Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur
Din guide till att sälja strumpor med Sockgrossisten

Din guide till att sälja strumpor med Sockgrossisten

Funderar ni på att sälja strumpor med klassen eller laget i syfte att tjäna pengar till klasskassan eller till cupen? Funderar ni på hur en strumpförsäljning med skolan kan gå till och vilken förtjänst Sockgrossisten erbjuder? Då säger vi välkommen till att läsa denna guide som vi har sammanställt!

Den här guiden riktar sig till dig som funderar på att starta en försäljning med Sockgrossisten för att samla in pengar till klassen, laget eller föreningen. Guiden kommer att besvara frågor som:

Vad är Sockgrossisten?
Vad behöver du som kontaktperson/försäljningsansvarig ha koll på?
Hur går det till att sälja strumpor med Sockgrossisten?
Hur gör man om kunden vill byta sin produkt till en mindre storlek?
Vilken förtjänst erbjuder Sockgrossisten?
Vilka produkter kan ni sälja med Sockgrossisten?
Hur lyckas vi med vår försäljning?

 

 

Vad är Sockgrossisten?

Sockgrossisten är ett företag som strävar efter att erbjuda unga ett sätt att samla in pengar till skolresor, klassresor, cuper, träningsläger eller andra aktiviteter. De vill också ge prisvärda strumpor och underkläder för att alla inblandade, säljare och kund ska känna att de har gjort en bra affär. Sockgrossisten finns även i Finland där de på samma sätt hjälper barn och unga att tjäna pengar till klassen, laget eller föreningen.
 

Vad behöver du som kontaktperson/försäljningsansvarig ha koll på?

Kontaktpersonen måste vara minst 18 år, utan betalningsanmärkningar och behöver representera en grupp i form av klass, lag eller förening. Sockgrossisten erbjuder inte att man säljer deras strumpor privat.
Som kontaktperson har man ansvar för att beställa ett startpaket, skicka in färdig beställning när det är dags och ta hand om fakturan. Man kan säga att kontaktpersonen administrerar hela försäljningen med hjälp av Sockgrossisten.
 

Hur går det till att sälja strumpor med Sockgrossisten?

Innan ni har bestämt er för att sälja strumpor kan ni beställa gratis informationsbroschyrer från Sockgrossisten, broschyrerna är icke-bindande. Skulle ni efter att ha läst igenom broschyrerna vilja starta en försäljning med Sockgrossisten är det dags att beställa ett startpaket. Hela förloppet från att beställa ett startpaket till att få er förtjänst kan beskrivas i 6 steg. 

 

1) Beställ ett startpaket - Sockgrossistens startpaket är gratis men bindande och innehåller det ni behöver för att få igång er försäljning; kataloger, inloggningsuppgifter för alla säljare, beställningslistor samt produktprover. Startpaketet skickas inom 2-3 dagar.

2) Registrering - När startpaketet har kommit fram är det dags för kontaktpersonen att dela ut inloggingsuppgifter och kataloger till alla säljare. Säljarna registrerar sig med hjälp av inloggningsuppgifterna och får samtidigt en länk till sin egen, personliga webbshop.

3) Ta upp beställningar - Nu är det dags att ge sig ut och sälja strumpor! Ta upp beställningar via webbshoppen och katalogen från släkt, vänner eller grannar. Mer tips om hur du lyckas med din försäljning finner du längre ned eller HÄR.

4) Lägg er order - När ni känner er klara med er försäljning, Sockgrossisten rekommenderar att det sker ca 2-4 veckor efter försäljningsstart, är det dags att lägga er order. Alla säljare lägger in sina beställningar men det är kontaktpersonen som slutligen skickar ordern till Sockgrossisten. Gruppens gemensamma order kan skickas in via webbplatsen eller genom att kontaktpersonen ringer in. En lagd order kan ej ändras utan om en beställning har missats får ni göra en efterbeställning. Efterbeställningar kan göras 14 dagar efter huvudleveransen, den är fraktfri och i samband med den kan även eventuella byten ske. När beställningen är gjord kommer du som kontaktperson att bli uppringd och får ange ditt personnummer. Varorna skickas om kreditkontrollen återkommer som godkänd och leverans sker inom 2–5 arbetsdagar efter att DHL har fått den till sig.

5) Leverans - Era produkter skickas inom en vecka efter mottagen beställning och därefter dröjer det 2-5 arbetsdagar innan DHL är redo för utleverans. Exakt hur lång tid det tar innan beställningen kommer varierar beroende på var i landet du bor däremot bestämmer du vilken dag som är aktuell för er att ta emot den på. Frakten är gratis.

När leveransen har kommit är det dags att dela ut produkterna till säljarna. De är sorterade och packade till varje säljare. När ni delar ut paketen är det viktigt att ni kontrollerar att allt stämmer och om ett fel har uppstått behöver det rapporteras inom 5 dagar. 

