Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur

Klassresa till Köpenhamn - ta skolresan till Köpenhamn!

Ta del av våra tips om ni vill åka till Köpenhamn på klassresa

ÅK PÅ SKOLRESA TILL KÖPENHAMN

Att resa på klassresa till Köpenhamn i Danmark har blivit alltmer poppis bland skolklasser som vill komma utomlands under sin skolresa. Många skolor väljer därför Nordens största stad som har massor av intressanta och spännande sevärdheter som den berömda nöjesparken Tivoli, Ströget mitt i Köpenhamn med myllrande folkliv roliga butiker, mysiga caféer, butiker och restauranger av högsta klass. Missa heller inte gemytet och de färgglada husen i Nyhavn nere vid vattnet. Många besöker också Experimentarium, där klasskompisarna själva får ”leka” vetenskapsmän på olika sätt och Nordeuropas största akvarium ”Den blå planet”. Åker ni innan eller efter sommaren när det är varmt och skönt i luften kan en båttur på Köpenhamns kanaler vara ett roligt inslag i skolresan. Många prioriterar också ett besök på det kungliga slottet och att ta en mysig promenad för att hälsa på statyn Den Lilla Sjöjungfrun, eller Den Lille Havfrue som hon heter på danska. Statyn är världsberömd och ni hittar henne nere vid vattnet där hon sitter ensam på en sten och blickar ut över vattenytan i hamnen vid Langelinie. Det finns också många olika intressanta museer som ni också kan besöka under er vistelse i Danmarks huvudstad. Konstmuseet Louisiana är kanske det mest berömda av dem alla och ligger strax utanför Köpenhamn.

Om ni bestämmer er för att tjäna pengar till en klassresa till Köpenhamn är det väl investerade pengar i och med alla upplevelser och minnen alla i klassen kommer få med sig hem. För att få ihop pengarna som behövs gäller det dock att börja i god tid. Bästa sättet är att sälja efterfrågade produkter som ger hög förtjänst. Ni vet väl om att Kirrat och Klart kan hjälpa er att tjäna pengar till klassresan? Sälj ljus från oss och behåll 50% i vinst på allt ni säljer. Läs mer här >

 

RESAN TILL KÖPENHAMN

Till Köpenhamn tar sig klassen enkelt med tåg, buss, färja eller flyg. Flyg går oftast snabbast om ni bor längre norrut i Sverige, men är också det dyraste sättet. Väljer klassen att flyga så landar ni på Köpenhamns flygplats Kastrup som ligger nära centrala Köpenhamn. Sen kan ni enkelt ta er in till city/centralstationen med tåg som går var tjugonde minut och kostar cirka 25 danska kronor. Tack vare Öresundsbron så är det mycket enkelt att ta sig mellan Sverige och Danmark med både bil/buss och tåg. Enklast, pris vänligast och mest miljövänligt är det oftast att åka tåg tillsammans vilket också brukar vara en uppskattad start på ert äventyr med klassen. Beroende på hur många ni är som ska resa finns det flera olika hemsidor som kan hjälpa er klass med att hitta det bästa priset på biljetter.

För att boka en gruppresa blir det oftast billigast och enklast att kontakta en researrangör så hjälper de er med att jämföra priser och hantera hela bokningen åt er. Vill ni åka tåg kan ni också kontakta SJ direkt. Längre ner i denna artikel hittar ni tips på olika researrangörer som kan hjälpa er att boka er klassresa till Köpenhamn.

OBS! Om ni är en högstadieklass eller en gymnasieklass där någon i klassen är under 18 år måste en målsman godkänna resan genom ett speciellt intyg som behövs för att kunna boka in personen. Underlag för intyg kan de olika researrangörerna hjälpa till med och skicka till klassens kontaktperson.


Tips! Se över i god tid att alla i klassen har giltiga pass!

 

Hur man lättast tar sig runt i Köpenhamn

Det är väldigt enkelt att ta sig runt i Köpenhamn och avstånden mellan sevärdheterna är inte särskilt stora så det går alldeles utmärkt att promenera eller varför inte ta er runt på cykel som många av köpenhamnsborna gör! Det är både ett roligt och miljövänligt sätt att upptäcka Köpenhamn och det finns flera cykeluthyrare där ni kan hyra cyklar till hela klassen.

