Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur

Klassresa till London – Ta skolresan till London

Ta del av våra tips om ni vill åka till London på klassresa

Åk på klassresa till London

London är en väldigt självklar och perfekt destination att åka till om man vill åka på klassresa utomlands. Ni kan åka till London året runt men på våren och vintern brukar hotellen vara billigare. Det finns nästintill oändliga möjligheter för utflykter, sightseeing, shopping och studiebesök i Englands stolta huvudstad som passar för skolklasser och ungdomar på skolresa. Här finns allt för alla smaker – sevärdheter, kultur, shopping, parkhäng och mycket mer. London har mycket att erbjuda och era äventyr bara väntar. Hur många längtar inte efter att uppleva sevärdheter med klassen som London Eye, Madame Tussaud´s Vaxmuseum, Buckingham Palace, Big Ben, Towern, Tower Bridge, Harry Potter studio tour eller besöka välkända platser som Piccadilly Circus, Covent garden, Hyde park, Trafalgar square med flera med flera! Så vad finns att göra och vad behöver vi veta inför en klassresa till London? Kolla in våra tips här nedanför!

Om ni bestämmer er för att tjäna pengar till en klassresa till London är det väl investerade pengar som ni kommer att få igen många gånger om i form av helt fantastiska upplevelser från den stora vackra huvudstaden i England. För att få ihop pengarna som behövs gäller det dock att börja i god tid. Bästa sättet är att sälja efterfrågade produkter som ger hög förtjänst. Ni vet väl om att Kirrat och Klart kan hjälpa er att tjäna pengar till klassresan? Sälj ljus från oss och behåll 50% i vinst på allt ni säljer. Läs mer här >

Resan till London

Om ni har valt att åka med klassen till London är det främsta färdsättet att flyga dit. Beroende på hur många ni är som ska resa finns det flera olika hemsidor som kan hjälpa er klass med att hitta det bästa priset på flygbiljetter. För att boka en gruppresa blir det oftast billigast och enklast att kontakta en researrangör så hjälper de er med att jämföra priser och hantera hela bokningen åt er. Längre ner i denna artikel hittar ni tips på olika researrangörer som kan hjälpa er att boka er klassresa till London.

OBS! Om någon i klassen är under 18 år måste en målsman godkänna resan genom ett speciellt intyg som behövs för att kunna boka in personen. Underlag för intyg kan de olika researrangörerna hjälpa till med och skicka till er kontaktperson.

Tips! Se över i god tid att alla i klassen har giltiga pass!

Hur man lättast tar sig runt i London

Det enklaste och bekvämaste sättet att sig runt i London på klassresan är med tunnelbanan – London Underground. För att kunna åka tunnelbana, buss eller spårvagn behöver ni skaffa ett London Oyster Card. Kortet kan du köpa antingen online eller på bemannade stationer. Oyster card – Pay as you go fungerar i princip som ett kontantkort. Du betalar £5 för själva kortet som du sedan får tillbaka om du skulle lämna in det igen. Du fyller därefter på kortet med den summan du vill resa för. Priset kan variera beroende på vilka zoner ni kommer åka igenom, men det kommer alltid vara billigare än att köpa en enkelbiljett varje gång utan Oyster Card. Ni kan besöka TfL:s hemsida för att se priserna > 

BESÖKSMÅL OCH AKTIVITETER FÖR SKOLKLASSER I LONDON

Topp 4 aktiviteter för ungdomar som åker till London på klassresa

Klassresa med en tur i London Eye
London Eye är för många en attraktion man bara måste åka till på en skolresa. Varje år är det ca 3.5 miljoner besökare som åker det stora pariserhjulet med den fantastiska utsikten över centrala London från 135 meters höjd. Turen tar ca 30 min och klarar man att pricka in en fin och klar dag så kan man se så långt som 40 km. Tips! Bör bokas i förväg!

Klassresa med besök på Madame Tussaud´s Vaxmuseum
Detta är en av de populäraste sevärdheterna i London. På det berömda vaxkabinettet kan ni träffa en mängd filmstjärnor, sportkändisar, sångare och musiker och politiker, fast i vax förstås. Det finns över 400 dockor på Madame Tussaud´s vaxmuseum, och det läggs alltid till nya kända personer i utställningen. Star Wars utställningen brukar också locka många barn och ungdomar! Tips! Boka biljetter i förväg!

Klassresa med besök på Buckingham Palace
Passa på att inkludera läroplanen i er klassresa med ett besök på en av de mest inspirerande platserna i London och ett av Europas mest kända palats nämligen Buckingham palace som är den brittiska kungafamiljens residens. Missa t.ex. inte vaktombytet (Changing the Guard), Throne Room, Ballroom, Grand Staircase och den vackra trädgården. Palatset erbjuder ett rikt program med interaktiva workshops, turer och inlärningsaktiviteter om ni önskar boka in er på ett skolbesök. Tips! Behöver bokas i förväg.

