Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur

Klassresa till Göteborg

Ta del av våra tips om ni vill åka till Göteborg på klassresa

Ta skolresan till Göteborg

Åk till Göteborg på er klassresa – staden svenska folket har röstat fram som Sveriges trevligaste storstad! Göteborg är perfekt att besöka vilken tid på året som helst. Här finns mycket att se, göra, upptäcka och uppleva. För många kan det för exempel knappast bli bättre än att inkludera en nöjespark som Liseberg på sin klassresa! Andra aktiviteter som är perfekta äventyr för en skolklass är t.ex. Universeum, Laserdome, Gokart, Prison Island eller en tur med en av paddanbåtarna. Vill ni även kunna shoppa, bada i havet eller äta på trevliga restauranger så har Göteborg mycket att bjuda på.

Boka ett färdigt skolpaket för er klass eller skräddarsy ert eget program för er klassresa till Göteborg. Många skolklasser väljer att bo på något av de moderna och fräscha vandrarhem som finns runt om i Göteborg. Förbindelserna med buss, tåg och flyg är goda till Göteborg så det är enkelt att ta sig dit från resten av landet.

Nedan har vi gjort det enkelt för dig och punktat upp aktiviteter som er klass kan göra på er skolresa, rese- och boendeförslag samt vad det kan kosta. För att få ihop de pengar som behövs till klassresan kan ni samarbeta med oss på Kirrat och Klart, vi hjälper er från start till mål. Läs mer här om hur det funkar och hur mycket ni tjänar >

Resa till Göteborg

Ska ni åka till Göteborg på er klassresa är det egentligen bara storleken på klasskassan som styr hur ni ska ta er dit och hem. Med flyg, tåg eller buss tar ni er enkelt från många andra städer i Sverige. Andra väljer att hyra minibussar eller att dela upp sig i medföljande föräldrars bilar. Valmöjligheterna är många, oavsett så bär alla vägar till Göteborg skulle man kunna säga! 

HUR MAN LÄTTAST TAR SIG RUNT I GÖTEBORG

När man tänker på resor inom Göteborg tänker man oftast på den ikoniska spårvagnen! Och att åka spårvagn i Göteborg är både enkelt, praktiskt och väldigt trevligt då man samtidigt hinner se massor av staden medans man tuffar fram längs spåret. I tillägg till spårvagnen är buss också ett utmärkt sätt att ta sig runt på i Göteborg för en skolklass. 

Ni kan köpa både enkelbiljetter eller dygnsbiljetter och alla typer av biljetter och kort köper ni på Västtrafiks försäljningsställen, som känns igen på sina blå flaggor och fasaddekaler, eller via appen To Go. Turistbyrån på Kungsportsplatsen säljer 1- och 3-dygnskort. I Göteborg ingår alltid spårvagn, buss och båt oavsett vilken biljett eller vilket kollektivtrafikkort som ni reser med. 

För att se turer och planera era resor laddar ni enkelt ner appen "Reseplaneraren" som finns för både iOS och Android.

Aktiviteter för ungdomar på skolresa i Göteborg

De flesta som åker till Göteborg på klassresa brukar oftast besöka Liseberg eller Universeum, men det finns även andra roliga aktiviteter för barn och ungdomar i Göteborg. Läs vidare och se vår topplista på de populäraste aktiviteterna för skolklasser som vill ha kul under sin skolresa till Göteborg.

Topplista för skolklasser som åker till Göteborg på klassresa:

- Liseberg - nordens största nöjespark och Göteborgs mest populära besöksmål för klassresor, det säger väl det mesta! Spendera en hel dag eller fler med magkittlande attraktioner, 5-kamp och spel. Är ni minst 15 barn eller ungdomar i klassen kan ni köpa Gruppkort till förmånligt pris. Vill ni stanna över natten erbjuder Liseberg både hotellrum, vandrarhem, stugor och Bed & Breakfast. Många föredrar att bo på vandrarhem i Lisebergsbyn.

Läs vår kompletta artikel om klassresa till Liseberg här >

- Universeum - granne med Liseberg ligger nordens populäraste science-center som är fullt av upplevelser, utmaningar och vetenskap. En klassresa till Universeum innebär inte bara att ni får åka till Göteborg utan korallrevet, fjället, rymden och regnskogen ingår också! Lägg till lite spännande experiment och utmaningar också för extra mycket kul. Boka ett färdigt paket och välj mellan entré, skolresa eller ett skolprogram.

- Paddanbåtarna - ingen skolresa till Göteborg är komplett om man inte har åkt en tur med Paddanbåtarna! Detta är en riktigt klassiker som är lika starkt förknippad med Göteborg som spårvagnar, Liseberg & Håkan Hellström. Under 50 minuter glider ni sakta genom stadens kanaler och vallgravar och får veta allt som är värt att veta om Göteborg och mer därtill av de proffsiga guiderna.

- Prison Island - boka in ett spännande fängelseäventyr för klassen med utmanande celler där ni samarbetar och samlar poäng. Prison Island hittar ni i Mölndal och är en riktigt kul aktivitet att lägga till på er klassresa till Göteborg.

- High Adventure - ta med klassen på ett äventyr uppe bland trädtopparna till höghöjdsbanan High Adventrure i Partille. Vajrar, nät, rep och stockar är uppspända mellan höga träd och bildar olika banor med många olika utmaningar som är perfekt för ett gäng ungdomar på klassresa i Göteborg!

Övriga aktiviteter som är roliga för skolklasser som åker till Göteborg är t.ex. bowling, Laserdome, Go-kart, Body Flight, äventyrsgolf i Slottsskogen eller ett besök på Maritiman, Naturhistoriska museét, Älvsborgs fästning eller Ostindiefararen Götheborg.

Boendealternativ för skolklasser i Göteborg

Om ni bokar en klassresa i Göteborg med övernattning kan ni välja mellan att bo på hotell, vandrarhem eller stugbyar runt om i Göteborg. Utbudet är väldigt stort och det är kanske egentligen bara er budget som styr vilket typ av boende som passar just er klass. 

Tips! Välj ett boende varifrån det går snabbt och smidigt att ta sig till Liseberg och de andra aktiviteter som ni valt. 

ARRANGÖRER AV KLASSRESOR TILL GÖTEBORG

Vill ni göra det enkelt för er kan ni ta hjälp av en arrangör som tar hand om all bokning åt er genom att boka ett komplett paket med både boende, måltider och aktiviteter. Eller kombinera egna bokningar med paketlösningar hos en researrangör. Vill ni boka ett färdigt paket för er klass, finns flertal aktörer som kan hjälpa er att boka er klassresa till Göteborg. Ett par exempel:

Skolreseäventyr - Arrangören erbjuder 2 olika Göteborgspaket på 2-4 dagar med olika innehåll och äventyr. Prisexempel för 2 dagar: 1070 kr/pers.

Skolresan - I Arrangörens Göteborgspaket ingår allt – övernattning, måltider, aktiviteter och transporter med lokaltrafik. Olika paket på 1-5 dagar med olika innehåll och en mängd olika aktiviteter finns att välja mellan. Prisexempel för 2 dagar: fr 1195 kr/pers.

VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!