Lättsålda ljusAlltid 50 % i vinstAlltid fri frakt & fri returLättsålda ljus - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur

Vad kan man sälja med klassen eller laget?

Lättsålda produkter

Behöver ni tjäna pengar och ska ni sälja med klassen eller laget? Då behöver ni en produkt som är både lättsåld och som ni tjänar bra med pengar på dvs. förtjänsten ska vara hög.
Det ska också vara enkelt och riskfritt. För bästa kickback ska ni inte behöva betala för frakter och returer.

VILKEN ÄR DEN BÄSTA PRODUKTEN ATT SÄLJA?

Efter att ha hjälpt mängder med idrottslag, föreningar och skolklasser att tjäna pengar har vi samlat på oss kunskapen om vilka produkter som funkar och vilka koncept som är mest lönsamt. Här nedan har vi därför listat massor av olika saker och säljkoncept för att ni ska kunna jämföra och göra ert val av en bra samarbetspartner. Läs vidare om du vill ha svar på frågan om vad ni kan man sälja med klassen eller laget och vad som skiljer de olika koncepten åt.

Vad man kan sälja

Sälja ljus med Kirrat och Klart
Kirrat och Klart erbjuder skolklasser, idrottslag och föreningar att sälja handstöpta herrgårdsljus och exklusiva doftljus där förtjänsten alltid är 50% (vilket är nästan dubbelt så mycket som hos många andra aktörer). Det är helt riskfritt att sälja ljus med Kirrat och Klart - gruppen behöver aldrig lägga ut pengar och frakter och returer är alltid gratis. 

Ljus är en väl beprövad produkt som tusentals klasser och lag har sålt genom åren. Många har det som ett stående projekt inför varje advent och jul.​ Då provisionen är hög går det både enkelt och snabbt att tjäna ihop mycket pengar till lag- eller klasskassan. I snitt säljer en deltagare 12 ljus var, och är ni då 25 personer i gruppen tjänar ni hela 15.000 kr i rena pengar.

Ljusen är certifierade med de högsta europeiska RAL-kriterierna (Institute for quality assurance and certificates), allergitestade och helt fria från animalier (veganska). Försäljningspriset är 100 kr för doftljusen och herrgårdsljusen i vitt, grått, rött och gult och gruppen tjänar 50 kr. Herrgårdsljusen kostar ut 130 kr och gruppen tjänar 65 kr i provision.

Fördelar med att sälja ljus:​
- lätt att sälja då det är en förbrukningsprodukt, nästan alla använder ljus eller kan tänka sig att ge bort det i present
- hög förtjänst, alltid 50%
- välkänt koncept och välbeprövad produkt
- 60 dagars betalningsvillkor
- fri frakt och fri retur

Nackdelar med att sälja ljus:
- kan vara tungt att bära om man säljer väldigt mycket
- alla köper inte ljus regelbundet över hela året


Sälja kakor med Kakservice

Kakservice har goda kakor som säljs till ett bra pris av skolklasser och föreningar. De erbjuder flera olika kaksorter, knäckesticks och godisburkar som ni får sälja till ett fast pris på 60 kr. Förtjänsten är 25 kr per burk (ca 41%). 

Kakservice har funnits sen 1984 och är kanske det företag som funnits längst med att hjälpa klasser och lag att tjäna pengar till klassresor, träningsläger och annat. Ett välkänt och välbeprövat koncept alltså. 30 dagars betalningsvillkor och fri returrätt.

Fördelar med att sälja kakor:

- bra pris för kunden (60 kr per burk)
- välkänt koncept
- goda och uppskattade kakor
- fri returrätt

Nackdelar med att sälja kakor:

- alla äter inte kakor och sötsaker
- lägre förtjänst än en del andra aktörer (drygt 41%)
- kan bli tungt att bära om ni säljer mycket
- fraktkostnad tillkommer om man beställer färre än 35 st kakburkar (hur mycket anges inte)

Sälja salami med Delikatesskungen

Det finns flera aktörer som erbjuder klasser och lag att sälja salami och delikatesser men den största och den som funnits längst är troligen Delikatesskungen som varit verksam sedan 1992 och många grupper har kommit iväg på skolresor, klassresor, cuper, träningsläger och annat med hjälp av försäljningen. 

Den första produkten var salami men nu kan man även sälja cheddarost, chokladpraliner, olivolja med mera. Delikatesserna kostar 190 kronor per förpackning och ni tjänar mellan 47-67 kronor plus eventuell bonus. 

