Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur
En fantastisk klassresa till Liseberg – En oförglömlig upplevelse för hela klassen

En fantastisk klassresa till Liseberg – En oförglömlig upplevelse för hela klassen

I detta blogginlägg kommer vi att utforska fördelarna med att åka på en klassresa till Liseberg, ge tips på hur man kan finansiera resan och utforska några av de fantastiska åkattraktionerna som nöjesparken har att erbjuda.


Varför välja Liseberg för er klassresa

Att ordna en klassresa är alltid spännande och lärorikt för eleverna. Det är ett tillfälle att skapa minnen och uppleva något nytt tillsammans. En populär destination för klassresor är Liseberg, en av Nordens mest älskade nöjesparker belägen i Göteborg. Liseberg är en idealisk destination för en klassresa av många anledningar. För det första erbjuder nöjesparken en fantastisk kombination av roliga åkattraktioner och underhållning för alla åldrar. Här finns något för alla elever, oavsett om de föredrar snabba berg- och dalbanor eller mer avslappnade attraktioner. Dessutom är Liseberg beläget i Göteborg, en stad som erbjuder en mängd andra sevärdheter och aktiviteter för klassen att utforska. 

En klassresa till Liseberg ger dessutom eleverna möjlighet att lära känna varandra utanför skolans miljö och stärker klassgemenskapen. Genom att dela roliga och spännande upplevelser tillsammans bygger eleverna starka relationer och skapar minnen för livet. Det kan även vara en plattform för att främja samarbete, ömsesidig respekt och inkludering inom gruppen. Att uppleva spänning, skratt och glädje tillsammans på Liseberg kommer att bidra till att eleverna känner sig mer sammansvetsade och öppna för att samarbeta och stötta varandra i skolmiljön.

En klassresa till Liseberg erbjuder också en kulturell och pedagogisk erfarenhet för eleverna. Det kan vara en möjlighet att lära sig om den svenska nöjesparkens historia, arkitektur och underhållningsbranschen. Eleverna kan få insikt i hur en stor attraktion som Liseberg drivs och organiseras, samt hur de olika attraktionerna och underhållningen utformats för att passa en bred publik. Det kan också vara en chans att lära sig om turism och värdskap, då Liseberg välkomnar besökare från hela världen.

 

Attraktioner och upplevelser på Liseberg

En av de stora fördelarna med att välja Liseberg som destination för er klassresa är att nöjesparken erbjuder ett brett utbud av attraktioner som passar alla åldrar och intressen. För de äventyrliga eleverna finns det spännande berg- och dalbanor som Helix och Balder som garanterat ger dem en adrenalinkick. Liseberg erbjuder också attraktioner och aktiviteter för de yngre eleverna som Cyklonen och Jukebox. Och missa inte FlumeRide som är en riktig favorit och klassiker på Liseberg! För de som föredrar en mer avslappnad upplevelse finns det underhållningsshower, spel och en mängd olika matställen att njuta av. En annan populär attraktion är Lisebergs Lustgård, en vacker trädgård där eleverna kan koppla av och njuta av den vackra omgivningen. 

 

Priser och biljetter till Liseberg

När det kommer till priser och biljetter till Liseberg finns det flera alternativ att välja mellan. Det kan vara fördelaktigt att boka biljetter i förväg för att undvika köer och se till att hela klassen kan få tillgång till parken. Liseberg erbjuder 2023 inte längre några färdiga skolresepaket, men skolklasser och andra grupper kan istället förboka sitt besök med "Allt-i-ett-biljetter" som inkluderar entré och fria åk. Prisexempel Allt-i-ett biljett till Liseberg 2023 från 395 kr (priset gäller vardagar). För att göra besöket ännu smidigare kan ni välja att lägga till matkuponger. Detta gör att ni inte behöver oroa er för att organisera och planera lunchen på egen hand. Istället kan ni njuta av en bekväm och god måltid på någon av Lisebergs restauranger eller matställen. Att ha förbokade matkuponger ger er också mer tid att utforska nöjesparken utan att behöva leta efter matställen. För att göra besöket ännu mer spännande och utmanande kan ni välja att lägga till 5-kamp som finns i olika omfattningar. Prisexempel 5-kampshäfte Liseberg för 15-pers 580 kr.

