Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur
10 bästa djurparkerna till skolresan - Guiden till Sveriges djurparker

10 bästa djurparkerna till skolresan - Guiden till Sveriges djurparker

Vill klassen åka på klassresa och samtidigt besöka någon av Sveriges alla fantastiska djurparker, men ni vet inte vilken ni ska välja? Det finns ju så många fina och bra och olika parker har specialiserats sig på olika djurarter. Läs vår guide om de 10 bästa djurparkerna för en skolresa så blir ert val förhoppningsvis enklare!

Ystad Djurpark

Sveriges sydligaste exotiska djurpark är Ystad Djurpark. Här kan klassen se djur från alla världsdelar i den vackra skånska naturen. Vid ett besök i djurparken kan man b.la. träffa på lösa apor! Under sommarhalvåret finns det flera Silkesapor som skuttar runt fritt i parken och man kan också få möjlighet att hälsa på de lekfulla Lemurerna eller Surikaterna! På Ystad Djurpark bor också Kameler, Antiloper och Bison. Det finns dessutom olika lantraser med terrarium, klapphage, hopp-i-hö, ponnyridning, lek- och grillplatser om man har lust att grilla själv.

I Café och matservering finns det ett utbud av varma maträtter, ciabattas och naturligtvis kaffe och kakor som man kan njuta av på det stora utedäcket, i äppelträdgården eller under tak i växthuset. Sommartid är även hamburgargrillen och glasskiosken öppna. 
 
Det finns ett Djurparksläger som man kan delta på om man är 9-14 år gammal – två dagar med massor av djurupplevelser! Skulle man vara intresserad av att plugga till djurvårdare finns det en gymnasieutbildning med alla djuren på Ystad Djurpark. Ni hittar mer information om detta på djurparkens hemsida.


I entréavgiften ingår även inträde till den fina badanläggningen som är öppen juni-september. Här finns en stor, uppvärmd pool, en mindre barnpool, solstolar och omklädningsrum, allt inbäddat i härlig miljö.

  

Kolmårdens Djurpark

Kolmården är Nordens största djurpark. Här finns spännande aktiviteter och äventyr som passar skolklasser i alla åldrar. Kolmårdens djurpark har en hel värld full av vilda djur och klassen kommer att få se och möta djur från världens alla hörn. Allt från Björn till Giraffer, eller varför inte klappa dom söta getkillingarna? Alla djur bor i en miljö anpassad för att likna deras verkliga levnadsmiljö. Kolmården bjuder också på en mängd aktiviteter och äventyr som passar perfekt för klass på skolresa. 

I Marine World kan man se den förtrollande delfinshowen Life och i nya Barnens Lantgård kan klassen springa runt i somriga hagar och komma riktig nära och t.o.m. klappa djuren. På Safaribanan kan ni glida över savannen i en linbana och se in bland alla de vilda djuren från ovan. I Kolmården finns det även en stor lekplats som passar utmärkt för barn som vill springa runt och leka. 

I Bamses Värld kliver man in i en färgsprakande och magisk värld! Där kan du ta del av spännande åkattraktioner, smaka farmors köttbullar och pannkakor, och inte minst hälsa på Bamse, Lille Skutt, Skalman och de andra vännerna från berättelserna om världens starkaste björn. Tips! Kolla in teatern Bamse och den hemliga kistan.

I Tiger World hittar ni de majestätiska Amurtigrarna och Apariumet med bland annat Schimpanser och Gorillor samt rovfågelshowen Wings och Kapten Sjösjuks sälshow. Det vill ni inte missa!

Vildmarkshotellet finns bara ett stenkast bort från parken om ni önskar att förlänga äventyret och bo kvar en natt. Det finns också möjligheter att övernatta på savannen; i ett tält på Safari Camp sover ni tätt intill djuren i det vilda.

 

Skansen Stockholm

På anrika Skansen får ni se gamla hus och gårdar samt både tama och vilda djur och Skansen är helt enkelt en underbar park och nöjesplats för en klassresa. Skansen grundades redan 1891 och är faktiskt världens första friluftsmuseum. Ca 150 kulturella och historiska byggnader har flyttats hit genom åren. Det som gör Skansen till ett levande museum är alla hantverk och sysslor i husen och gårdarna. Utöver museet är Skansen också en festplats för underhållning, barnteater med Skansen-föreningen och firanden av årets högtider.

Skansen är dessutom Stockholms enda djurpark. Här kan du möta några av Sveriges och Skandinaviens vilda djur såsom Björn, Varg, Lodjur, Säl, Älg och Järv. Det finns omkring 70 olika djurarter i Skansens djurpark. Missa inte Skansen-Akvariet som är parkens exotiska del med allt från apor, fiskar och krokodiler, till skorpioner, papegojor och grodor. I parken finns också ett stall där du kan rida på hästar, och på Lill-Skansen kan barnen mysa med minigrisar, kattungar och marsvin.

