Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur

Klassresa till Gotland - ta skolresan till Gotland

Ta del av våra tips om ni vill åka till Gotland på klassresa

Klassresa till Gotland

Gotland är i särklass ett av de mest klassiska resmålen när det kommer till att åka i väg på klassresa. År efter år åker tusentals elever på klassresa till Gotland som är ett utmärkt besöksmål för upptäcktstörstiga skolelever redo för äventyr. Det är en fantastisk spännande ö och många säger att Gotland är som att komma utomlands. Åker ni på skolresa till Gotland får ni uppleva kultur, natur och roliga aktiviteter. Besök den medeltida staden Visby med sin spännande historia, unika ringmur och intressanta byggnader och hus. På Gotland hittar ni också de fascinerande raukarna, paradisön Fårö och den fantastiska naturen. Åker man på klassresa under badsäsongen så finns mängder av otroligt vackra sandstränder. Gotland bjuder dessutom allt som oftast på ett väldigt bra väder med många soltimmar.

Ett stort antal färdiga paket med resa, boende och aktiviteter finns att boka och ön kryllar av roliga aktiviteter och bra boenden som passar stora grupper som skolklasser. De flesta reser till Gotland med färja men det går även att flyga till Gotland såklart. Aktiviteter som cykling, besök i Lummelundagrottorna, surfing, besök på Mix Ranch, Fenomenalen i Visby eller Kneippbyns vattenland och sommarland ingår i många klassers reseprogram.

Behöver ni samla in pengar till er kommande klassresa till Gotland vet ni väl att ni kan ta hjälp av Kirrat och Klart? Ni tjänar alltid 50% av försäljningsvärdet och det är en av anledningarna till att tusentals skolklasser väljer oss när de behöver tjäna pengar till klassen.

Resan till Gotland

När man ska åka till Gotland på klassresa tar man sig enkelt med flyg eller färja med destination Visby. Restid: 3 timmar med färja, från 30 min med flyg. Reser ni med färja anländer du rakt in i hjärtat av Visby, bara ett stenkast från det imponerande världsarvet. Från flygplatsen är det inte heller speciellt långt utan bara knappa 4 kilometer in till centrala Visby. Väljer ni att flyga har ni flera städer att välja mellan och en flygtid som kan vara så kort som 30 minuter. De flesta skolklasser åker till Gotland med Destination Gotlands färjor och har då tre fastlandshamnar att välja mellan, Nynäshamn strax söder om Stockholm samt Oskarshamn i Småland. Oavsett vilken hamn du reser från så är restiden cirka tre timmar. 

Tips! Har ni flertalet medföljande föräldrar på klassresan kan ni ta med egna bilar för att sen kunna ta er runt på Gotland med hjälp av dessa.

Boende på Gotland

Det finns flertalet bra boendealternativ för klasser som besöker Gotland på sin klassresa. Tre bra exempel är dessa: 

Stugor eller lägenheter på Gustavsvik Semesterby - cirka 3 kilometer norr om Visby ringmur.

Stugor eller rum på Kneippbyns Resort - cirka 3 km söder om Visby.

Stugor på Visby Strandby - endast 800 meter från Visby ringmur.

Besöksmål och aktiviteter för skolklasser på Gotland

Visby - En guidad visning i Visby ingår i många skolklassers program. Där kan man bland annat få besöka någon av stadens historiska ruiner, åka Visbytåget, testa Segway och kanske klättra upp i något av de gamla försvarstornen i Ringmuren. 

Lummelundagrottorna - Lummelundagrottorna strax norr om Visby tycker många är spännande att gå in i och utforska i grupp. Ett besök i Lummelundagrottan är en upplevelse för alla åldrar. Här kan man följa med på en guidad tur 400 miljoner år tillbaka i tiden i Visningsgrottan. 

Kneippbyn - Bara några kilometer söder om Visby ligger Kneippbyn som brukar vara en självklarhet att besöka. Många klasser väljer att bo på Kneippbyns Resort som förutom boende erbjuder en rad olika aktiviteter som kan vara roliga på en klassresa. Där finns både vattenland och sommarland med Villa Villekulla och Pippi Långstrump, radiobilar, hoppslott, äventyrsgolf, Lasertag och berg- och dalbana. 

Mix Ranch – Ett annat spännande ställe för klassen att besöka på Gotland är Mix Ranch i Stenkyrka norr om Visby. I detta äventyrsland kan man bland annat tävla i mångkamp, spela fotbollsgolf, testa bullriding, bada i parkens uppvärmda pooler, snickra och köra trampbil. 

Fenomenalen Science center – Museet Fenomenalen i Visby är ett upptäckarställe för alla nyfikna! Teknik, matematik och naturvetenskap, under och fenomen blandas i spännande och omväxlande utställningar där du kan prova och undersöka hur allt fungerar. Perfekt för en vetgirig skolklass! 

Fårö - Med underbara sandstränder, säregen natur och de ståtliga raukfälten är Fårö ett av Gotlands mest besökta och omtalade besöksmål. 

Utforska raukar – Gotland har många spännande raukområden som Digerhuvud (Norra Gotland), Folhammar (Östra Gotland) Holmhällar (Södra Gotland) och Langhammars (Fårö). 

Bada i Blå lagunen - Ett gammalt kalkbrott som numera är vattenfyllt, populär badplats. 

Cykelutflykt – hyr cyklar eller MTB på Gotland och ge er ut på en härlig utflyktsdag på ön bland raukar, ruiner och vackra stränder Bada i havet - Om det är badsäsong ingår kanske ett besök på någon av Gotlands många stränder i klassreseprogrammet. 

Bungemuseet – Gotlands motsvarighet till Skansen. Där kan ni uppleva hur livet såg ut på typiska gårdar från 1600-talet och framåt.  