Det är viktigt att kontakta Liseberg direkt för att få aktuella priser och bokningsinformation för er skolklass. Genom att utnyttja de olika erbjudandena som Liseberg har att erbjuda kan ni skapa en egen skräddarsydd och prisvärd klassresa till nöjesparken.

 

Boendealternativ i närheten av Liseberg

Det finns flera boendealternativ att välja mellan i närheten av Liseberg. För klassen kan det vara fördelaktigt att boka ett hotell eller vandrarhem som erbjuder grupprabatter. På så sätt kan man spara pengar samtidigt som man garanterar bekvämt och säkert boende för eleverna. Att välja boende i närheten av Liseberg ger er fördelen att ha nöjesparken inom bekvämt gångavstånd. Ni kan maximera er tid på attraktionerna och undvika onödig restid. Dessutom kan ni dra nytta av att vara i närheten av andra sevärdheter och aktiviteter som Göteborg har att erbjuda. Det finns flera alternativ att överväga, och ett av de mest populära är att bo på Lisebergs eget boende.

Lisebergs Hotell och Lisebergsbyn:

Liseberg erbjuder två huvudsakliga boendealternativ, nämligen Lisebergs Hotell och Lisebergsbyn. Lisebergs Hotell är beläget precis intill nöjesparken och erbjuder bekväma rum och sviter för både små och stora grupper. Här kan ni njuta av en god natts sömn och vara bara några steg från attraktionerna. Lisebergsbyn är en stugby som erbjuder ett mer avslappnat boendealternativ. Ni kan hyra stugor i olika storlekar och ha möjlighet att laga egen mat i det fullt utrustade köket. Detta alternativ passar särskilt bra om ni reser som en större grupp och vill ha möjlighet att umgås och laga mat tillsammans.

För att hitta mer information om boendealternativ i närheten av Liseberg och för att boka direkt rekommenderas det att besöka Lisebergs officiella webbplats, där hittar ni detaljerad information om de olika boendealternativen, inklusive priser, tillgänglighet och bokningsmöjligheter.

Andra boendealternativ i närheten av Liseberg:

För de som önskar ytterligare alternativ kan ni även hitta andra boenden i närheten av Liseberg. I Göteborg finns ett brett utbud av hotell i olika prisklasser och stilar, vilket ger er möjlighet att välja det som passar er klass bäst. Det kan vara värt att leta efter boenden som erbjuder gruppavtal eller specialpriser för skolklasser, vilket kan bidra till att göra resan mer ekonomisk

 

Utforska Göteborg under klassresan

Utöver Liseberg finns det mycket att upptäcka i Göteborg. Som en av Sveriges största städer erbjuder Göteborg sevärdheter som Universeum, ett interaktivt science center där eleverna kan lära sig om vetenskap och natur på ett roligt sätt. Besöket kan också kombineras med en tur till Linnéträdgården, en vacker botanisk trädgård där eleverna kan njuta av naturen och lära sig om växtlivet. Genom att kombinera besöket på Liseberg med andra utflykter och sightseeing i Göteborg får klassen en komplett och minnesvärd skolresa.

Läs mer om klassresa till Göteborg här >

 

Planering och finansiering av klassresan till Liseberg

För att göra klassresan till Liseberg möjlig och hålla kostnaderna nere kan det vara en bra idé att skapa en aktivitetsgrupp bestående av elever och föräldrar som ansvarar för att planera och genomföra olika aktiviteter för att samla in pengar. Genom att skapa en aktivitetsgrupp och planera försäljningsaktiviteter tillsammans kan klassen samla in de pengar som behövs för att finansiera resan till Liseberg. Utöver att samla in pengar kommer eleverna att lära sig värdefulla kunskaper i planering, samarbete och entreprenörskap. Det blir en gemensam ansträngning som stärker banden inom klassen och gör resan ännu mer meningsfull och minnesvärd.
 
1. Skapa en aktivitetsgrupp:
Genom att skapa en aktivitetsgrupp som ansvarar för planering och försäljning kan man fördela arbetsuppgifterna och involvera både elever och föräldrar i processen. Aktivitetsgruppen kan bestå av representanter från varje klass, och det är viktigt att se till att alla elever och föräldrar känner sig delaktiga och engagerade i att göra resan möjlig.
 
