Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur

Klassresa till skärgården - Ta klassresan till Stockholms skärgård, Mälaren eller Roslagen

Ta del av våra tips om ni vill åka på klassresa i skärgårdsmiljö

Klassresa till Barnens Ö

Ett av de kanske mest klassiska resmålen för klassresor är historiska Barnens Ö på Väddö i Stockholms norra skärgård där generationer av barn och ungdomar spenderat sina sommarlov på barnkollo här. Idag driver man även konferensverksamhet här samt arrangerar skolresor för äventyrslystna skolklasser. 

Det är enkelt att ta sig till Barnens Ö med buss från Stockholm City till Norrtälje. Sen går SLs buss 636 hela vägen till Barnens Ö. Resan från Stockholm City tar cirka 2 timmar och SL-kortet fungerar hela vägen. Total restid ca 2 h och 40 min.

Klassen bor på en av de kolonigårdar som finns på Barnens Ö och sen finns det en uppsjö av spännande aktiviteter och äventyrsbanor med mera att välja mellan. Konceptet för skolresor till Barnens Ö heter Adventura och man kontaktar Barnens Ö/Adventura direkt vid bokning av klassresapaket med 2- eller 3 nätter inklusive boende, måltider och roliga aktiviteter med samarbetsövningar och annat kul som höghöjdsbana, mörkerlabyrint, paddling och flottbygge.

I tillägg till de anordnade- och ledarledda aktiviteter som finns att boka kan man också planera in egna aktiviteter. I anslutning till vardera kollogård finns badplats, bastu, gräs- eller grusplan och olika lekmaterial som fotboll, pingis- och brännbollsgrejer. Det kan också vara roligt att planera någon egen aktivitet som tipspromenad eller ett musikquiz. Klassen kan också anordna ett eget disco med hjälp av de discoljus och bluetoothhögtalare som finns att tillgå i matsalen på kollogårdarna.

Prisexempel 2 dagar (1 natt)  990 kr/elev
Prisexempel 3 dagar (2 nätter) 1600 kr/elev
 

Klassresa till Vässarö

Att åka på skolresa eller lägerskola till Vässarö – Scouternas Ö är också en riktig klassiker som uppskattats av mängder av skolklasser och andra grupper genom åren. Vässarö ligger i Roslagen i yttersta delen av Öregrunds skärgård, ca 2,5-3 timmars resväg från Stockholm. Buss med SL från Stockholm till Norrtälje, sen buss som stannar ca 700 m från Strömsvikens brygga. Vill man ha transport ända ner till bryggan kan man också abonnera buss från Norrtälje hos SL om man skulle vilja.


På Vässarö får klassen uppleva klassiskt lägerliv i en fantastisk skärgårdsmiljö. Upplev massa skoj med klassen på trapperspår, segling, fiske i soluppgången, klättervägg, hinderbanan, samarbetsgläntan. Kvällspaddling med korvgrillningbastubad och spökhistorier om öns alldeles egna spöke Vässaröbrita! På kvällen kan ni anordna disco och under den fria tiden kan ni planera in egna aktiviteter som bad och vattenlekar, beachvolleyboll, brännboll och pingis. Havet är ständigt närvarande och den fantastiska miljön öppnar upp för massa härlig kvalitetstid tillsammans med klassen.

Bor gör klassen i någon av alla öns stugor och måltiderna äter man i den gemensamma matsalen. För att boka klassresa på Vässarö kontaktar man de direkt för att boka ett klassresepaket med helpension.

Prisexempel 2 dagar (1 natt) 700 kr/person (grundpris)
Prisexempel 3 dagar (2 nätter) 1200 kr/person (grundpris)

 

Klassresa till Utö

Fantastiska Utö i den yttre delen av Stockholms södra skärgård är ett populärt resmål för skolklasser som vill uppleva skärgård och hav. Stockholms skärgård har tiotusentals öar och Utö är en av de som det är enkelt att ta sig till för en skolklass på resa. Ni tar er dit enklast genom att först ta pendeltåget från Stockholms central till Nynäshamn och sen med fortsatt färd på en av turistbåtarna som tar er ut till Utö genom Stockholms skärgårds södra delar med vidundrande vyer över både fjärdar, kobbar, och skär. 


Utö är ett spännande resmål för skolklasser med utbud som naturupplevelser ute på ön kanske med hyrda cyklar, eller ute till havs med kajaker. Naturen på Utö är säregen och det finns tydliga spår efter inlandsisen och ön har en spännande historia med allt från gruvdrift, skövlande och härjande ryssar i början av 1700-talet till sekelskiftestid då badorten Utö gästades av framstående personer som Evert Taube och Greta Garbo.

