Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur
Klassaktiviteter - tips på roliga skolaktiviter med klassen

Klassaktiviteter - tips på roliga skolaktiviter med klassen

Aktiviteter och utflykter med klassen är inte bara riktigt roligt men det stärker även samhörigheten och relationerna i klassrummet. Det är därför väldigt viktigt att man inte bara spenderar tid med klassen i klassrummet utan även utanför skolans väggar. Här kommer en lista med tips på aktiviteter att göra med klassen, både sådana som inte kostar något samt förslag på nöjesparker och andra besöksmål som ni behöver spara ihop pengar till.

Att träffas och umgås och göra roliga saker tillsammans med klassen stärker inte bara gemenskapen utan också klimatet i klassrummet vilket skapar en bra grund för lärande. Win-win alltså. I det här arbetet är föräldrarna superviktiga och det krävs att föräldrarna i klassen engagerar sig i dessa klassaktiviteter som är förlagda efter skoltid.

 

Vad innebär det att vara klassförälder?

Hur klassföräldrar utses görs upp i klassen på t.ex. ett föräldramöte. Antingen tar man exempelvis 4-5 föräldrar i taget utifrån klasslistan eller så går man helt på frivillighet eller lottning. Det är bra är om klassföräldrarna ses ganska snart (inom 4 veckor från terminsstart) för att planera upp en första aktivitet. Som klassförälder är det ok att delegera ut uppgifter till de övriga föräldrarna men de som har ansvaret under terminen planerar och deltar i de klassaktiviteter som man bestämt sig för att göra.

 

Att tänka på kring klassaktiviteter

- Håll det enkelt och billigt, allrahelst gratis så alla kan vara med
- Det kan vara en utomhusaktivitet eller inomhusaktivitet
- Bra med en aktivitet per termin och gärna i början av en termin

 

Klasskassa

Det är bra om klassen har en egen klasskassa, för att kunna spara pengar till en större klassaktivitet eller en klassresa. Om en klasskassa ska finnas så är det helt upp till föräldrarna som har hela ansvaret, detta får inte ligga på skolan eller läraren. Arbetet med klasskassan och insamlandet av pengar måste organiseras utanför skoltid.

 

Förslag på roliga aktiviteter att hitta på med klassen som är billiga eller gratis

Utflykt med picknick

Gör en utflykt med klassen i ert närområde och ta med picknick eller egen matsäck. På plats kan ni göra samarbetslekar eller bara utforska naturen. Bara fantasin sätter gränserna.

Spela brännboll

Planera in en rolig eftermiddag med klassikern brännboll, kubb eller annan rolig lek. Ta med fika och picknickfiltar. 

Badutflykt

Gillar klassen att bada kan ni göra en utflykt till en badplats ute sommartid eller badhus/äventyrsbad. Tänk på säkerheten och se till att ni har tillräckligt med vuxna med er.

Klassfest

En fest för bara den egna klassen med disco, musikquiz, godis och snacks och roliga lekar kan bli en riktig hit och ett bra sätt att göra något riktigt kul på t.ex. en fredagskväll. 

Tipspromenad

En rolig tipspromenad som avslutas med t.ex. korvgrillning kan bli en trevlig halvdagsaktivitet med klassen.

Femkamp

En femkamp är alltid uppskattat och kul för klassen och här bakar man perfekt in samarbete och teamkänsla på samma gång.

Åka skridskor

På vintern är det härligt att åka skridskor tillsammans. Ta med varm choklad i termos och smörgåsar. Kanske kan klassen också få prova på pimpelfiske?

Vandringsutflykt med grillning

Sverige kryllar av fina vandringsleder. Passa på att lära er mer om naturen och geografin i ert närområde samtidigt som ni får frisk luft och en härlig dag tillsammans. Ta med er utrustning och mat att grilla under dagen.

Turista i er egen stad

Att turista med klassen i sin egen stad kan också vara en perfekt utflykt. Lär er mer om stadens historia, besök kyrkor, vackra byggnader, museum eller annat som klassen tycker är intressant.

Spela minigolf

Alla barn brukar tycka det är kul att spela minigolf! Dela in klassen i grupper och ordna med vinster för vinnande laget som t.ex. godispåsar.

Spela bowling

Bowling är också en klassisk aktivitet som de flesta brukar tycka är riktigt roligt. Låt barnen komma på roliga namn på sina lag och kanske kan ni äta något tillsammans också i bowlinghallen.

Spela fotbollsgolf eller discgolf

Fotbollsgolf och discgolf är roliga utomhusaktiviteter som passar under sommarhalvåret och kanske främst är anpassat för lite större barn. Att gå en bana varvet runt brukar ta lite tid, så lägg gärna in en avslutning med något gott att äta och dricka tillsammans efteråt.

Äventyrsbana / höghöjdsbana

För modiga barn som verkligen vill utmana sig själva och ha en kittlande och spännande klassaktivitet är det ett perfekt val med höghöjdsbana. Vem vågar klättra på den högsta banan och vem är snabbast ner i linbanan?

Snögubbetävling

Får ni mycket snö vintertid är det perfekt att anordna en snögubbetävling tillsammans med klassen. Avsluta med varm choklad och bullar.

