Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur

Klassresa till Stockholm - ta skolresan till Stockholm

Ta del av våra tips om ni vill åka till Stockholm på klassresa

Klassresa till Stockholm

Den kungliga huvudstaden bjuder på ett överflöd av saker att se och göra och är därför ett perfekt alternativ för er som vill åka till en storstad på klassresa. Inget annat resmål i Sverige kan erbjuda så mycket varierade och roliga aktiviteter för klassen som vårt vackra Stockholm! Dessutom finns goda förbindelser med många av de andra svenska städerna med både flyg, tåg och buss – vilket gör det smidigt att ta sig dit.  Det finns många färdiga skolresepaket att boka om ni vill åka till Stockholm på er klassresa. Ni kan t.ex. kombinera besök på Gröna Lund, Laserfortet, Prison Island samt uppleva Naturhistoriska riksmuseet med den storslagna IMAX-biografen Cosmonova!

Förutom färdiga boende- och upplevelsepaket kan ni självklart kombinera er klassresa till Stockholm med egna valda aktiviteter eller helt skräddarsy er egen upplevelse. En del vill till exempel äta goda middagar på spännande restauranger, promenera i trånga gränder i Gamla Stan, besöka Kungliga slottet, Skansen, Vasamuseet, Livrustkammaren, ABBA-museet, Bounce eller shoppa på M.O.S. Eller varför inte ta en guidad båttur under Stockholms alla broar eller ta en dagsutflykt till Vikingastaden Birka! Det finns flertalet möjlighet att kombinera er cityvistelse i Stockholm med skärgård, sport, natur, äventyr och friluftsliv strax utanför storstadsområdet som t.ex Utö, Vaxholm, Kärsön eller varför inte boende och segling i ett paket! 

Om ni bestämmer er för att tjäna pengar till en klassresa till Stockholm är det väl investerade pengar som ni kommer att få igen många gånger om i form av helt fantastiska upplevelser från vår vackra huvudstad. Ni vet väl om att Kirrat och Klart kan hjälpa er att tjäna pengar till klassresan?

Resan till Stockholm

Ska ni åka till Stockholm på er klassresa är det egentligen bara storleken på klasskassan som styr hur ni ska ta er dit och hem. Med flyg, tåg eller buss tar ni er enkelt från många andra städer i Sverige. Andra väljer att hyra minibussar eller att dela upp sig i medföljande föräldrars bilar. Valmöjligheterna är många.

Hur man lättast tar sig runt i Stockholm

Det enklaste sättet att ta sig runt i Stockholm på klassresan är med hjälp SL-kortet. Välj mellan 24 timmarskort eller 72 timmarskort. När ni köper SL-kort glöm inte uppge att det är barn under 20 år som ska åka så får ni reducerat pris för ungdom. SL-kortets priser gällande 24 timmar ligger på cirka 100 kronor och för 72 timmar på cirka 200 kronor när man köper till barn under 20 år. Under tiden kortet är aktivt kan man åka hur många gånger man vill. Kortet gäller på all kollektivtrafik såsom spårvagn, buss, tunnelbana, pendeltåg och pendelbåtar. Ni hittar all info på Sl.se.

Med appen "SL- Reseplanerare och biljetter" kan ni enkelt köpa biljetter och planera era resor och se avgångar och tidtabeller för alla färdmedel direkt i mobiltelefonen. Reseplaneraren är gratis att ladda ner och finns till iOS och Android. Biljetter kan också köpas på pendeltågsstationerna, i alla SL Access-automater, på SL Center och vid spärrlinjen på Arlanda.

Besöksmål och aktiviteter för skolklasser i Stockholm

Topp tre för skolklasser som åker till Stockholm på klassresa:

- Klassresa med besök på Gröna Lund
Ett besök på nöjesfältet "Grönan" brukar bara obligatoriskt för de flesta klasser på klassresa i huvudstaden. Maxa dagen med att åka alla berg-och-dalbanor och andra åkattraktioner med att tävla i 5-kamp eller varför inte se på någon av alla de konserter som arrangeras under våren och sommaren. För de som vill kombinera nöje med nytta kan boka Gröna Lunds egna klasspaket där ni får mäta, observera, räkna och känna på naturvetenskapliga principer och lära er allt om G-krafter och derivater av bara farten! Gröna Lund håller öppet för allmänheten från slutet av april till mitten av september varje år.

Prisexempel för grupper/skolklasser Gröna Lund:
Gruppaket: "Ticket to Ride" Entré - inträde till Stockholms roligaste nöjespark. Fria åk i de 30 attraktionerna en hel dag. Matkupong - värde 80 kr. Rabatt på 120 kr per person - paketet kostar 435 kr (ord. pris 555 kr) 

- Klassresa med besök på Skansen

Skansen, grundat 1891, är världens äldsta friluftsmuseum och en alldeles särskild plats i första hand för barn och ungdomar. Ett perfekt besöksmål för en klassresa med andra ord! Där finns barnens egen djurpark, Lill-Skansen, med egen teater och butik. Skansen har särskilt utformade program för skolgrupper från lågstadiet ända upp till gymnasiet, med olika teman som rovdjur, demokrati och jultraditioner. I djurparken finns vilda djur som vargar, renar, uttrar, järvar och lodjur. I Skansen-Akvariet får man möjlighet att klappa spindlar, gosa med ormar och hänga med krokodiler. Men det finns mycket annat än byggnader och djur på Skansen, som teater och musikuppträdanden. Allsången på sommaren såklart, men hela året pågår konserter med kända och populära artister, folkdans och folkmusik. 

