Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur
Planera och Genomför en Minnesvärd Studentskiva – Steg för Steg Guide

Planera och Genomför en Minnesvärd Studentskiva – Steg för Steg Guide

Att arrangera en studentskiva är inte bara ett avslut på en viktig period i livet utan också en möjlighet att skapa minnen som varar livet ut. En välplanerad och genomtänkt studentskiva kan bli ett av de mest minnesvärda ögonblicken i en students liv. I denna artikel kommer vi att gå igenom steg-för-steg processen för att skapa och genomföra en framgångsrik studentskiva.

Att arrangera din egen studentskiva istället för att köpa ett färdigt koncept från ett festföretag ger en rad fördelar. För det första möjliggör det kostnadsbesparingar genom att du har bättre kontroll över budgeten och kan undvika onödiga utgifter. Festföretagen tar tyvärr ut enorma kostnader från klassen för att anordna deras studentskiva, ni kan spara in 10-tusentalskronor på att själva boka och planera er studentskiva. Dessutom tillåter det en personlig touch, där du kan införliva din kreativitet för att skapa en unik atmosfär som speglar din och dina vänners stil och preferenser. I denna artikel kommer vi att gå igenom steg-för-steg processen för att skapa och genomföra en framgångsrik studentskiva. 

Steg 1: Planeringen börjar tidigt 

Att planera en studentskiva börjar långt innan själva evenemanget äger rum. För att undvika stress och för att säkerställa att allt går smidigt är det viktigt att sätta igång i god tid. Börja med att sätta en budget och en övergripande vision för hur du vill att studentskivan ska vara. Bestäm ett datum och kontakta restauranger och festlokaler och boka lokal långt i förväg för att undvika eventuella kollisioner med andra evenemang. 
 

Steg 2: Skapa en arbetsgrupp 

Att organisera en studentskiva är ingen liten uppgift, och det är svårt att göra allt själv. Skapa en arbetsgrupp med vänner eller andra studenter som är villiga att hjälpa till. Fördela ansvar för olika uppgifter som dekorationer, underhållning, mat och dryck, och marknadsföring. 
 

Steg 3: Tema och dekorationer

Ett tema kan ge studentskivan en extra touch och skapa en enhetlig atmosfär. Diskutera med arbetsgruppen och välj ett tema som passar för evenemanget. Beroende på temat kan du sedan planera dekorationerna. Ballonger, banderoller och tematiska rekvisita kan göra det levande och färgglatt i lokalen. 
 

Här kommer lite tips på teman till er studentskiva:

 • The Great Gatsby 
 • Casinotema 
 • Maskeradtema 
 • Dynamic Duo 
 • White Party 
 • Första bokstaven i ens namn 
 • En viss bokstav 
 • 80-tal 
 • Jazzklubb 
 • Pink party 
 • Halloween 
 • Drömyrke 
 • Zoo 
 • Hamnat fel

Steg 4: Boka underhållning 

För att hålla gästerna engagerade och glada är det viktigt att ha bra underhållning. Det kan vara en DJ, ett liveband eller en kombination av båda. Se till att underhållningen passar temat och stämningen du vill skapa. Boka underhållningen långt i förväg för att undvika besvikelser. 
 

Steg 5: Mat och dryck 

Mat och dryck är en central del av studentskivan. Beroende på budgeten och gästlistan kan du välja mellan att anlita en cateringtjänst eller ordna maten själv. Tänk på olika smaker och allergier när du planerar menyn. En välkomstdrink och en god tårta kan också vara trevliga detaljer att inkludera. Om det känns svårt att planera en meny kan det vara smart att kolla med klassen vad de vill ha för mat. Gör en omröstning för att få fram den mest optimala meny för er klass. 
 

Steg 6: Inbjudningar, biljetter och marknadsföring 

Skapa snygga inbjudningar och skicka dem i god tid till alla som du vill ha med på studentskivan. Du kan använda traditionella pappersinbjudningar eller gå digitalt med e-post och sociala medier. Glöm inte att inkludera viktig information som datum, tid, plats och eventuellt dresscode. Glöm inte att ta fram biljetter till er studentskiva! Skapa biljetterna så de matchar inbjudan, dessa precis som inbjudan kan ni skapa och beställa tryck av genom olika gratisverktyg online, som t.ex. Canva. Marknadsför även evenemanget på skolan och på era sociala medier för att öka deltagandet. 
 