 

Med mera med mera! Låt barnen i klassen vara med och ta fram förslag på vad man kan göra tillsammans. De kommer säkert komma på minst lika många förslag till än de som vi har listat här.

 

Roliga besöksmål som är perfekta för en klassresa eller heldagsutflykt

Gröna Lund

Gröna Lund har många roliga karuseller och är ett av Sveriges roligaste nöjesfält som klassen kan ta del av.

Liseberg

Liseberg är Sveriges största nöjespark, där finns det massor roliga aktiviteter att göra.

Universeum

Universeum ligger precis granne med Liseberg och är Sveriges mest intressanta vetenskapscentrum. Här kan man både ha en otroligt kul och en otroligt lärorik upplevelse.

Skansen

Skansen ligger i centrala Stockholm där ni nära till allt kan undersöka exotiska djur och klappa på både  ormar och spindlar.

High Chaparral

High Chaparral är en temapark i Småland som är byggd efter den Amerikanska vilda västern. Här kan man se på spännande shower, vandra runt i staden iklädd en cowboy kostym eller testa på att rida hästar.

Kolmården

Kolmården kombinerar både djurpark och nöjespark, det bästa av två världar. En väldigt rolig klassaktivitet för hela klassen.

Furuviksparken

Furuviksparken är en djur- och nöjespark som ger klassen möjlighet att titta på djur som lemurer, schimpanser, orangutanger, kängurur, kameler, sköldpaddor, fiskar och fåglar. Missa inte deras stora aplandskap som är en av parkens bättre sevärdheter.

Parken Zoo

Parken Zoo i Eskilstuna bjuder på djur från alla världens hörn och kanter, till exempel Australien, Asien, Sydamerika, och Afrika. Dem har även ett tivoli där klassen kan göra många roliga aktiviteter.

Skara sommarland

Skara sommarland är ett vattenland med över fyra miljoner liter vatten delat på över 45 olika åkattraktioner, perfekt för en klass med mycket energi.

Birka Vikingastad

Här kan klassen uppleva hur det var att leva på vikingarnas tid. Det är skandinaviens viktigaste fornlämningområde från vikingatiden.

Leos Lekland

Leos lekland är för dem lite yngre barnen och är en plats av lek, bus & äventyr.

YOUMP

YOUMP är en trampolinpark och finns på många olika ställen, så det är bara att boka den park som ligger närmast.

Twisted Keys Escape Room Stockholm

Twisted Keys Escape Room är en utmaning för dig och hela klassen där ni stärker både samarbete och att tänka utanför boxen.

Enterspace VR Center

Enterspace VR Center är ett ställe som tillåter dig och klassen att prova på deras VR (Virtual Reality) system där ni kan spela spel med varandra.

Birka Bowling & Dart

Birka Bowling & Dart är en bowlinghall med en massa andra aktiviteter såsom dart och biljard. 

Delta Force Paintball South Stockholm

En paintball arena med toppmoderna faciliteter och den allra bästa paintballutrustningen.

Tantogårdens Bangolf

En stor minigolfbana placerad mitt i stan med många roliga hål gör detta till en perfekt upplevelse med klassen.

Laserdome Stockholm

Springa runt i en framtida krigszon och skjuta laserskott på sina klasskompisar, låter detta kul så är Laserdome något för dig.

Prison Island

Prison Island ligger i Göteborg och är det närmaste man kommer till fångarna på fortet. 

Fångarna på Kastellet

Fångarna på Kastellet ligger i Vaxholm och är Stockholms motsvarighet till Prison Island.

Boda Borg

Boda Borg bjuder på knepiga men roliga utmaningar för dig och dina vänner, en perfekt destination för teambuilding och samarbete med klassen.’

 

Guide till de bästa klassresorna i Sverige

Vill ni läsa mer om klassresor till Stockholm, Göteborg, Boda Borg, Kolmården med flera har vi sammanställt de bästa tipsen och informationen om dessa i en separat artikel. Vi har djupdykt i de bästa klassresorna som finns att tillgå i vårt avlånga land och artikeln om klassresor finns att läsa här >

 

Att sälja ljus till klassresan med Kirrat och Klart

Det är enkelt att tjäna pengar till klassresan. Hos oss får ni alltid behålla 50% av er försäljning. Om t.ex. 30 klasskompisar säljer 12 ljusförpackningar var tjänar ni hela 21.600 kr rakt ner i klasskassan. Liten insats för mycket pengar helt enkelt. Hos många andra får ni bara behålla kring 25% i vinst, genom att sälja ljus till klassresan tjänar ni alltså dubbelt så mycket. 

Ni lägger aldrig ut ett öre, och fri frakt och fria returer gäller alltid hos oss. Ni säljer digitalt med vår smidiga webbshop och säljkataloger och/eller med direktförsäljning där ni säljer ljusen direkt "vid dörren". Ni väljer själva vad som passar just er klass bäst. Vill du ha information om Kirrat och Klart och hur du kan tjäna pengar genom oss skickar vi gärna ett gratis infopaket till dig - helt utan förbindelser. Paketet innehåller allt ni behöver veta för att komma igång med en lyckad försäljning samt prov på våra fina ljus.

NYHET! Nu kan ni även sälja svenskt kvalitetskaffe med klassen genom oss!

 

VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!