Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur
Guiden till 7 av Sveriges bästa handbollscuper

Guiden till 7 av Sveriges bästa handbollscuper

Här hittar du allt du behöver veta om några utvalda handbollscuper i Sverige. Att välja en cup som ett konkret mål med en laginsamling är ett alldeles utmärkt sätt att öka motivationen till att tjäna pengar till laget. När man åker i väg på cup är det viktigt att alla kan följa med – även om inte ekonomin tillåter det för familjen. Genom att starta en insamling till laget kan alla följa med och ingen behöver känna sig utpekad.

 

Lista på 7 populära handbollscuper i Sverige

 

Partille Cup 

Partille Cup spelas i Göteborg och är världens största årliga handbollsturnering där handbollslag från världens alla hörn är med och deltar. Partille cup är handbollens motsvarighet till Gothia cup. Tänk vilken folkfest när ungdomar från hela världens hörn möts för att göra det som de älskar mest! Förutom handboll anordnas en rad andra aktiviteter.  För ungdomar mellan 10 och 21 år spelas denna cup varje år i juli under vecka 27. 
 
Sedan cupen startades för 50 år sedan har över 500 000 spelare från 96 nationer och sex kontinenter deltagit. Basen i denna cup är Heden i centrala Göteborg. Där finns 30 konstgräsplaner, försäljning av både mat och sportprodukter samt aktiviteter för stora och små.
 
Matcherna spelas utomhus på Heden eller andra planer runt om i Göteborg. Finalerna spelas sedan på Heden arena som tar in 7000 i publiksiffra. Under turneringen anordnas många aktiviteter så som disco och andra tävlingar. 
 
Turneringen välkomnar många olika deltagare. Flickor och pojkar födda mellan 1999 – 2010, män och kvinnor med ålder från 22 och uppåt. Även minihandboll och parahandboll (gående och rullstol). Partille Cup erbjuder även olika boendealternativ där man kan välja mellan olika faciliteter. Vissa väljer att bo på skolor, hotell eller så fixar man ett eget boende. 
 
I denna cup är öppen för alla världens klubblag. Även skollag är välkomna. Först är det gruppspel och sedan blir det slutspel. 
Vi kan verkligen rekommendera alla att delta i denna handbollscup, det är en folkfest och mötesplats för hela världens handbollsspelare.
 
NÄR? Juli
Var? Partille, Göteborg
Form: Utomhus
Åldersgrupp: U10-U18
 
 
 

Göteborg Cup 

Göteborg Cup är en handbollscup för både juniorer, ungdomar och seniorer. 2021 är ca 500 lag anmälda. Lagen kommer från hela Sverige men även något lag från Norge kommer att delta. Cupen samarbetar med Liseberg vilket gör att spelarna får rabatterade priser på både entré och åkband, vilket kan vara ett riktigt roligt bonusminne från en riktigt rolig handbollscup. Dock har samarbetet pausats på grund av pandemin men är förhoppningsvis återupptaget till 2022. De har även samarbeten med diverse hotell såsom Scandic, Serneke Arena hotell, Kviberg Park hotell samt flertalet skolor om man önskar hårdförläggning.  Spelarna kan välja på olika typer av boende, skola, vandrarhem eller hotell. Väljer man till ett ”gästkort” får man mat och transporter inom Göteborg.

Gästkortet kostar 1200kr. Vandrarhem kostar 1.500 SEK i flerbäddsrum och 1750. SEK i dubbelrum.

Priset för hotellalternativen är 1.800 SEK i tre- och fyrbäddsrum. Kostnad för dubbelrum är 2.100 SEK per person och för enkelrum 2.400 SEK. (År 2021)

Anmälningsavgiften är 1.700 SEK för lag som löser gästkort, 2.300 SEK för övriga lag.
 
När? September
Var? Göteborg
Form: Inomhus
Åldersgrupp: U10-U16, Samlad U18
Antal lag: ca 500
 
 
 

Handbollscupen Hallbybollen

Hallbybollen spelas i år för 20:e gången. Här kommer det bjudas på en energifylld stämning med talangfulla spelare och roliga matcher. Under cuper erbjuder man även cupbussar och fria resor med Jönköpings länstrafik samt fritt inträde på Rosenlundbadet. Som en perfekt avslutning på jullovet eller varför inte en uppstart på vårsäsongen kan ni anmäla er till Hallbybollen. Eftersom Hallbybollen vill vara en cup för hela föreningen och erbjuder därför spel i alla åldersklasser från U9 upp till U19 samt parahandboll. 
 
