett roligt upplägg som passar just er klass.

Äventyrligt
Äventyrligt i Åre erbjuder upplevelser som klassen alltid kommer att minnas! Välj mellan dagliga turer eller ett specialsytt aktivitetsprogram för skolresan inklusive boende i campingstugor. Välj mellan äventyr som forsäventyr, grottkrypning, Zipline, MTB Downhill, paddeltur, fiske, kite/drakflygning, tunnbrödsbakning och mycket annat! Kontakta arrangören för priser.

JoPe Fors & Fjäll
JoPe ordnar skolresor med spännande aktiviteter. Boende ordnar ni själva. JoPe kan rekommendera boende efter vilka önskemål ni har. Exempel prislista per person på några av arrangörens egna heldags aktiviteter: Forsränning 700 kr, Klättring 700 kr, Grottur 700 kr, Fjällvandring 350 kr.

Sundmans lägergård
Vill klassen bo på en gammal men nyrenoverad samegård är det Sundmans Fjällgård som gäller för er skolresa! Gården ligger rofyllt i Hålland, endast tjugo minuter från Åre. Gården ordnar med alla måltider och hjälper er med aktiviteter under er vistelse och ser till att ni alla får en riktigt rolig skolresa till Åre. Kontakta gården för upplägg och priser.

VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!