Gör utflykter till någon av de härliga stränder där ni kan bada och nyttja grillplatserna. Aktiviteter att välja på är bland annat minigolf, beachvolley, streetbasket och boule och sen finns det även externa aktörer som hur ut kajaker och anordnar andra typer av roliga aktiviteter på ön.

Boende erbjuds på Utö Vandrarhem med helpensionspaket där måltiderna serveras på Utö Värdshus.

Prisexempel:  från 675 kr/person och dygn
 

Klassresa till Kärsön

Vill ni inte åka så långt från Stockholm City men ändå få uppleva lite skärgårdskänsla kan klassen boka in sig på en härlig upplevelse på Kärsön som ligger vid Mälarens strand utanför Drottningholm. Man tar sig enkelt dit kommunalt på ca 30  minuter från Stockholm.

Man kan t.ex kombinera sin klassresa med boende på Kärsön med att ta med klassen på Gröna Lund eller Skansen den ena dagen och den andra dagen spenderar man på ön med massa roliga aktiviteter och mys.

Är man en skolklass så finns det lägerskola att boka för de yngre barnen (7-9 år) och för äldre elever så finns olika instruktörsledda aktiviteter att boka som teambuildingbana och flottbygge. Sen kan alla oavsett ålder ägna sig åt bad, beachvolleyboll, frisbeegolf, kanotpaddling och grillning över lägereld med mera. 
Övernattar gör man på Kärsögården med självhushåll. Helpension finns att boka och så även olika tillval på både måltider som fika och korvgrillning.
 
Prisexempel 2 dagar (1 natt) 750 kr/person (logi och helpension)
 

Klassresa till Finnhamn

Vill klassen ta sin skolresa till Stockholms norra skärgård finns populära Finnhamn som har allt att erbjuda för en riktigt lyckad klassresa. Finnhamn är i själva verket en ögrupp och detta är en riktig sommaridyll där klassen kan välja att bo i stugor, på vandrarhem eller i tält. Måltiderna intas på vandrarhemmet.

Man tar sig enkelt till Finnhamn med skärgårdsbåtarna från Stockholms innerstad och resan på ett par timmar blir ett underbart äventyr i sig genom Stockholms fantastiskt vackra skärgård. Om man vill kan man också chartra en taxibåt direkt ut till Finnhamn.

Det finns såklart massa skoj att ägna sig åt väl på Finnhamn. Klassen kan paddla runt ön i kajak, med roddbåt eller varför inte med SUP. Vill man bara softa är möjligheterna för att bara sola, bada och äta glass förstås oändliga. Om klassen känner för lite äventyr kan man boka höghöjdsaktiviteter eller paintball och på ön finns även fotbollsplaner och möjligheter till brännboll, boule, brädspel och mycket annat.


För priser kontaktar man Finnhamns Arkipelag för att få en offert.

 

Klassresa till Vaxholm

Om klassen vill ha ett riktigt spännande äventyr så är Vaxholms kastellet ett måste för skolresan. Vaxholm ligger norr om Stockholm och dit kan man ta sig från Stockholms city kommunalt med buss på ca 1 timme eller med Vaxholmsbåten om ni samtidigt vill se och uppleva en del av Stockholms fantastiska skärgård på vägen. 

Vill ni bo ute i Vaxholm finns Eriksby stugny och Camping som också erbjuder mysiga aktiviteter som sol och bad, minigolf, volleyboll, kubb och annat lek och spel. Många klasser kombinerar sin skolresa med boende och aktiviteter i Stockholms innerstad och allt vad den har att erbjuda, med en dagsutflykt till Vaxholm en av dagarna för äventyr och skoj i härlig skärgårdsmiljö. 


Kastellets skolresepaketet inkluderar Fångarna på Kastellet och det finns två varianter beroende på hur gamla barnen i klassen är. Det finns även möjlighet att lägga till andra aktiviteter i Vaxholms närområde. Fångarna på Kastellet är lite som Fångarna på Fortet där man delas in i lag och med hjälp av en karta ska man med sin guide utföra olika utmaningar tillsammans runtom hela ön. Tillsammans löser laget dom olika uppgifterna som kan vara både kluriga, lite läskiga och lite pulshöjande fysiska aktiviteter och laget samlar poäng på varje station och äventyret avslutas med en rolig skattjakt där ett vinnande lag ska utses.