Gotlandståget - en hyllning till den tid då Gotland hade ett järnvägsnät över hela ön. Höjdpunkten brukar vara att få åka med på en tur med ett av tågen från förr. 

Lasertag eller bowling på Uncle Joés (trevligt aktivitetshus i Visby) Gotlands museum 

Bumperball på Tors Gård 

Paintball på Lummelunda Paintball 

Gokart hos Gotland Gokart  

Detta är bara ett axplock om vad som finns att göra för barn och ungdomar under en klassresa till Gotland, utbudet av olika typer av aktiviteter och sevärdheter är fantastiskt!

Hur man lättast tar sig runt på Gotland

I Visby finns det i princip inget behov av fordon, det skulle vara cyklar i så fall. Den medeltida stadskärnan är som gjord för en mysig promenad och även om man har begränsat med tid går det att uppleva de största sevärdheterna på bara några timmar. Vill ni ta er runt på övriga Gotland kan det däremot vara bra med ett fordon. Har ni inte egna bilar med er på klassresan finns det flera andra sätt att ta sig runt ön: 

Hyra bil på Gotland - det finns ett dussin olika biluthyrare på Gotland. Välj mellan begagnade och nyare personbilar till bra priser, minibussar, mopeder och elbilar. Biluthyrare finns vid Färjeterminalen i Visby Hamn, vid flygplatsen och mitt i Visby.

Cykla på Gotland - att cykla på Gotland är en riktig klassiker, och det finns gott om cykeluthyrare över hela ön. Det finns även upplevelsepaket att boka för de som önskar det.

Åka buss på Gotland - ett smidigt sätt att ta sig runt på Gotland är att åka buss med kollektivtrafiken. Biljetter skall alltid köpas före avresa, via appen Ridango eller Region Gotlands hemsida. Du kan också förköpa bussbiljetter och busskort på t ex Turistbyrån, Busstationen och Pressbyrån.

Åka Taxi på Gotland - det finns fem olika taxibolag på Gotland som även erbjuder guidade rundturer om er klass skulle vara intresserade av det.  

Boka klassresa till Gotland

Det finns flertalet arrangörer som kan hjälpa er att boka en oförglömlig klassresa till Gotland. Ni kan boka ett all-inclusivepaket eller valda delar med enbart boende och själva skräddarsy er vistelse med valda aktiviteter och de besöksmål som just er klass vill inkludera i en klassresa. Här kommer några tips om ni vill ha hjälp med att boka er klassresa till Gotland:

Gotlandskul - boka ett färdigt paket där allt ingår och är färdigplanerat åt er, eller få hjälp att skräddarsy er klassresa. Boende på camping eller hotell, vistelse i Visby och/eller på Fårö. Aktiviteter som kan ingå i paketet: padeltennis, mountainbike, paintball, tennis och gokart. Kontakta arrangören för prisuppgifter för klassresor.

Skolreseäventyr - välj mellan fem färdiga äventyrspaket inkl. boende och mat för klassen som omfattar 2-3 dagars vistelse samt flera olika aktiviteter och besöksmål. Exempel på ett av de fem äventyren innefattar boende i stugor nära stranden i Visby, besök på bl.a. Kneippbyn, cykeltur till Uncle Joe´s och Tors Gård för roliga aktiviteter som bumperball och Lasertag. Prisexempel klassresa 1340 kr/pers för ett 2-dagarsprogram och 1 övernattning.

Kneippbyn - populära Kneippbyns resort anordnar egna klassresor till Gotland. Boka allt all-inclusive inkl. färja från Nynäshamn, boende på Kneippbyns camping, helpension, inträde till sommarland och vattenland, samt aktiviteter som äventyrsgolf, gutniska lekar, korvgrillning och poolparty. Ni kan också lägga till t.ex. ett äventyr inne i Hansastaden Visby eller i Lummelundagrottorna.  Prisexempel klassresa: 3 dagar med 2 övernattningar fr 1995 kr/pers.

Gotlandsresor - skräddarsyr er skolresa till Gotland och bokar hela ert arrangemang med resa, boende, guideturer, aktiviteter och måltider. Boende i stugor, lägenheter eller på hotell i Visby. Kontakta arrangören för prisuppgifter och offert för just er klassresa.

Visby Gustavsvik - Semesterbyn ligger vid havet 4 km norr om Visby hamn. Boka det färdiga skolresepaket som innefattar 3 dagar/ 2 nätter i stugor eller lägenheter med självhushåll. Frukostpåsar varje morgon och 2 middagar i restaurangen. Cykel i 3 dagar. Bagagetransport till/från hamnen. Pris klassresa från 1.120 kr per/pers. Som tillägg finns Lägerskolpaket och egna äventyr i Visby eller runt om på ön.

Ljugarns semesterby - om ni vill bo på Östra Gotland under er klassresa. Här finns gott om aktiviteter och nöjen för skolklasser och arrangören hjälper er att planera resan för er skolklass, allt från båtresan till utflykter, aktiviteter och transporter. Olika upplevelser som ni kan boka är Lummelundagrottan, grillning vid raukfältet i Ljugarn, hyrcyklar, besök vid Kneippbyns vattenland och Gutniska lekar.

Viking Line - om ni vill åka på en klassresa till Gotland inkluderat en klassisk kryssning från Stockholm. Kombinera soldäckshäng, underhållning och god mat ombord på båten med en vistelse på Gotland. Välj mellan olika upplevelsepaket och utflykter i land. Gå på upptäcktsfärd bland rosor och ruiner i Visby, upplev magiska Fårö eller gör en utflykt till roliga Kneippbyn. Vill klassen cykla på Gotland kan ni ta med egna cyklar utan kostnad. Kontakta arrangören för prisuppgifter för klassresor. 

VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!