Det är inte särskilt dyrt att åka kommunalt och den danska huvudstaden har en väl utbyggd kollektivtrafik med bussar, tunnelbana och S-tåg som är uppdelade i olika priszoner. Biljetter kan köpas i de biljettautomater som finns överallt på järnvägsstationer och alla tunnelbanestationer. Ungdomar mellan 12 och 16 år kan köpa rabatterade juniorbiljetter.

Vill ni passa på att se Köpenhamn från vattnet under er klassresa kan ni testa hamnbussarna som är eldrivna färjor vars rutter t.ex. går förbi populära turistattraktioner som statyn Den Lilla Sjöjungfrun, Operahuset och Nyhavn.

BESÖKSMÅL OCH AKTIVITETER FÖR SKOLKLASSER I KÖPENHAMN

TOPP 3 AKTIVITETER FÖR SKOLUNGDOMAR SOM ÅKER TILL KÖPENHAMN PÅ KLASSRESA

Klassresa med besök på Tivoli

Om ni bara har tid att göra en sak i Köpenhamn så får ni inte missa att gå på nöjesparken Tivolis om är Danmarks mest besökta turistattraktion som ligger endast en kort promenad från Köpenhamns centralstation. Tivoli är världens näst äldsta nöjespark som slog upp portarna för första gången år 1843. Miljön på Tivoli är mysig med exotiska sagomiljöer och parken har en bra mix av hisnande åkattraktioner, restauranger och musik vilket gör parken till en rolig upplevelse för alla åldrar. Barn och ungdomar brukar uppskatta de olika åkattraktionerna mest och de som känner sig lite våghalsiga kan kasta sig ut i attraktioner som Aquila och Demonen och den klassiska berg- och dalbanan i trä från 1914. De som är yngre eller vill ta det lite lugnare kan välja mellan drakbåtar, veteranbilar, karuseller och ett färgrikt sagouniversum i Den Flygande Kofferten. 

Tivolis huvudsäsong löper från april till september. Något som är superpopulärt är också att besöka Tivoli under oktober då parken förvandlas till en fantastisk och rikt smyckad Halloween-värld full av pumpor, häxor och spöken.

OBS! Nytt är att alla besökare nu måste förboka sitt besök på tivoli. Nu är det också digitalt köande som gäller för att på så sätt undgå trängsel och köer till några av de mest populära attraktionerna. Alla i klassen får helt enkelt ladda ner en app som meddelar när det är din tur att dyka upp till den förbokade attraktionen. 
Inträde kostar i dagsläget 145 DKK (över 7 år) och ett Tivoli åkband kostar 245 dkk. Det finns även gruppbiljetter med rabatterat pris att köpa om ni är fler än 20 personer i klassen. 


Klassresa med besök på Experimentarium

Experimentarium är ett sk science center som ligger i Hellerup utanför Köpenhamn. Det är helt enkelt ett aktivitetscenter inom naturvetenskap och teknik med över 300 olika aktiviteter där målet är att visa på samspelet mellan natur, teknik och människa. På Experimentarium kan skolklasser testa olika aktiviteter och ha riktigt kul tillsammans på utställningar och utmaningar som ”Under huden”, ”Lyslabyrinten”, ”Det olympiska testcentret” och mycket annat.
Experimentarium är öppet under hela året förutom några dagar över jul och nyår. Ett besök tar ungefär fyra timmar. Det finns speciella skolbesök att boka för skolklasser och priset för de biljetterna är 50 DKK per elev. De vanliga entrépriserna varierar, dels beroende på ålder. Prisexempel barn 2-11 år är 125 DKK och vuxna 199 DKK. Grupprabatt 10% ges om ni är fler än 15 personer. Passa på att ät lunch med klassen i samband med ett besök på Experimentarium, antingen på den trevliga restaurangen eller i picknickområdet där ni kan äta egen medhavd mat.