Fördelar med att sälja salami och delikatesser:

- välkänt koncept
- bra delikatesser
- många gillar att unna sig något gott
- fina presentförpackningar

Nackdelar med att sälja salami och delikatesser:

- salami och cheddarost måste kylhållas när du tagit emot leveransen fram tills att du levererar till köparen
- låg förtjänst (ca 25-35%) jämfört med en del andra aktörer
- fraktkostnad om 175 kr om gruppen beställer färre än 25 produkter

Sälja kläder med Newbody Newbody känner de flesta till, mängder med skolklasser, lag och föreningar som vill tjäna pengar har sålt strumpor, underkläder och andra basplagg med de. Varje år köper svenska folket över två miljoner paket med Newbody-kläder. De är rikskända för hög kvalitet, bra passform och ett bra pris. Omtyckta basplagg, underkläder, strumpor och smarta funktionsplagg – produkterna i Newbodys sortiment är sådant som alla använder. Alla paket kostar 150 kr ut till kund och gruppen tjänar 37 kr per paket (27%). Därtill tillkommer ofta frakten. Många skolklasser använder Newbody för att tjäna pengar till klassen och laget.

Om man säljer över 250 paket är frakten gratis. Man kan också få sin beställning packad per säljare om man kommer upp i en viss säljnivå. Fria returer. Newbody har även fler nyare verksamheter med andra typer av varor att sälja som kryddor och tvålar. 


Pengar till lagkassan
Många lag använder sig av Newbody för att få pengar till lagkassan. Även skolklasser använder Newbody för tjäna pengar till klassen. Det är ofta hård konkurrens, då många säljer Newbodys produkter och det finns många andra sätt att få pengar till klasskassan.

 
Vad kan man sälja med Newbody?
Hos Newbody finns väldigt mycket olika klädesplagg.
-strumpor
-kalsonger
-undertröjor
-träningsbyxor och mycket annat.


Fördelar med att sälja kläder med Newbody:

- välkänt koncept som många känner till och gärna handlar från
- enkelt med samma pris på alla paket, bra utpris för kund
- bra kvalitet på kläderna och plagg som alla använder
- man kan få sin leverans packad per säljare om man säljer över ett visst antal paket

Nackdelar med att sälja kläder från Newbody:

- ofta många föreningar, lag och klasser som säljer Newbody samtidigt, hög konkurrens om kunderna
- låg förtjänst (27%) jämfört med många andra aktörer
- fraktkostnad tillkommer om gruppen inte säljer mer än 250 paket


Andra sätt att tjäna pengar till laget och klassen
Det finns många sätt att tjäna pengar till klasskassan. Många klasser ordnar discon, säljer kaffe, erbjuder trädgårdshjälp eller pantar flaskor. Det är ofta bra att använda sig av flera sätt. Vill man ha riktigt hög förtjänst till lagkassan, så föreslår vi dock att sälja ljus. Lätt att sälja, hög kvalitet och bra med pengar till laget.


Sälja kaffe med Kaffekassan

Kaffekassan erbjuder skolklasser och föreningar högkvalitativt kaffe som de får sälja i ett fint paket (3x200g) till ett pris på 150 kr med provision på 52-26 kr. Kaffet är etiskt producerat med bl.a. KRAV-märkning och spårbarhet ända till bonden beroende på vilken sort som säljs.

Att sälja kaffe till klassen eller laget är ett relativt nytt koncept som blivit populärt på kort tid. Svenskar dricker mycket kaffe vilket är en del av framgångsreceptet. 

Kaffet säljs i tre-pack för ett pris på 150 kr, varav ni behåller mellan 52-56 kr i förtjänst (34-37%). Gruppen kan också få bonus om de sätter upp säljmål med Kaffekassan. Frakten är gratis om man säljer mer än 35 st kaffepaket. 20 dagars betalningsvillkor.

Fördelar med att sälja kaffe med Kaffekassan:​​

- många hushåll dricker kaffe som är en förbrukningsprodukt
- fina förpackningar, bra som present
- 2000 kr bonus vid 300+ sålda produkter

Nackdelar med att sälja kaffe med Kaffekassan:

- alla dricker inte kaffe eller har redan en favoritsort man inte vill välja bort
- lägre förtjänst (34-37%) än en del andra aktörer 
- fraktkostnad på 99 kr tillkommer om man beställer färre än 34 st kaffepaket

Sälja tulpaner med Tulpankungen

Det finns också ett koncept som innebär att sälja sälja tulpaner till klassresan, träningslägret och annat som ni sparar till, det är till och med ett alternativ som funnits väldigt länge och har blivit uppskattat av grupper över hela landet.

Många vill gärna köpa tulpaner men tulpaner kan dock vara lite svårare när det kommer till leveransen, eftersom blommor är väldigt sköra och går sönder lätt. Att sälja tulpaner kan även kombineras med att sälja julblommor eller påskblommor.  Vid tulpanförsäljning tillämpas en minsta beställning om 30 buketter per leverans. Företaget tillämpar en förtjänsttrappa och gruppen tjänar mellan 20-30%.