- Klassresa med besök på Kungliga slottet
Missa inte att besöka det kungliga slottet när ni åker på klassresa till Stockholm, det finns färdiga paket för skolklasser i alla åldrar att boka. Kungliga slottet i Gamla stan tillhör Stockholms äldsta historia och är en betydande plats för Sveriges historia. Här finns resterna kvar av borgen Tre Kronor som förstördes i branden 1697 och på en rundvandring i Kungliga slottet får ni bland annat se de stora paradvåningarna och de mindre gemaken, beundra fantastisk konst arkitektur samt spännande besök i de tre museerna med svensk kunglig historia nämligen Livrustkammaren - skattkammaren med riksregalierna,  Museum Tre Kronor som skildrar slottets medeltida historia och Gustav III:s antikmuseum med skulpturer från antiken.

Andra besöksmål och aktiviteter för skolklasser i Stockholm
Annat ni kan göra i Stockholm som passar barn och ungdomar och som inte redan nämnts innan i denna artikel är bland annat guidade båtturer, hop-on-hopp-off buss, äventyr på Escape Room, besöka Fjärilshuset i Hagaparken, åka luftballong och uppleva vår vackra huvudstad från ovan, titta på utsikten från Fjällgatan på Södermalm, åka Segway genom Stockholm, besöka Tolv Stockholm Tele2 arena med mera, med mera!  Tips på fler aktiviteter, sevärdheter, kultur, nöjen och på restauranger i Stockholm: Allt om Stockholm ​

Boende i eller utanför Stockholm för skolklasser

De flesta skolklasser som åker till Stockholm på klassresa väljer att bo på vandrarhem vilket är det mest prisvärda och praktiska alternativet för en stor grupp. Antingen bor ni i city eller en bit utanför Stockholm om ni t.ex. vill kombinera storstad med naturupplevelser och äventyr i skärgårdsmiljö. 

Tips på några bra boenden för skolklasser i Stockholm:

- Vandrarhem i Stockholm - det finns en uppsjö av bra vandrarhem att välja mellan om ni vill bo centralt inne i Stockholm på er klassresa. Se och boka vandrarhem i Stockholm > 

Tips på bra boenden och klassresor strax utanför Stockholm:

- Kärsögården - kombinera klassresan i city med boende och lägerskola på Kärsön.

- Kastellet Vaxholm - för klassen som önskar en klassresa med äventyr i skärgårdsmiljö. Kastellet i Vaxholm har två olika skolresepaket att välja på: Fångarna på Kastellet eller Fångarna på Kastellet med aktiviteter på närbelägen plats. 

- Barnens Ö - Här blandas spännande äventyr för hela klassen, med en mysig vistelse i skärgården. Ni bor på en av de hundraåriga kollogårdarna och får uppleva roliga aktiviteter långt upp i träden, inne i skogen eller ute på Bagghusfjärden. 

- Utö Vandrarhem - Utö Vandrarhem i Skärgården är också populärt hos skolklasser som vill kombinera sin klassresa i Stockholm med ett bra budgetboende och aktiviteter vid hav och natur.

- Segling med S/Y Ellen - för er som önskar en skolresa med boende på ett segelfartyg kan ni boka en paketerad klassresa med övernattning, äventyr i det fria samt segling och bad.

Tips! 
Via Svenska Turistföreningen kan ni också hitta boende för er klassresa till Stockholm.


Fler Arrangörer av klassresor till Stockholm

Vill ni boka ett färdigt paket för er klass, finns flertal aktörer som kan hjälpa er att boka er klassresa till Stockholm. Ett par exempel:

Skolreseäventyr - Arrangören erbjuder 6 olika Stockholmspaket från 2-4 dagar med olika innehåll och äventyr. Prisexempel för 2 dagar: 1190 kr / pers.

Eurotravel - priser på klassresor till Stockholm delges på förfrågan.


FLER TIPS INFÖR ER KLASSRESA TILL STOCKHOLM

Behöver ni fler tips på vad klassen kan göra i Stockholm? Freedomtravel har i sin guide till Stockholm listat mängder med smultronställen och sevärdheter som ni kanske aldrig hört talas om, men som varmt rekommenderas. 

Exempel på guider och tips om att göra och se i Stockholm:

- Museer
- Slott
- Parker
- Shopping
- Restauranger
- Glassbarer och caféer
- Aktiviteter
- Kryssningar
- Event och festivaler
- Naturreservat
- Göra i Stockholms innerstad
- Göra i Stockholms kommun
- Göra i Stockholms län

Ni hittar allt detta här: Freedomtravel - att göra i Stockholm >

VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!