 

Klassresa med besök på Den Blå Planet

Med utsikt över Öresund finner ni Den Blå Planet som är Danmarks nya stora besöksattraktion och Nordeuropas största och modernaste akvarium. Den Blå planet ligger i en spektakulär byggnad i Kastrup på bekvämt avstånd till både Öresundsbron och centrala Köpenhamn. Arkitekturen är inspirerad av en virvelström och består av fem "armar" som färdas runt jordklotet. På över 9000 kvadratmeter får klassen komma nära livet i vattnet och får uppleva över 400 olika arter som hammarhajar, rockor, sjölejon, sköldpaddor, bläckfiskar, pirayor och 20 000 andra fiskar och havsdjur från hela världen. Akvariet bjuder på en riktigt lärorik upplevelse med allt från havsdjuren i oceanen som du får möta på nära håll i undervattenstunneln, till ett lokalt besök i Nordens iskalla hav, en tropisk upplevelse bland apor och grodor i regnskogen i Amazonas, en djupdykning till Afrikas sjöar med dvärgkrokodiler och vackra fåglar till de färgstrålande korallreven i tropikerna.


Förutom upplevelsen i sig med att möta alla spännande djur får man som besökare med hjälp av interaktiva skärmar och utställningar lära sig olika fakta om de olika miljöerna. Bl.a. kan klassen få lära sig om evolutionen och utvecklingen av olika arter, deras överlevnadsinstinkter och förmåga att anpassa sig. Ett besök under skolresan på Den Blå Planet är en unik upplevelse där underhållning, fascination och kunskap kombineras i spektakulära miljöer.

Tips! Köp biljetter i förväg online så blir det billigare och boka gärna en grupprundvisning med guide. Det finns också speciella skolbiljetter för skolklasser att köpa. Och för att inte komma i värsta rusningen rekommenderas eftermiddagar efter kl 15 då det brukar vara lite mindre besökstryck. På måndagar har man t.ex öppet ända till kl 21. Undvik gärna sommartid, helger och lov då akvariet kan ha väldigt många besökare. 
 

ANNAT ATT GÖRA PÅ EN KLASSRESA TILL KÖPENHAMN

Annat ni kan göra i Köpenhamn som passar barn och ungdomar är bland annat:

 
Nöjesparker – Fick ni inte nog av ett besök på Tivoli kan ni även besöka Bakken som är världens äldsta nöjespark. Bakken är mer folkligt och inte lika polerat som Tivoli och ni hittar parken i Klampenborg strax norr om Köpenhamn. Det behövs ingen entréavgift för att besöka parkområdet men man får köpa åkpass om man vill åka någon av de 33 åkattraktionerna. Det finns både våghalsiga och mer barnvänliga åkattraktioner att välja på. Många skolklasser brukar också köra klassisk femkamp. Passa också på att äta klassisk dansk mat på någon av restaurangerna när ni ändå är här.
 
Köpenhamns Zoo (Zoologisk have) är en av Skandinaviens största djurparker och här bor mer än 4000 intressanta djur från jordens alla världsdelar som t.ex. de ikoniska pandorna. Ett besök här är en prisvärd aktivitet som passar för en skolklass på skolresa i Köpenhamn. Ni åker enkelt hit med buss 6A från centralstationen i Köpenhamn.
 
Museer – det finns många olika typer av museer i Köpenhamn. Det kanske mest kända är Louisiana Museum of Modern Art som ligger ca 45 minuter från Köpenhamn, vackert beläget vid Nordsjällands kust. Ni tar er enkelt hit med tåg som blir en trevlig utflykt i sig. Förutom flera stora utställningar per år kan du se den fina permanenta samlingen av modern konst. Här finns också en mysig restaurangen och den fina skulpturparken att strosa runt i.

Låter det spännande med Danmarks historia ska ni besöka Nationalmuseet i Köpenhamn och ta del av den spännande historien från istiden, via vikingatiden till Kristendomens införande i nutidens samhälle. 
 