6) Dela ut och ta betalt - Nu kan säljarna dela ut paketen och ta betalt av sina kunder. Fakturan ska betalas 15 dagar efter mottagen leverans och förtjänsten behåller ni direkt. Returen ska vara registrerade senast 14 dagar efter mottagen leverans. Det är kontaktpersonen som samlar in byten och returer. Tänk på att gruppen endast har 1 gratis returfrakt!

 

 

Hur gör man om kunden vill byta sin produkt till en mindre storlek?

Kunden har 1 års garanti, en ångerrätt som gäller i 14 dagar efter mottagen leverans och rätt till att byta produkt. Vid ett byte ska kunden i första hand kontakta säljaren men om det har gått längre än 14 dagar sedan kunden mottog sin vara, skall hon eller han kontakta Sockgrossisten. När du som säljare levererar varor till din kund kan det vara smart att uppmuntra kunden till att pröva sina produkter så snart som möjligt ifall de skulle önska ett byte. Det med tanke på att ni som grupp endast har 1 gratis returfrakt.

 

 

Vilken förtjänst erbjuder Sockgrossisten?

Er förtjänst är 28–30% per sålt paket. Produkterna kostar mellan 100-500kr. 

Exempel: Om vi utgår från att ni är 25 personer som säljer strumpor som kostar 150kr kommer ni att tjäna 15 000kr.

I exemplet blir er förtjänst 42kr/sålt paket eller 28% per sålt paket. 

 

 

Vilka produkter kan ni sälja med Sockgrossisten?

Utöver att sälja olika sorters strumpor kan ni även sälja t-shirts, linnen, mössor, vantar, halsdukar för damer, herrar och barn. I sockgrossistens sortiment finns även sportbh-ar och underkläder för både damer och herrar.

Om vi kikar närmre på Sockgrossistens produkter och mer specifikt på strumporna finns i den aktuella katalogen (13 juli 2021) följande sorter:

Bomullsstrumpor
Glitterstrumpor
Mönstrade och färgglada strumpor
Ridstrumpor
Sneaker socks
Stödstrumpor
Bambustrumpor
Yllestrumpor
Strumpor för utomhusbruk
 

 

Hur lyckas ni med er försäljning till klasskassan eller lagkassan?

Är det första försäljningen ni i klassen eller laget genomför eller är det så att ni har sålt annat tidigare? Oavsett svar så finns det några tips som är gemensamt oavsett vilken försäljning som ni genomför och med vilka produkter. Det två främsta tipsen på hur du förbereder dig inför försäljningen är genom att:

 

1) Träna på vad du ska säga - Vad ska du säga när din granne öppnar dörren? Jo, börja med att berätta vem du är och vilken klass, förening eller vilket lag som du representerar. Berätta sedan vad pengarna ska gå till och hur din granne kan hjälpa din klass att åka på klassresa eller ditt lag att åka på cup genom att köpa produkterna.

Exempel: Hej! Jag heter Maria och jag går i klass 6B på Vasaskolan. Vi samlar in pengar för att åka på klassresa till Stockholm och genom att köpa strumpor av mig kan du hjälpa mig och min klass att komma dit. I den här katalogen kan du se vilka strumpor och andra produkter som du kan köpa.
 

 

2) Läs på om produkterna - En bra säljare har kunskap om vad den säljer. Se till att du vet vad katalogen innehåller för produkter. Kanske har du koll på vilket material strumporna finns i, den minsta storleken eller om det finns mönstrade strumpor? Genom att ha läst på produkterna kan du lätt svara på eventuella frågor från dina kunder och kommer att känna dig mer självsäker.

 

Nu är det dags att börja sälja och vi har samlat några tips till dig som säljare för att hjälpa dig att sälja så mycket som möjligt!

 

Säljtips 1

Sälj till släkt, grannar, vänner, familj, bekanta och föräldrars kollegor genom katalogen och webbshopen.

Säljtips 2

Ta hjälp av dina föräldrar och be dem att dela din webbshop på sina sociala medier och med sina kollegor. Det brukar vara populärt att lägga en katalog i fikarummet på jobbet. 

Säljtips 3

Fråga er lokala matbutik om ni som klass, lag eller förening får stå utanför den under en helg och sälj till de förbipasserande.

Säljtips 4

Kanske det allra viktigaste tipset, ge inte upp! Håll motivationen uppe och peppa dina lag- och klasskompisar, ni har trots allt samma mål i sikte. 

 

 

Sammanfattning

Nu vet ni allt om hur en strumpförsäljning går till och hur ni kan gå tillväga för att genomföra en försäljning med Sockgrossisten. Känns det inte helt rätt för er klass eller för ert lag att sälja just strumpor för att tjäna pengar? I sådant fall kan ni ta del av vår jämförande guide där ni enkelt jämför Sockgrossistens förtjänst och villkor mot andra företag. Klicka här för att komma till guiden!
 
VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!