Hallbybollen har satsat på korta avstånd mellan hallar och boenden. Det ska vara lätt att förflytta sig mellan. Oftast spelas matcherna i samma hall en hel dag. 
 
Hallbybollen har ett samarbete med Svenska Handbollsförbundet och det gör att ni under veckan kommer att få uppleva en herrlagskamp! 
 
Hallbybollen har ett brett utbud på boenden under cupen i olika prisklasser. Ni kan bo på hotell, vandrarhem eller på skolor. För att vara med i cupen köper man ett deltagarkort. Det finns olika saker som ingår i dessa. Är ni inte ett lokalt lag kan ni med fördel välja ett kort där mat och transport ingår. 
 
När? Januari
Var? Jönköping
Form: Inomhus, Rullstol, Gående
Åldersgrupp: U9-U14, Samlade klasser U16, U18
 
 
 
 

Stenungscupen

För tre år sedan beslutade sig några vänner att tillsammans anordna Västkusten stora handbollsfest. Det mynnade ut i Stenungscupen. Stenungsund har en stor aktiv handbollsklubb och klubbens förhoppning är att med denna cup kunna utveckla klubben ännu mera. Framförallt vill grundarna att många spelare ska att hålla på med idrott och kunna ha kul med sin handboll så länge som möjligt. De vill med denna cup sätta Stenungsund på kartan i handbollsvärlden och göra så att spelarna ska kunna få uppleva mycket roliga saker med handbollen.
 
Stenungscupen riktar sig mot flickor och pojkar födda 2008 och 2007. Fokus blir V B-Ungdom då de i år kommer att spela USM för första gången. Det är alltid nyttigt att öva att spela handboll när det gäller något och därför brukar många lag ha träningsläger med andra klubbar vid denna tidpunkt. Matcherna startar på fredagskvällen och håller på fram till söndagen. Boende erbjuds på skola. Önskar man annat boende får man ordna det själv. 
 
När? Augusti
Var?  Stenungsund
Form: Inomhus
Åldersgrupp: U13-U14
 
 
 

Lidingö Cup

Lidingö Cup är mellansveriges största försäsongsturnering för pojkar. Cupen startade 1972 och har deltagare från Sverige och Finland. Nästa år fyller cupen hela 50 år! En turnering i närkommun till huvudstaden med cirka 50 lag. Turneringen erbjuder gästkort med logi i två nätter i skola och 5 måltider. Man kan även välja till transport inom tävlingsområdet. 
 
När? September
Ort: Lidingö, Stockholm
Form: Inomhus
Åldersgrupp: U11-U14, U16, Samlad U18

 

 

Nyköpings handbollscup

För tredje året arrangeras IFK Nyköping, Nyköpings handbollscup. Ett perfekt tillfälle att spela ihop laget inför seriespel och USM. matcher spelas i Rosvalla Arena i Nyköping. Alla matcher är 2 x20 min. Nyköpings handbollscup är en mindre cup med ca 40 lag fördelat på ca 8 lag per åldersgrupp. Turneringen är indelad i 4 stycken klasser. 
Cupen erbjuder olika övernattningsalternativ både i skola och på hotell. 
 
När? September
Var? Nyköping
Form: Inomhus
Åldersgrupp: Samlade klasser, U14, U16, U18
 
 
 

Umeå Handbollsfestival

Gimonäs UIF och Sävar IK bjuder in till Umeå Handbollsfestival, en tajt cup med hållbarhet i fokus. Cupen går av stapeln Trettonhelgen varje år. Som kuriosa kan nämnas att 92 matcher spelades på handbollsfestivalen 2020.
 
Man kan köpa olika gästkort beroende på om man bokar direkt med cuphotell eller om man vill boka via Umeå handbollsfestival. Gästkorten finns i olika prisklasser och ligger mellan 1595 kr - 1795 kr och då ingår:
-Del i dubbelrum/trippelrum på hotell två nätter. 
-Hotellfrukost.
-Lunch 
-Middag 
-Transport med cupbuss/minibuss

Tillägg enkelrum tillkommer.
 
Anmälningsavgift för lag med gästkort: 1500 kr
Anmälningsavgift för lag utan gästkort: 2400 kr
 
Åk gärna miljövänligt med tåg till Umeå. Väl på plats erbjuds gratis transport med cupbuss samt minibussar.
 
När?  Januari
Var? Umeå
Form: Inomhus, Mini U10+
Åldersgrupp: U10-U14, Samlade klasser, U16, U18
VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!