Fördelar med att sälja tulpaner med Tulpankungen:

- en perfekt present till någon du tycker om eller till dig själv
- hyffsat pris för kunden
- välkänt koncept

Nackdelar med att sälja tulpaner med Tulpankungen:

- blommor är sköra, det krävs varsam hantering
- leverans måste ske omgående till köpare innan blommorna vissnar
- knepigt att räkna ut vad förtjänsten kan bli, står inte tydligt på hemsidan
- låg förtjänst (20-30%) jämfört med många andra aktörer

Sälja tandborstar med Tandborstkungen

Tror ni på att sälja tandborstar med klassen eller laget är Tandborstkungen troligen den största aktören inom detta segment. Deras tandborstar är av det välkända märket Jordan, de håller högsta kvalitet och är lättsålda. De erbjuder även försäljning av barntandborstar, tandkräm och plåster. Detta är också ett bra sätt tjäna pengar till klassresan eller föreningen.

Ni har 60 dagar på er att sälja. Frakten är gratis men eventuella returer står gruppen för själv. Tandborstarna säljs i 3-pack för 60 kr till kund och förtjänsten är 45-55%.

Fördelar med att sälja tandborstar med tandborstkungen:

- alla borstar tänderna, och tandborstar är en förbrukningsprodukt
- bra förtjänst (45-55%)
- liten lätt produkt som är lätt att hantera

Nackdelar med att sälja tandborstar med tandborstkungen:

- fler och fler går över till eltandborste
- gruppen får själv stå för eventuella returkostnader

Sälja saffran med Saffransspecialisten

Det finns väldigt många olika aktörer som laget eller klassen kan sälja saffran med. Minst 8-9 olika så konkurrensen är stor inom detta segment och det bästa är att noggrant jämföra de olika företagen. Saffransspecialisten är en av dessa och de har funnits sedan 2013. Saffran är en krydda som är extra populär runt julen och alla vet vad det är och vad de får. 

Med Saffransspecialisten säljer ni ekologiskt saffran i en fin liten burk innehållande 1.5 gram saffran för 100 kr st och det är ett smidigt och jätteroligt sätt att tjäna pengar på till klassen, laget eller föreningen. Hur mycket ni tjänar per burk beror på hur många burkar ni säljer. Upp till 152 burkar tjänar ni 42%. För att komma upp i 50% behöver gruppen sälja minst 300 burkar.

Fördelar med att sälja saffran med Saffransspecialisten:

- perfekt att sälja innan jul när många vill baka lussekatter
- liten produkt med låg vikt, enkelt att leverera till kund
- bra förtjänst för gruppen, 42-50% beroende på hur mycket ni säljer

Nackdelar med att sälja saffran med Saffransspecialisten:

- svårare att sälja under andra delar av året än innan jul
- stor konkurrens så det finns många aktörer som erbjuder lag och klasser att sälja saffran
- gruppen måste sälja minst 300 burkar för att få 50% i förtjänst

Sälja tvättmedel och toapapper med Tvättmästarn

Med Tvättmästarn tjänar klassen, laget & föreningen pengar på produkter alla använder dagligen och ändå måste köpa. Ni kan sälja toa- och hushållspapper, tvättmedel, sköljmedel och disktabletter. Produkterna säljs i olika paket som kostar mellan 175-295 kr för slutkund.

Tvättmästarn jobbar med olika kampanjer och bonusstegar så det kan vara svårt att kunna räkna ut vad förväntad vinst kan bli, men gruppen tjänar minst 42 kronor från det första sålda paketet. Produkterna är Svensktillverkade och hela 87% av det som lämnar Tvättmästarns lager är miljömärkt med Svanen.

Fördelar med att sälja tvättmedel och toapapper med Tvättmästarn:

- förbrukningsprodukter som alla använder
- svensktillverkade och dryga produkter

Nackdelar med att sälja tvättmedel och toapapper med Tvättmästarn:

- låg förtjänst jämfört med andra aktörer samt svårt att räkna ut förmodad vinst
- tungt att bära för de barn och ungdomar som ska dela ut det
- tar mycket plats att förvara för den som tar emot leveransen

Sälja kryddor med Klasspengar.se

Att sälja kryddor med klassen eller laget är också ett välkänt sätt att tjäna pengar. Kryddor använder de flesta i matlagningen så det är en bra produkt om ni vill tjäna pengar till klass- eller lagkassan. Det finns flera aktörer på marknaden som t.ex. Klasspengar.se som erbjuder olika kryddboxar som ni säljer för 100 eller 120 kr.

