Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur
Guiden till Sveriges största fotbollscuper

Guiden till Sveriges största fotbollscuper

Ska laget äntligen åka iväg på cup? Sova borta flera nätter och ha det kul med alla lagkompisarna? Men vilka fotbollscuper finns att välja på och vilka är egentligen de bästa fotbollscuperna? Det har vi tagit reda på! Här kommer en lista med de 6 största och roligaste fotbollscuperna för ungdomar i Sverige.

Gothia Cup Göteborg

Gothia Cup, grundad 1975, är inte bara Sveriges, utan faktiskt världens, största ungdomsturnering i fotboll med över 1700 lag från över 80 länder som deltar. Cupen spelas i Göteborg och drar in väldigt mycket åskådare och matcherna spelas på totalt 110 olika fotbollsplaner. Cupen spelas under en hel vecka i juli (v.29). Spelarna är allt mellan 11-18 år gamla. Gothia Cup är ett måste för fotbollsintresserade ungdomar och är ett stort och häftigt event för även dem som inte spelar fotboll. En stor del av Gothia Cup som man bara inte får missa är invigningen, som brukar ha ca 50.000 i publiksiffra, där det bjuds på uppträdanden, musik och fyrverkeri shower.

Läs mer om Gothia cup här >

 

Eskilscupen Helsingborg

Eskilscupen är även den en otroligt populär ungdomsturnering i Sverige som funnits sedan 1968 och är därmed en av Sveriges äldsta. Cupen spelas i Helsingborg och rekordet i antal deltagande lag är 733 och varje år deltar ca 13.000 spelare. Bara Gothia Cup är större sett till antal lag. Spelformatet är 7 mot 7, 9 mot 9 och 11 mot 11 och passar alla lag oavsett nivå. Det finns även en minicup med 5 mot 5-spel för pojkar och flickor 8-9 år. Eskilscupen spelas runt om i Helsingborg, vanligen under den första helgen i augusti (fredag till söndag). Det är ett stort evenemang som lockar massvis av anhöriga och turister till Helsingborg som är en väldigt vacker sommarstad.
 

Umeå Fotbollsfestival

Umeå fotbollsfestival är också det en väldigt stor ungdomsturnering i fotboll och passar er som vill åka på cup lite mer norröver i Sverige och cupen lockar runt 400 lag att besöka festivalen. Lagen kommer från alla världens hörn och det blir en härlig mötesplats för många olika kulturer. Turneringen spelas under 4 dagar i slutet av juli. Spelformatet är 5 mot 5, 7 mot 7, 9 mot 9 och 11 mot 11. Dessutom erbjuds också Parasport Trophy och Seniorklasser. Det finns många aktiviteter för de deltagande lagen att ägna sig mellan matcherna och risken att bli uttråkad under fotbollsfestivalen i Umeå är obefintlig.
 

Örebrocupen

Örebrocupen spelas under fyra dagar på sommaren (vanligen under juni månad) och deltagarna är pojkar och flickor mellan åldrarna 10-16. Spelformatet som erbjuds är 5 mot 5, 7 mot 7 (välj lätt eller svår nivå), 9 mot 9 och 11 mot 11. Det är en av Sveriges äldsta cuper (arrangeras årligen sen 1979) och Sveriges fjärde största fotbollscup med oftast över 400 lag anmälda och matcherna spelas på totalt ca 55 olika fotbollsplaner runt om i Örebro. Navet på cupen är Rosta Gärde där de flesta matcherna spelas och där det är fotbollsfest med massa skoj under alla turneringsdagarna. Deltagande lag kommer från hela Sverige samt oftast från Finland, Norge med flera.
 
 

Dalecarlia cup Borlänge och Leksand

Dalecarlia är en internationell fotbollsturnering för pojkar och flickor 10-16 år som arrangeras i Borlänge varje sommar sen 1981 (4 dagar i slutet av juni eller början av juli). Cupen har under senare år även utökats till att spelas i Leksand och intresset för att spela cupen har också ökat väldigt mycket och cupen har växt i storlek. I 2019 års cup deltog inte mindre än 502 lag. Klasserna som spelas är 5 mot 5, 7mot 7, 9 mot 9 och 11 mot 11. I princip alla matcher i Borlänge spelas på naturgräs på ett fantastiska Sportfält som inbegriper 33 fotbollsplaner! Stämningen på sportfältet brukar vara hög och det är en fin miljö även för medföljande föräldrar och släkt som vill komma och heja på sitt barns lag. 

Piteå Summergames

Piteå summergames är också en välkänd och populär turnering som spelas i Piteå i Norrbotten sedan 1990, och är en av de absolut största fotbollsturneringarna i Sverige. Ca 38 000 besöker Piteå under turneringen som alltid går av stapeln helgen efter Midsommar. Turneringen är internationell och totalt har ett 40-tal nationer deltagit genom åren. Matcherna spelas på gräs eller konstgräs och cupen erbjuder också nattmatcher där lagen får spela under den norrbottniska midnattssolen. Spelformaten är 5 mot 5, 7 mot 7, 9 mot 9 och 11 mot 11.
 

Fotbollscuper.se 

Behöver ditt lag tips på fotbollscuper i Sverige, Norge, Finland och Danmark? Kolla då in fotbollscuper.se som samlar alla cuper på ett och samma ställe. Det är helt kostnadsfritt att skapa ett konto för att sedan ta del av allt innehåll. Tjänsten används idag av över 700st fotbollslag.

 

Luxcuper

Letar ditt lag efter en fotbollscup utöver det vanliga? Luxcuper arrangerar fotbollscuper för barn och ungdomar mellan 10 – 17 år, flickor och pojkar. Denna arrangör har inslag som gör att spelarna får känna sig som riktiga fotbollsproffs under en helg. Bland annat så har varje lag sitt egna omklädningsrum med namnskyltar över varje spelares plats. Det genomförs även spelarintervjuer som delas i sociala medier. Inför cuperna så görs en livelottning där experter inom åldersklassen presenterar grupperna. 

 
 
 

TJÄNA PENGAR TILL LAGET

Vill ni komma iväg med laget på den där cupen i sommar? Kanske ett träningsläger på annan ort? Eller är det dags för nya matchställ eller annan utrustning? Med kirratoch klart.ses lättsålda ljus och kaffe kan ni enkelt och smidigt tjäna pengar till laget – oavsett ändamål. Och det bästa av allt, ni behåller 50% av allt ni säljer, helt utan risk.

VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!