Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur
Lär dig sälja mer till klassen - hur man blir en bra säljare

Lär dig sälja mer till klassen - hur man blir en bra säljare

Att tjäna pengar till klassen är inte alltid lätt, men det kan underlättas med de rätta kunskaperna. Här tänkte jag dela med mig av lite säljknep som kommer hjälpa din försäljning till klasskassan. Först ska jag berätta lite allmänt om hur en bra försäljningsprocess går till. Sedan ska vi applicera det på er klassförsäljning - i detta exempel tänker vi att klassen ska sälja ljus.

En lyckad försäljning – fyra olika steg

Man brukar säga att försäljning involverar fyra faser:

  • Kontakt - Detta handlar om vilket intryck av dig som kunden får, denna process sker snabbt så se till att du gör ett bra intryck.
  • Analys - Denna fas handlar om att ställa frågor och ta reda på vem kunden är och vad kunden har för behov.
  • Presentation - Det är vid denna fas som du berättar för kunden vad du har att erbjuda.
  • Förhandling - Denna fas kanske inte är så aktuell i för er men det handlar om att komma fram till en överenskommelse om priset.
 
Man brukar även säga att en bra försäljare är även en bra lyssnare och med det menas att säljaren måste lyssna på kunden och ta reda på vilka behov personen har. Om du hittar ett behov så har du ett bra läge att sälja in en vara som passar kundens behov. Ställ många frågor. Man vill att båda parter ska gynnas av en försäljning. Det är viktigt. En bra affär ska vara win-win för båda parter. 
 
Du har säkert haft många dåliga försäljningsupplevelser själv som kund. En vanlig miss som försäljare gör är att de missar andra fasen – att ställa frågor och ta reda på kundens behov. En bra försäljare checkar av varje steg – i rätt ordning. 
 
När du säljer en vara så tar kunden ofta beslutet baserat på känslor och inte på logiska argument, detta gör att du måste bygga en bra relation till kunden, till exempel genom att vara trevlig när du hälsar. 
 
  • Kontakt: Var trevlig och se glad ut! Hälsa ordentligt och presentera er både med namn och förening eller klass. 
  • Analys: Ställ en fråga: Har du tid att lyssna en minut? Stör jag? 
  • Presentation: Berätta vad ni samlar till och vad ni säljer
  • Förhandling: Var förberedd så att du kan svara på frågor om kunden undrar om vad ljusen innehåller. Men också så att du har svar på vanliga motargument. I en dialog försöker du övertyga kunden om att ha lite ljus på lager är en utomordentlig idé. Ett presentlager om man inte vill använda dem själv.

     

Några till TIPS för en lyckad försäljning av ljus

1) I argumentationen för en produkt eller tjänst är det lätt att fokusera på vad kunden kan vinna på att köpa den. Kom ihåg att de flesta kunder vill köpa sig fria från saker – få mer tid, slippa krångel eller uppfattas på ett särskilt sätt. Tänk nu att klassen ska sälja ljus för att få in pengar till klasskassan. Presentera därför situationer där de kan använda ljus på ett bra sätt. Kanske ska de på mingel, glöggbjudning och behöver en present att ta med? Varför inte bygga upp ett litet lager av ljus för just dessa tillfällen?
 
2) Bygg upp en bank med svar och för vanliga frågor så att du kan svara kunderna på deras frågor. Du ger då ett kunnigt intryck och att du tycker om produkten du säljer. Kanske tycker kunden att de bara använder ljus på hösten – förbered då argument om varför man behöver ljus även på våren. En fin dukning vid festliga tillfällen, en regnig dag i juni osv. 
 
 
3) Läs på - För länge sedan hade säljaren ett automatiskt kunskapsövertag. Den tiden är sedan länge förbi. Testa gärna ljusen själv och utgå gärna från hur du använder ljusen när du säljer in dessa: ”Mina ljus brann i över 13 timmar. De rann ingenting.” ” Jag är själv mest förtjust i det blåa doftljuset.” Var personlig!  
 
4) Använd flera kanaler och metoder. Gå runt, lägg ut kataloger, sprid din webbshop i dina och andras sociala kanaler. 
 
5) Det sista, och kanske viktigaste tipset: Steget till att bli en bra försäljare är att vara motiverad. Försäljning är på många sätt ett tufft arbete. Du måste hela tiden driva framåt, träffa nya kunder, och hitta tillfällen för försäljning. Det är viktigt att ni hjälps åt att hålla er motiverade och att generöst lära ut dina säljknep till dina kompisar så att hela klassen kan bidra positivt till klasskassan så att ni kan göra den där resan som ni så ivrigt har längtat efter.
 

Lycka till!

 

Tjäna pengar till klassen genom att sälja med Kirrat och Klart

Att sälja ljus eller kaffe från Kirrat och klart är det lättaste sättet att snabbt tjäna pengar till klassen. Vi erbjuder högsta förtjänsten på marknaden. Ni behåller alltid 50% av er försäljning i vinst till klasskassan. Ljus och kaffe är något alla använder och det är därför väldigt lättsålt. Hög kvalitet skapar dessutom återkommande kunder. 

Det är helt riskfritt för klassen att tjäna pengar genom att sälja med Kirrat och Klart. Ni behöver aldrig lägga ut pengar, frakten är gratis och ni har full returrätt och gratis returfrakt på osålda ljus (kaffe omfattas ej av returrätten). Ni säljer enkelt med en egen webbshop och säljkataloger och/eller genom att sälja direkt "vid dörren". All hantering kring försäljningen sköter ni i vårt digitala verktyg Mina sidor som gör er administration smidig och enkel.

Vill du ha information om Kirrat och Klart och hur du kan tjäna pengar till klassen snabbt genom oss skickar vi gärna ett gratis infopaket till dig - helt utan förbindelser. Paketet innehåller allt du behöver veta för att komma igång med en lyckad försäljning samt prov på våra exklusiva och lättsålda ljus.

VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!