Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur
Guide för en lyckad klassresa till Gröna Lund

Guide för en lyckad klassresa till Gröna Lund

Gröna Lund har en speciell plats i mitt och många andras hjärtan, en plats av lycka, skratt och spänning. Att arrangera en resa till Gröna Lund med klassen eller laget kan däremot vara ganska jobbigt. Det är många viljor att ta hänsyn till och många saker att ta reda på. Därför är det bra att ta reda på saker som man behöver igenom innan man åker. Här kommer därför en guide till hur man får en fantastisk dag och minne med laget eller klassen på Grönan.

 

Ni har bestämt er för att åka till Gröna lund! Vad kul! Nu finns det några frågor som måste besvaras. Jag har försökt sammanställa dessa här och hoppas att ni ska bli hjälpa. 

 
I denna guide kommer du få läsa om:
• vad det kostar att besöka Gröna Lund
• hur du kan tjäna ihop pengarna
• vilka attraktioner som finns 
• hur du tar dig dit 
• lite andra tips och trix. 
 

Vad kostar det att besöka Gröna Lund? 

Först och främst så måste ni ta reda på vad resan kommer att kosta. Entrebiljetten heter “Ticket to Ride” och kostar 265 kr per person. Den ger entré, fria åk på alla parkens attraktioner samt 2 stycken Jetpass, vilket låter dig ta expresskön och slippa vänta i den vanliga kön. Om det är 25 medlemmar i klassen eller laget så kommer besöket kosta 6625 kr. Vanligtvis finns det förmånliga paket när ni är fler än 10 personer. Nu under coronatider går dessa ej att boka utan då får man boka ”Ticket to Ride” i stället. 
 
För de som inte tycker om att åka attraktioner men tycker om att tävla finns även aktiviteter som 5-kamp. För er rekommenderas att köpa till ett spelband. Spelbandet ger obegränsat med spel i alla 5-kampsgrenar. För att kunna köpa spelbandet behöver du även köpa ett ticket to ride. Har ni möjlighet – köp både Ticket to ride och spelbandet. Då kan alla vara med och man motverkar grupperingar under dagen. 
 

När ska man åka till "Grönan"?

Det är en fördel om ni kan åka en vardag dagtid. Det är inte alltid det fungerar för skolan. Kan ni samtidigt få till undervisning på plats kan det vara lättare för skolan att ge er ledigt. Varför inte boka in ett besök på Gröna lunds laboratorium på samma gång? Då kommer ni att få kunskap om G-krafter och derivater innan ni får uppleva dem med hela kroppen. Ett besök bokas på 010-708 70 00. 
 

Hur tjänar vi enkelt och snabbt ihop pengarna till klasskassan?

Nu när vi vet hur mycket besöket kommer att kosta, måste ni planera hur ni ska tjäna pengar till laget eller klassen. Det enklaste och snabbaste sättet att snabbt få ihop pengar till kassan är genom försäljning av diverse varor och produkter såsom ljus, saffran, kaffe eller underkläder. Det finns en mängd olika leverantörer som erbjuder just denna tjänst. Vårt tips är att välja en leverantör med en webbshop. Då löser sig försäljningen i princip av sig själv och du får mer tid att planera din aktivitet! Titta noga att en webbshop verkligen gör så att du kan dela just din egen shop enkelt på exempelvis sociala medier. Bra om alla säljare också kan logga in och se hur de ligger till med sina säljmål. 
 

Tips på hur ni tar er till Gröna Lund på ett smidigt sätt 

För att enklast ta sig till Gröna Lund med klassen eller laget tar du buss 67 från Karlaplan eller spårvagn nr 7 från T-Centralen. Då kommer du ända fram till Gröna Lund. Ett tips för att komma in smidigare i entrén är att gå av vid hållplats Skansen, hållplatsen efter Liljevalchs/Gröna Lund.
 
Det går också bra att ta T-banans röda linje till Karlaplan och promenera därifrån. Promenaden tar ca 20 minuter. När ni kommer fram, är det smidigast om ni förbokat ert besök så att ni enkelt kan ta er in utan att något problem uppstår.
 

Gröna Lunds attraktioner – tips för alla

Nu när ni kommit in på Grönan så är det bara att börja njuta av attraktionerna, personligen brukar jag alltid inleda vistelsen med en åktur i Tekopparna för att värma upp hjärnan inför allt snurrande som kommer ske. 
 