Skansen erbjuder också särskilda upplägg för skolor uppdelat på förskola, F-klass till åk 3, åk 4-6, åk 7-9, gymnasiet, SFI och särskola med nästan 20 olika lektioner att boka. Ni kan också besöka Skansens Baltic Sea Science Center där ni får gå ner under ytan och möta djuren som lever där samt ta del av fina och viktiga utställningar om Östersjön och miljön. 

 

Nordens ark Hunnebostrand

I Hunnebostrand som ligger i hjärtat av Bohuslän finns en av mest populära platserna i regionen att besöka, nämligen Nordens Ark. Parkens syfte är att bevara hotade djurarter från världens alla hörn. Klassen kan observera norra faunan och djur i mer exotiska regioner med ett klimat som liknar vårt. Några av de vilda djuren som ni kan se i Nordens ark är Snöleopard, Manvarg, Lodjur och Przewalskis vildhäst. På lantgården kan man se de lantraser som är hotade i norden; Rödkulla, Orusthöna, Linderödssvin och Skogsfår.

Tack vare uppfödningsarbetet på Nordens Ark hoppas man kunna hjälpa till med bevarandet av hotade djurarter och eventuellt kunna placera djuren som har chans att överleva i sin ursprungliga miljö. 

På Nordens ark kan skolklasser få lära sig att se värdet i biologisk mångfald och hur alla kan ta ansvar för att bevara den för framtiden. Parken bedriver utbildningsverksamheten på alla nivåer, från förskola till högskola. Det finns också anordnade sommarläger för barn från sju år och uppåt som inkluderar lärande lekar under sommaren.  

Boende erbjuds På Nordens Ark hotell eller i mysiga stugor i Ekoparken.

 

Orsa Rovdjurspark

En av Europas största rovdjursparker hittar ni i Orsa Grönklitt. Här bor några av de största och utrotningshotade rovdjuren i världen. Orsa Rovdjurspark har fått flera tillskott av djurungar under åren hos bland annat Brunbjörn, Tiger, Persisk leopard och Lodjur. Sveriges enda Isbjörnar finns även här och de bor faktiskt i världens största isbjörnshägn! Områdena som rovdjuren befinner sig i är stora men som besökare får du ändå se och uppleva djuren på nära håll genom glasrutor eller ut över hägnaden på ramperna med utsikt. 

Boende för skolklasser finns både i stugor, vandrarhem eller lägenheter.

  

Universeum i Göteborg

Universeum är egentligen ingen djurpark utan Nordens största science center men här finns också spännande djur och här kan klassen förvänta dig ett riktigt kul äventyr. Klassen får lära sig mer om både djur och natur till teknik och experiment. Res ut i rymden, dyk ner i djupet av världshaven, möt Sengångare och apor och vandra genom den svenska vildmarken. På Universum finns det som sagt flera olika aktiviteter att göra, för att möta djur gäller dessa:

Regnskogen
– Gå på expedition i regnskogen över vingliga hängbroar i den tropiska regnskogen och möt fåglar, fjärilar, apor, grodor och sengångare på nära håll.

Reptilariet -
Upptäck Universeums världsunika samling av giftormar och ödlor och lär om hur de inspirerat viktiga upptäckter inom teknik, fysik, kemi och medicin.

Akvariehallen
-  Genom panoramarutor och tunnlar kan du se fiskarna som lever i havet runt den svenska västkusten samt uppleva det marina livet på oceanen där klassen på nära håll får se exotiska fiskar, rockor och hajar.

 

Läs mer om klassresor till Göteborg här >

 

Parken Zoo Eskilstuna

På Parken Zoo i Eskilstuna får ni möta mer än 100 olika djurarter från fyra kontinenter. De flesta djuren är utrotningshotade och tillhör bevarandeprojekt. I denna djurpark får klassen stifta bekantskap med en massa spännande och intressanta kattdjur, bland annat ett gäng med Asiatiska lejon, Sumatratigrar, Amurleoparder och Geparder. Missa inte heller att se den exklusiva Dvärgflodhästen eller den största ödlan i världen, Komodovaranen. 


I Lemurvärlden hoppar gärna nyfikna Lemurer fram och sniffar på besökande gäster. Vill ni komma i närkontakt med djur kan man gå till barnens favoritavdelning Lilla Zoo som ligger i det tropiska huset Amazoonas. Här kommer ni verkligen nära klappvänliga djur. 

Parken Zoo bjuder även på en mängd med åkattraktioner, till mestadels anpassade till barn i yngre ålder. Parkenbadet med 3 olika bassänger ligger intill Parken Zoo och har öppet hela sommaren, perfekt för klassen som även gillar att bada. 
 