Steg 7: Fotografering och minnen 

För att bevara minnena från studentskivan är det viktigt att ha en fotograf på plats. Antingen kan du anlita en professionell fotograf eller be en vän att ta bilder under kvällen. Ett fotohörn med rekvisita kan också vara en rolig och minnesvärd detalj där gästerna kan ta bilder för att komma ihåg kvällen. 
 

Steg 8: Säkerhet och ansvar

Säkerheten vid evenemang är av högsta prioritet och kräver en noga genomtänkt planering för att säkerställa att alla gäster kan njuta av evenemanget på ett tryggt sätt. Först och främst är det avgörande att säkerställa att det finns tillräckligt med personal för att hantera eventuella problem och övervaka evenemanget. Professionell säkerhetspersonal bör vara närvarande för att hantera säkerhetsaspekter och snabbt ingripa vid behov. Dessutom kan volontärer eller andra evenemangsmedarbetare vara en tilläggsresurs för att upprätthålla en trygg atmosfär. 
 

Steg 9: Efterfest och tack 

Ett viktigt steg efter evenemanget är att skicka tackmeddelanden till alla som hjälpte till och deltog. Det inkluderar inte bara värdarna utan också vänner, familj och eventuella leverantörer som bidrog till att göra studentskivan framgångsrik. Ett personligt tackmeddelande visar din uppskattning för deras närvaro och bidrag till den speciella dagen. Du kan använda traditionella kort eller moderna metoder som e-post eller sociala medier för att dela din tacksamhet.  
 
Att avsluta evenemanget på ett positivt sätt genom att uttrycka din tacksamhet hjälper till att bevara de goda minnena och stärka relationerna med dem som deltog. Och kom ihåg, själva studentskivan och efterfesten är inte bara en avslutning utan också en början på ett nytt kapitel. Det är en tid att fira prestationer och ser fram emot framtida framgångar.
 
 
Genom att arrangera din egen studentskiva kan du skräddarsy evenemanget efter specifika önskemål, från teman och dekorationer till menyval och drycker. Det ger en möjlighet till lärande och erfarenhet inom evenemangsplanering och organisatoriska färdigheter. 
 
Att arrangera en studentskiva kräver planering, engagemang och samarbete. Genom att följa dessa steg kan du skapa en minnesvärd och rolig upplevelse för alla inblandade. Lycka till med din studentskiva!  
 

TJÄNA PENGAR TILL STUDENTEN 

När ni med klassen eller gruppen säljer våra ljus eller vårt kaffe bidrar det till lättförtjänta pengar till studentskivan, studentbalen, flaket eller studentdagen i sig. Det är bara hos oss ni får behålla hela 50% av det ni säljer. 
 
Ni säljer enkelt med en egen webbshop och säljkataloger och/eller genom att sälja ljusen eller kaffet direkt "vid dörren". All hantering kring försäljningen sköter ni i vårt digitala verktyg Mina sidor som gör er administration smidig och enkel. 
 
Att tjäna pengar till studenten ska vara lönsamt och roligt, jämför oss gärna med andra! 
 
 

TJÄNA PENGAR TILL STUDENTKASSAN

När ni med klassen eller gruppen säljer våra ljus eller vårt kaffe bidrar det till lättförtjänta pengar till studentskivan, studentbalen, flaket eller studentdagen i sig. Det är bara hos oss ni får behålla hela 50% av det ni säljer.

Ni säljer enkelt med en egen webbshop och säljkataloger och/eller genom att sälja ljusen eller kaffet direkt "vid dörren". All hantering kring försäljningen sköter ni i vårt digitala verktyg Mina sidor som gör er administration smidig och enkel.

Att tjäna pengar till studenten ska vara lönsamt och roligt, jämför oss gärna med andra!

VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!