Prisexempel 2 timmar: 395 kr /person

En del klasser som lyckats samla ihop ordentligt med pengar till sin klassresa tar Rib-båt ut till kastellet. Det är ett annorlunda och otroligt häftigt sätt att njuta av Stockholms skärgård och samtidigt få lite till en riktigt rolig klassaktivitet på skolresan. OBS! Endast för barn över 12 år. Prisexempel: 5000 kr/båt + 313 kr/pers. 
I Vaxholm finns också SkyPark klättring som är 14 olika höghöjdsbanor på allt från 1 meter till 18 meter ovan marken och där det finns olika svårighetsgrad beroende på ålder och äventyrslusta. Klättring i Skyparken brukar vara ett riktigt roligt inslag på en skolresa och ett besök tar ca 2,5 timme inklusive säkerhetsgenomgången.

Prisexempel Ungdom 8-14 år 295 kr/pers.
 

Klassresa till Birka Vikingastaden

Är klassen intresserad av Vikingatiden så får ni absolut inte missa att boka ett besök till Vikingastaden Birka! Klassresor till Birka har lockat barn och skolklasser i årtionden och är ett riktigt trevligt alternativ till en klassresa om ni bara vill åka över dagen eller om ni vill kombinera en utflykt hit med boende och andra äventyr på något annat resmål i Stockholm eller Mälardalen. 

Vikingastaden Birka ligger på Björkö mitt i Mälaren och brukar kallas Sveriges första stad då den grundades redan på 750-talet. De kunniga guiderna tar er med på en spännande promenad i fornlämningsområdet och berättar om de människor som levde på Birka under Vikingatiden och deras vardagliga liv med hantverk, handel och tro. 

Till Birka och ön Björkö kommer ni med båt via Mälaren från Stockholm, Mariefred, Hovgården, Härjarö eller Södertälje.  Har ni bestämt er för att ta er skolresa till Birka så bokat ni ett komplett utflyktspaket med guidad båtresa ToR, entré till museet och en guidad skolvisning för klassen av fornlämningsområdet. Strosa också runt med klassen i den spännande Vikingabyn, besök Ansgarskorset och Ansgardskapellet och varför inte ta ett dopp vid badplatsen. Ni kan äta medhavd picknick eller äta lunch på öns restaurang eller café.


Kontakta Birka Vikingstaden direkt för att få en offert för er klassresa.

 

Klassresa till Ängsholmen

Ängsholmen ligger i Stockholms innerskärgård och nås endast med båt antingen med Waxholsbåtarna eller med båttaxi. Enklast tar ni er dit genom att ta buss från Slussen eller med bilar till Boda Brygga på Värmdö för att sen hoppa på båten som tar ca 10-20 minuter ut till Ängsholmen (Gällnö).


På Ängsholmen kallas klassresan för lägerskolan och här får klassen uppleva roliga aktiviteter som samarbetsövningar, paddla kanot, backstapling eller Höghöjdsbana (tillval). På kvällarna kan klassen ha disco, grilla korv eller bada bastu tillsammans. 

Boende erbjuds i småhus i en av öns två byar. Alla måltider ingår i klasspaketet och äts i den gemensamma matsalen på ön.

Prisexempel 2 dagar (1 natt): 800 kr/pers
Prisexempel 3 dagar (2 nätter): 1350 kr/pers
 

Att sälja ljus till klassresan med Kirrat och Klart

Det är enkelt att tjäna pengar till klassresan. Hos oss får ni alltid behålla 50% av er försäljning. Om t.ex. 30 klasskompisar säljer 12 ljusförpackningar var tjänar ni hela 21.600 kr rakt ner i klasskassan. Liten insats för mycket pengar helt enkelt. Hos många andra får ni bara behålla kring 25% i vinst, genom att sälja ljus till klassresan tjänar ni alltså dubbelt så mycket. 

Ni lägger aldrig ut ett öre, och fri frakt och fria returer gäller alltid hos oss. Ni säljer digitalt med vår smidiga webbshop och säljkataloger och/eller med direktförsäljning där ni säljer ljusen direkt "vid dörren". Ni väljer själva vad som passar just er klass bäst. Vill du ha information om Kirrat och Klart och hur du kan tjäna pengar genom oss skickar vi gärna ett gratis infopaket till dig - helt utan förbindelser. Paketet innehåller allt ni behöver veta för att komma igång med en lyckad försäljning samt prov på våra fina ljus.

NYHET! Nu kan ni även sälja svenskt kvalitetskaffe med klassen genom oss!

 

VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!