Skolklasser kan boka in sig på parkens populära lägerskola som bjuder på två dagar med massor av djurkunskap, ekologi och djurkontakt men självklart också både lek och nöje. Lägerskolan riktar sig framför allt till barn och ungdomar mellan 9 och 14 år men alla är skolklasser är välkomna då parken anpassar innehållet efter ålder. Under lägerskolan bjuds klassen på guidning, nattsafari

Vad gäller boende kan klassen by granne med Zoo på Parken Zoo camping & Stugby i någon av de fina stugorna som ligger på kort promenadavstånd till själva parken.

 

Järvzoo Djurpark

På Järvzoo i Järvsö möter ni många av de vilda djuren som finns i Norden. I den fantastiska omgivningen kan klassen förvänta sig att se allt från Brunbjörn, Varg och Lodjur till Myskoxe, Älg och många andra spännande djur. Parken är tre kilometer lång och här kan ni gå er din egen takt genom den orörda skogen. Längs vägen kan gruppen stanna upp på flera platser för att äta medhavd matsäck eller kanske bara för att vila och njuta av utsikten. Vid den största rastplatsen Skogskojan kan ni grilla korv tillsammans.
 
Passa på att boka rovdjursskola i samband med ert skolbesök i parken. Rovdjursskolan är gratis för skolklasser (F-klass/Grundskolan). Klassen kan också lära sig mer om fascinerande fåglar som finns i Norden. Här hittar ni nämligen Kungsörn, Vitryggig hackspett och flera olika arter av Ugglan. 


Tips! Klassen kan sova i Varghotellet bredvid varghägnet i parken, detta blir garanterat en oförglömlig upplevelse! 

 

Borås Djurpark

I Borås Djurpark kan ni förvänta er ett riktigt äventyr, ni kan nämligen besöka 6 olika världar i en och samma park. 

Dinopark
– Här reser ni 100 miljoner år tillbaka i tiden och får vandra på den spännande stigen in bland de stora djuren som en gång levde på denna jord. I parken finns 7 olika verklighetstrogna dinosaurier som ni får möta och lära er mer om. Det finns även utgrävningsområden där klassen får testa på att borsta fram fossiler från dinosaurier. 

Afrikanska Savannen
– Här kan ni se de coola och mäktiga djuren som lever trivs på savannen som Noshörning, Gepard, Buffel och inte minst den Afrikanska elefanten. 

Djungelriket
– Borås djupaste djungel ligger mitt i djurparken, och har kan ni se allt från olika gäng med Apor, Lejon och Tiger. Klassen kan även ta en paus vid Djungelkiosken, Grillstugan eller varför inte prova lyckan påLlyckohjulet. 

Nordiska skogen
– Här möter ni några av våra nordiska djur i skogen. Varg, Brunbjörn, Lodjur, Visent samt två olika arter av Säl hittar du om du letar noga. Björnkaféet och Björnkiosken är en mysig plats att stanna på om man vill vila eller äta något gott. Björnlekplatsen finns också här.

Bondgården
– Vill ni möta klappvänliga djur så är det bondgården ni ska gå till. Det finns 11 djurarter här som ni kan närma er på ett helt annat sätt än i de andra världarna i parken. 


Simbaland
– Här finns Simbalekplatsen, Vattenlekplatsen och en massa bus och lek! Gå i häftiga hängbroar eller besök Simbakiosken och ta en glass. 

Borås djurpark erbjuder också upplägg för skolgrupper som är utarbetade efter kursplanerna för olika årskurser, både för grundskola och gymnasium. Skoluppläggen kan anpassas efter årskurs och önskemål och allt sker på plats i parken i en lärorik miljö där djuren och parkens olika biotoper är utgångspunkten.

 

Lycksele Djurpark

Ta med klassen till Sveriges nordligaste djurpark där de har valt att specialisera sig på den nordiska faunan. Ni får möta allt från rovdjur som Varg, Räv och Brunbjörn, klövdjur som Myskoxe, Älg och Dovhjort, gnagare som Bäver till husdjur som Gris, Kanin och get. I parken finns även Lyckoland där det finns karuseller, vattenlek med flottar och linbana, elbåtar m.m Ett perfekt äventyr för hela klassen!
 
Tips! Boka boende på Hotell Lycksele med djurparkspaket eller campingstugor på Ansia resort med barnaktiviteter och bubbelbad med bastu. 
 

Tjäna pengar till klassresa

Ni kan enkelt tjäna pengar med Kirrat och Klart till klassen, som gemensamma utflykter, skolresor och aktiviteter. Att få åka på klassresa eller skolresa är ett sätt att öka sammanhållningen i gruppen men också ett minne för livet för de flesta. Vem kommer inte ihåg sin klassresa? Att åka på klassresa brukar dock kosta en rejäl slant och alla har inte möjlighet att betala den ur egen ficka. Sälj ljus och kaffe för hela klassens räkning och gör klassresan tillgänglig för alla! Den upplevelse genom gemenskap och laganda som vägen från insamlingen till slutmålet ger är ofta något som deltagarna har med sig hela livet. Att tjäna pengar till sin klass medför också andra erfarenheter än bara pengar in till klasskassan.

VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!