Förtjänsten per kryddbox är alltid 45 kr (37.5- 45%) Gruppens första gemensamma beställning är fraktfri. Vid eventuell efterbeställning så tillkommer frakt på 70 kronor om det är under tio boxar. Det finns flera olika kryddboxar för kunderna att välja mellan.

Fördelar med att sälja kryddor med Klasspengar.se:
- förbrukningsprodukt som de flesta använder året runt
- snygga boxar och många olika kryddsorter att välja mellan
- hyffsad förtjänst (37.5-45%) men lägre än de konkurrenter som erbjuder högst vinst för gruppen

Nackdelar med att sälja kryddor med Klasspengar.se:
- svårt att se hur mycket gruppen kan tjäna, otydligt på sajten
- finns många företag som säljer kryddor, stor konkurrens om kunder
- efterbeställningar ej fraktfria om de understiger 10 boxar

Sälja strumpor med Sockgrossisten

Att sälja strumpor och underkläder för att samla in pengar till lagkassan eller klasskassan är det många som testat. Sockgrossisten är väletablerade på marknaden  och många väljer de när de vill tjäna pengar till klassen, cupen, skolresan, laget eller idrottsföreningen. Gruppen säljer paketen för 150 kr och tjänar 42 kr per sålt paket.

Sockgrossisten lämnar alltid 1 år garanti på produkterna och uppdaterar sitt sortiment med jämna mellanrum. Gruppen kan sälja många olika modeller av strumpor och underkläder så det finns något för alla. Alla leveranser är fraktfria och skickas inom 10 dagar.

Fördelar med att sälja strumpor och underkläder med Sockgrossisten:
- produkter som alla använder och behöver
- åretrunt produkter till bra priser för kund
- 1 års garanti för kunden
- fraktfria leveranser

Nackdelar med att sälja strumpor och underkläder med Sockgrossisten:
- finns många aktörer som ni kan sälja underkläder och strumpor med, konkurrensen om kunder är stor
- längre leveranstid än de flesta konkurrenterna
- låg förtjänst (28%) än de som erbjuder högst på marknaden (ca 50%)

Sälja grillkol med Grillkol.se

Ni kan också tjäna pengar till klassresan, föreningen eller idrottslaget genom att sälja grillkol, grillbriketter eller deras nya produkt biokol med Grillkol.se. Fördelarna med att sälja grillkol och biokol är många och de flesta känner flera personer som äger en grill eller en pallkrage för odling. 

Produkterna av fin svensk kvalitet kommer från välrenommerade "Skogens Kol" i Kilafors. Oklart vad produkterna kostar och vad förtjänsten är per produkt, men måste beställa hem information för att se alla produkter och priser för varje produkt. Men säljer ni t.ex. 200 säckar grillkol var så tjänar ni 10.000 kr.

Fördelar med att sälja grillkol med Grillkol.se:

- många människor som har en trädgård eller uteplats grillar
- förbrukningsprodukt av god svensk kvalitet

Nackdelar med att sälja grillkol med Grillkol.se:

- oklart vad man tjänar per produkt och vad produkterna kostar
- till synes låg förtjänst jämfört med andra aktörer som säljer andra typer av produkter
- utrymmeskrävande med stora säckar för den som tar emot leveransen
- otympligt för barnen och ungdomarna som ska leverera ut säckarna, man kan behöva hjälp av förälder med bil

Sälj delikatesslådor med Finsmakarna

Genom Finsmakarna kan laget eller klassen sälja fina delikatesslådor med kaffe, olivolja, te, praliner med mera. Delikatesslådor passar bra att köpa som gå-bort-present, som julklapp eller när man själv vill unna sig något gott så det finns många tillfällen för skolklassen eller föreningen att tjäna pengar under året.

Lådorna har ett säljpris på 150-450 kr och gruppen tjänar 37% på försäljningen. Levereras fraktfritt om ni säljer mer än 35 lådor, för beställningar på färre lådor tillkommer frakt och den varierar var i landet ni bor men hamnar oftast mellan 99-299 SEK

Fördelar med att sälja delikatesslådor med Finsmakarna:

- fina lådor i olika utföranden och prisklasser, det finns något för alla
- bra att köpa som presenter och inte bara för eget bruk

Nackdelar med att sälja delikatesslådor från Finsmakarna:

- relativt dyr produkt för slutkund
- lägre förtjänst för gruppen (37%) än hos de aktörer som ligger högst

{{'splash_bottom_part1' | translation}} {{'splash_bottom_part2' | translation}} {{'splash_bottom_part3' | translation}} {{'splash_bottom_part4' | translation}}