2. Planera försäljningsaktiviteter:
Aktivitetsgruppen kan brainstorma och planera olika försäljningsaktiviteter för att samla in pengar till klassresan. Det kan vara allt från att sälja kaffe, ljus, kakor, godis eller lotter till att erbjuda olika tjänster i närområdet, som trädgårdsarbete eller städning. Genom att arbeta tillsammans som ett team för att nå målet kommer eleverna att lära sig vikten av samarbete, ansvar och entreprenörskap.
 
3. Skapa en försäljningsplan:
För att göra försäljningsaktiviteterna framgångsrika är det viktigt att skapa en tydlig försäljningsplan. Aktivitetsgruppen kan identifiera olika försäljningsmål och strategier, samt fastställa en tidsram för genomförandet av aktiviteterna. Genom att ha en plan kan man hålla sig organiserad och motiverad under hela processen.
 
4. Engagera fler och marknadsför er försäljning:
För att få större genomslagskraft och öka försäljningsmöjligheterna kan aktivitetsgruppen engagera alla föräldrar och kontakter. Det kan innebära att marknadsföra försäljningsaktiviteterna genom olika kommunikationskanaler, som anslagstavlor, skolans webbplats eller sociala medier. Dessutom kan man involvera lokala företag och samhällsorganisationer genom att be om deras stöd eller sponsring.
 
5. Utvärdera och fira framgång:
Efter att försäljningsaktiviteterna har genomförts är det viktigt att utvärdera resultatet och fira framgången. Aktivitetsgruppen kan hålla ett möte för att analysera vilka försäljningsaktiviteter som fungerade bäst och vilka som kan förbättras till framtida evenemang. Att fira och tacka alla som bidragit till resans finansiering är också viktigt för att uppmuntra fortsatt engagemang och stärka skolgemenskapen.
 

Slutligen om att välja Liseberg för er skolresa

Att åka på en klassresa till Liseberg är en fantastisk upplevelse som inte bara ger eleverna chansen att ha roligt och skapa minnen, utan också möjligheten att lära sig om samarbete, planering och ekonomi. Genom att engagera eleverna i att finansiera resan och planera aktiviteterna tillsammans får de också en chans att utveckla sina färdigheter utanför klassrummet.

Sätt ihop en aktivitetsgrupp och planera in en försäljning där klassen kan tjäna bra med pengar som kan täcka upp för hela klassresan. Välj en produkt som är lättsåld, något alla använder och/eller köper som en bra gå-bort-present. Jämför också hur mycket förtjänsten är för olika varor, betalningsvillkor och vad som gäller för frakt och retur. Kirrat och Klart hjälper skolklasser att tjäna pengar till klasskassan och skolresor genom att erbjuda skolklasser att sälja olika sorters ljus samt svenskt delikatesskaffe. Samtliga produkter är efterfrågade och är enkla att sälja över hela året. Förtjänsten är alltid 50%, klassen behöver aldrig lägga ut pengar, betalningsvillkoren är 60 dagar och frakt och eventuella returer är gratis. 

Så, testa en klassförsäljning med ljus och kaffe och ta med klassen till Liseberg och upplev en oförglömlig skolresa som kommer att stärka gemenskapen och ge dem minnen för livet.

 

 

Tjäna pengar till klassen genom att sälja med Kirrat och Klart

Att sälja ljus eller kaffe från Kirrat och klart är det lättaste sättet att snabbt tjäna pengar till klassen. Vi erbjuder högsta förtjänsten på marknaden. Ni behåller alltid 50% av er försäljning i vinst till klasskassan. Ljus och kaffe är något alla använder och det är därför väldigt lättsålt. Hög kvalitet skapar dessutom återkommande kunder. 

Det är helt riskfritt för klassen att tjäna pengar genom att sälja med Kirrat och Klart. Ni behöver aldrig lägga ut pengar, frakten är gratis och ni har full returrätt och gratis returfrakt på osålda ljus (kaffe omfattas ej av returrätten). Ni säljer enkelt med en egen webbshop och säljkataloger och/eller genom att sälja direkt "vid dörren". All hantering kring försäljningen sköter ni i vårt digitala verktyg Mina sidor som gör er administration smidig och enkel.

Vill du ha information om Kirrat och Klart och hur du kan tjäna pengar till klassen snabbt genom oss skickar vi gärna ett gratis infopaket till dig - helt utan förbindelser. Paketet innehåller allt du behöver veta för att komma igång med en lyckad försäljning samt prov på våra exklusiva och lättsålda ljus.

VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!