Klassresa med besök på Harry Potter museum
Harry Potter Museum, också kallat Warner Bros. Studio Tour London är ett måste för alla Harry Potter älskare men är kul för alla oavsett och detta är en av de bästa utflykter ni kan göra med klassen på Londonresan.  Under studioturen får klassen bland annat uppleva den stora middagssalen Great Hall i Hogwarts, vandra i Diagongränden, besöka tågperrong 9¾, se Hagrids motorcykel med mera. Studion ligger drygt tre mil norr om London och biljetter måste bokas i förväg. Tips! Var ute i god tid och boka en biljett där buss ToR London ingår.

Annat att göra på en klassresa till London

Annat ni kan göra i London som passar barn och ungdomar som inte redan nämnts i denna artikel är bland annat:

Guidade båtturer på Themsen, Regents canal eller Lilla Venedig. Rundturer med hopp-on-hopp-off buss, bli lite härligt uppskrämda på en Jack-The-Ripper-rundtur, gå vilse i Hampton Court Palaces otroliga trädgårdar och parker eller sväva ovanför Themsen i linbanan Emirates Air Line och njut av fantastisk utsikt över London med mera! Är klassen fotbollsintresserad kan ni försöka tajma in er skolresa med en fotbollsmatch i Premier league eller ett besök på någon av de kända fotbollsarenorna som Stamford Bridge, Chelsea FC:s hemmaarena. 

Tips! Vad ni än vill besöka på just er skolresa – boka biljetter i förväg för att undvika de långa köerna! 

Fler tips inför er klassresa till London

Museer - London fullkomligt badar i museer och historiska platser. Tips! Promenadstråket mellan London Eye och Tower Bridge på South Bank vimlar  av statliga gratismuseer.
Rundturer - det finns en uppsjö av olika typer med buss eller båt för alla åldrar och intressen 
Slott - monarkin England har förstås mängder med slott och herresäten att besöka som t.ex. Tower of London.
Kyrkor och katedraler - Westminister Abbey vill ni förstås inte missa
Parker - parkhäng i London är nästintill ett måste under de varmare månaderna
Shopping - Harrods, Camden market och alla butiker på shoppinggatan Oxford street är bara en bråkdel av det gigantiska utbudet
Restauranger och caféer - äta fish and chips och dricka engelskt te som en tvättäkta engelsman vill man såklart göra
Musikaler - en klassisk musikal i London är aldrig fel

Boende i eller utanför London för skolklasser

De flesta skolklasser som åker till London på klassresa väljer att bo på vandrarhem då det är det mest prisvärda och praktiska alternativet för en stor grupp. Antingen bor ni i city eller en bit utanför London där ni enkelt kan ta er in med lokaltrafiken. Det finns en uppsjö att välja mellan som t.ex. Shepherd’s Bush eller St Chrisophers Inn med 7 olika vandrarhem runt om i London. Vill ni bo på hotell är det bara er budget som styr vart ni ska bo då utbudet av hotell är gigantiskt , kolla med er researrangör så hjälper de er!

Arrangörer av klassresor till London

Det absolut enklaste, tryggaste och billigaste när man ska åka på klassresa utomlands är att ta hjälp av en researrangör som hjälper en med allt från A till Ö. Bokar man allt hos en resebyrå är man också skyddad av paketreselagen om något oförutsett skulle hända.

Smarttravel – Arrangören erbjuder skolresor till London med ett stort utbud av aktiviteter för en riktigt lyckad skolresa. Paketet inkluderar flyg tur och retur samt 3 nätter på vandrarhem. Pris från 2500kr per person.

Skolreseäventyr – Arrangören erbjuder antingen en 3-dagars eller 4-dagarsprogram där det ingår boende, frukost, inträden till de olika programmen man deltar i och fria resor med lokaltrafiken, samt flyget till London och hem. Pris från 1990kr per person (minimiantal för angivna priser är 20 deltagare).

Ving - Ving arrangerar inte bara charterresor utan hjälper er även att boka den perfekta klassresa till London. Ving kan hjälpa till med arrangera er skolresa och ge råd om allt från bokning av hotell och flygbiljetter, utflykter och aktiviteter. Kontakta Ving gruppresor så tar de fram ett kostnadsfritt reseförslag.

Apollo - genom Apollo kan ni också boka skolresa till London. De hjälper er med allt inkl. kringarrangemang som utflykter, studiebesök och restaurangbokningar. Kontakta deras gruppavdelning så hjälper de er med allt.

Resfeber - Resfeber hjälper också er klass att boka en gruppresa utomlands till London och hjälper er också med en totalbokning för flyg, hotell och aktiviteter om ni önskar det. Skicka enkelt en kostnadsfri reseförfrågan genom deras hemsida.

Eurotravel - Eurotravel hjälper också till med hela resan och bokar boende, sightseeing, studiebesök och flyg. Vill ni så hjälper de också klassen att boka musikalbiljetter, besök på attraktioner, sightseeing, måltider mm.


VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!