Vilka attraktioner ska man då välja? Här kommer lite förslag på några av de mest populära:
 
Om du är där för de klassiska berg- och dalbanorna, kommer den sprillans nya attraktionen Monster vara något för dig. Den kommer upp i hela 90km/h och man åker mycket av åkturen upp o ner. För att få åka denna så måste du vara 140cm lång.
 
Efter Monster är Jetline näst på tur. Jetline är en klassiker på Gröna Lund. Ett måste för den spänningssökande besökaren! Även denna har ett längdkrav på 140 cm.
 
Om du klarat både Monster och Jetline utan problem så kommer Insane vara något för dig. Insane är en otrolig kombination av snurr och berg- och dalbana som får även den modigaste att känna lite pirr i magen. Minst 140 cm gäller här också.
 
Twister, Kvasten och Vilda Musen är lite mildare attraktioner som är lika roliga men inte lika läskiga. Här gäller det att vara minst 120 cm på Twister. 110 cm gäller för Kvasten och Vilda Musen.
 
För den våghalsiga som inte är höjdrädd är Fritt Fall, Eclipse, Ikaros och Katapulten bra val. Här kan du även utmana dina rädslor och i utbyte så kommer du få en riktigt fin utsikt över Stockholm. På alla dessa gäller minst 140 cm förutom Eclipse där gränsen ligger på 120 cm.
 
Övriga attraktioner som rekommenderas är Flygande Mattan som är en attraktion där man snabbt svingas på en jättestor gunga med säten på. Här får du verkligen uppleva hur gravitation fungerar.
 
Det finns även två skräck-attraktioner på Grönan för de riktigt våghalsiga. Det är Blå Tåget, en åk-attraktion där du åker genom olika läskiga miljöer och House of Nightmares, vilket är skräckhuset på Gröna Lund. Detta hus är fyllt av läskiga varelser som garanterat kommer hemsöka dig i dina mardrömmar. House of Nightmares ingår inte i “Ticket to Ride” utan det krävs att man köper en speciell biljett.
 

Tips om maten på Gröna Lund

Efter en hel dag av åkande och skoj, kommer magen behöva bränsle. Vilken tur att Gröna Lund är fyllt av en massa olika restauranger som serverar allt från A-Ö. Det kommer garanterat finnas något som passar dig perfekt. Det finns restauranger som kräver bordsbokning vilket kan vara bra om ni åker som klassen eller laget, men det finns även en massa snabbmatshak där ni kan välja själva vilken mat ni vill ha. Alla kan beställa från olika ställen och sedan kan ni sätta er tillsammans och äta på picknick-borden som är sporadiskt utspridda över nöjesparken.
 

Några sista tips om "Grönan" för att ert besök ska bli så lyckat som möjligt

- bestäm en samlingsplats
- bestäm tider för mat och hemresa
- skapa en WhatsAppgrupp där ni kan kommunicera var ni är
- ha kul och se till att alla är med!
 
 

Har ni tjänat mycket pengar till klasskassan? 

Aktiviteten är slut och ni börjar fundera på att bege er hem. Vissa klasser och lag har sålt riktigt mycket och har fortfarande pengar kvar i kassan. Deras webbshopar tog fart och ordrarna strömmade in. Då kan ni passa på att besöka Pop-house. POP-house är ABBA-museet som ligger precis Gröna lund. Priset för studenter är 185 kr på vardagar. Museet erbjuder många interaktiva upplevelser.
 
Vi rekommenderar varmt er att sälja en produkt för att tjäna pengar till klasskassan eller laget, som har en webbshop. Det spar tid och är lätt att sälja större volymer. Vill ni dessutom kombinera med att sälja direkt vid dörren så går det ofta utmärkt. En kombination av försäljningssätt är ofta det bästa. 
 
Är du nyfiken på en riktigt bra produkt som är lättsåld och håller hög kvalitet? Har flera olika försäljningssätt att välja mellan? En hjälpsam kundtjänst? Fria frakter och returer? Då tycker vi att du ska beställa vårt provpaket med varuprover på våra fina ljus! 
 
 
 

BESTÄLL GRATIS INFOPAKET

Vi är stolta över våra högkvalitativa och lättsålda produkter, samt att vi alltid kan erbjuda er som säljer hela 50% i vinst! Beställ ett gratis infopaket så får ni hem varuprover på ljusen samt information om hur allt fungerar. Då kan ni känna, klämma, dofta och läsa igenom allt i lugn och ro innan ni bestämmer er.

VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!