Rundturer - En båttur på Köpenhamns kanaler är ett uppskattat inslag i skolresan och ett hyffsat prisvänligt sätt att uppleva Danmarks huvudstad på. Kanalbåtarna lägger ut från kanalen i Nyhavn eller från kajen vid Holmens kirke, båda med bekvämt avstånd från Ströget. Kanalbåtarna går året runt, mysigast brukar vara sommartid men det går även fint att ta en tur under vintrarna då båtarna då är övertäckta och uppvärmda.
 

Slott – I Köpenhamn finns det gott om intressanta och vackra slott att besöka. Amalienborg är det kungliga slottet och här bor den danska kungafamiljen. Missa t.ex inte livgardets vaktavlösning på Amalienborg som inträffar alla dagar kl 12.00. Slottet består av fyra separata rokokopalats varav två är öppna för allmänheten och det ena hyser ett museum där klassen kan ta del av närmare 400 år av kunglig historia.

Förutom Amalienborg finns det tre andra sevärda slott i centrala Köpenhamn:

Rosenborgs slott där ni bland annat kan skåda de danska kronjuvelerna och andra stora kulturskatter. 

Christianborgs slott vars ena del är öppen för besökare och en del som rymmer Danmarks riksdag och regering.

Sist men inte minst hittar ni Frederiksborg Slott som ligger strax norr om Köpenhamn och som byggdes av Kung Christian IV i början av 1600-talet. Frederiksborgs slott är idag det största renässansslottet i Skandinavien och hyser även Det Nationalhistoriske Museum.
 
Shopping - På den berömda gågatan Ströget i Köpenhamn finns allt för den shoppingsugne i form av hundratals olika butiker i alla prisklasser. Ströget och dess sidogator vimlar dessutom av små caféer och restauranger.
I Köpenhamn finns också flera bra loppmarknader som ”Remisen” vid Trianglen i Østerbro och den Blå Hal. 
 
Lek och spel – i en storstad som Köpenhamn finns det stor tillgång på lek- och spelaktiviteter som boule, shuffleboard, bowling och laserdome.
 

BOENDE FÖR SKOLKLASSER I KÖPENHAMN

Många skolklasser väljer att bo på något av de moderna vandrarhemmen som finns i Köpenhamn. Givetvis kan klassen bo på hotell om klasskassans storlek tillåter det. Det finns flertalet budgethotell att boka o Köpenhamn.

ARRANGÖRER AV KLASSRESOR TILL KÖPENHAMN

Det absolut enklaste och tryggaste när man ska åka på klassresa utomlands är att ta hjälp av en researrangör som hjälper en med allt från A till Ö. Eventuellt kan det också bli billigast då man får hjälp med grupprabatter och annat som kommer en skolklass väl till pass. Bokar man allt hos en resebyrå är man också skyddad av paketreselagen om något oförutsett skulle hända.

Danhostel – Danhostel hjälper klassen med all-inclusive paket som inkluderar övernattning och måltider. Danhostel skräddarsyr ert upplägg efter just era önskemål.

Hotel Copenhagen – Hotel Copenhagen hjälper till att planera er paketresa med klassen till Köpenhamn och hjälper också till med att boka upplevelser och aktiviteter på plats.

Eurotravel - Eurotravel kan också hjälpa klassen med hela resan till Köpenhamn och bokar boende på vandrarhem eller hotell, sightseeing, studiebesök och transport med buss, tåg eller flyg. Vill ni så hjälper de också klassen att boka musikalbiljetter, besök på attraktioner, sightseeing, måltider mm.

Skolreseäventyr – Denna skolresearrangör erbjuder ett 3-dagarsprogram där det ingår boende, frukost, entré och åkpass på tivoli m.m. Pris från 1620 kr per person (minimiantal för angivna priser är 20 deltagare).
Ving - Ving arrangerar inte bara charterresor utan hjälper er även att boka den perfekta klassresan till Köpenhamn. Ving kan hjälpa till med att arrangera er skolresa och ge råd om allt från bokning av hotell och flygbiljetter, utflykter och aktiviteter. Kontakta Ving gruppresor så tar de fram ett kostnadsfritt reseförslag.
 
VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!