Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur
Sälja kakor - allt om kakförsäljning med Kakservice

Sälja kakor - allt om kakförsäljning med Kakservice

Ska ni iväg på klassresa, skolresa eller kanske en cup och behöver tjäna pengar till den? Funderar ni på att sälja kakor med Kakservice och hur en kakförsäljning kan gå till? Då har ni kommit helt rätt! I denna guide har vi sammanställt allt ni behöver veta om Kakservice och deras tjänst och hur mycket ni kan tjäna till klassen, laget eller föreningen genom att sälja kakor.

Den här artikeln riktar sig till dig som funderar på att starta en försäljning med Kakservice för att tjäna pengar till laget eller för att tjäna pengar till klassen. Guiden kommer att besvara frågor som:

Vad är Kakservice? 
Vad behöver du som kontaktperson/försäljningsansvarig ha koll på?
Hur går en försäljning med Kakservice till? 
Hur mycket kan klassen, laget eller föreningen tjäna?
Vad innehåller Kakservices produkter?
Vad är Kakservice cup?
Hur lyckas vi med kakförsäljningen?
 

Vad är “Kakservice”?

Kakservice är ett företag som sedan 1984 har hjälpt klasser och lag att tjäna pengar genom försäljning av sina produkter. Produkterna i Kakservices sortiment är kakor, knäckebröd och godisburkar. Pengarna från kakförsäljningen har hamnat i lagkassan eller klasskassan och kunnat användas till roliga aktiviteter som exempelvis klassresor, träningsläger eller cuper.
 

Information till dig som är kontaktperson/försäljningsansvarig

För att vara kontaktperson vid en försäljning med Kakservice behöver du vara minst 18 år och acceptera att en kreditkontroll görs. Du är ansvarig för att skicka in gruppens slutliga beställning, bestämma var den ska levereras, se till att fakturan betalas och kommer under försäljningens gång vara den som Kakservice kontaktar vid eventuella frågor eller funderingar. Som kontaktperson har du tillgång till Mina sidor. Där kan du välja ett start –och slutdatum för försäljningen som självklart kan ändras om så önskas. Här kan du också lägga till eller ändra en säljares beställning om det skulle behövas. Kakservice erbjuder inte att man säljer kakor som privatperson utan som kontaktperson behöver du representera en klass, ett lag eller en förening. Om du däremot vill köpa kakor privat kan du på deras hemsida se vilka försäljningar och var dessa pågår.
 

Hur går en försäljning med Kakservice till?

En försäljning med Kakservice kan delas upp i 6 steg. Stegen beskrivs nedan i detalj och vad som kan vara bra att tänka på.
1. Beställ ett infopaket 
2. Dela ut säljkataloger och gruppkod
3. Ta upp och lägg in beställningar
4. Skicka in beställningen
5. Leverans av burkarna
6. Dela ut, ta betalt och betala fakturan
 
1. Beställ ett infopaket
Det kan vara svårt att ta ett beslut om vad som ska säljas. Barn och föräldrar ska enas och ännu fler viljor ska tas hänsyn till. Kakservice erbjuder att ni som klass eller lag kan beställa hem ett infopaket. Infopaketet är gratis, levereras på 1–2 dagar och innehåller en informationsbroschyr, önskat antal säljkataloger, gruppkod och en provburk. Provburken kan med fördel tas med och visas för resten av klassen eller laget innan ni går vidare med försäljning. 

2. Dela ut säljkataloger, gruppkod och webbshop
Nu har ni enats om att ni ska sälja kakor och kan då direkt starta er försäljning. Dela ut säljkatalogerna som kom infopaketet och vid behov av flera kan ni göra en separat beställning av säljkataloger hos Kakservice. Dela även ut gruppkoden till alla säljare, den kommer användas för att lägga in en beställning på “Mina sidor”. Gruppkoden används endast en gång för att du som säljare ska kunna registrera dig och få en personlig inloggningslänk. Nu är ni redo att ta upp beställningar!

3. Ta upp och lägg in beställningar

Ni kan ta upp beställningar hos exempelvis släkt, vänner, grannar och föräldrars kollegor med hjälp av säljkatalogen men också via att dela webbshopen. Webbshopen går att dela via sms, mejl och sociala medier. Där kan era kunder själva gå in, titta igenom produkterna och sedan själva lägga in sina beställningar. Beställningarna kommer in och summeras automatiskt på “Mina sidor”. De beställningar som har tagits upp via säljkatalogen ansvarar säljarna för att lägga in manuellt på “Mina sidor”. 

4. Skicka in beställningen
När ni är klara med försäljningen skickar kontaktpersonen in hela gruppens beställningar på en gång.  Om beställningen är på 35 burkar eller fler behöver ni inte betala något i frakt. Ni har också möjlighet att göra en fraktfri efterbeställning om ni trots avslutad försäljning får in ytterligare beställningar.

5. Leverans av burkarna
När ni har lagt er beställning dröjer det ca 2–5 dagar innan den är redo att levereras dit ni vill. Leveransadressen kan vara till skolan, föreningen, arbetsplatsen eller hemmet och ni väljer själva vilket datum ni önskar för leverans.

6. Dela ut, ta betalt och betala fakturanNi har 30 dagar på er att betala fakturan från Kakservice från och med det datum ni mottog er leverans. Säljarna delar ut sina burkar, tar betalt och därefter betalar ni fakturan. Betalning kanske via både swish eller bankgiro. Er förtjänst hamnar direkt i lagkassan eller klasskassan och kan användas när ni vill!

Hur mycket kan klassen, laget eller föreningen tjäna?

Kakservice erbjuder en förtjänst på 42%. Varje burk köper ni för 35kr och säljer för 60kr, det ger en vinst på 25kr/burk.
Exempel: Enligt Kakservice säljer en säljare i genomsnitt 23st burkar. Låt säga att ni är 25 personer i klassen/laget som alla säljer 23 burkar var, ni tjänar då 14 375kr till klasskassan eller lagkassan.
 

Kakservices produkter

Kakservices produkter består av kakor, knäckesticks och godis. Favoriter ur Kakservices sortiment är “Mammas chokladbollar”, “Lillebrors bästa kolablandning”, “Kålles kolabollar, “Lillans lösgodis” samt knäckesticksen “Konrads Kalasknäcke” och “Josefinas finknäcke”.

För att underlätta för er har vi tagit fram en guide över vilka produkter som enligt Kakservice är fria från olika typer av allergener:

Mjölkfria: ”Pelles sjörrövarlakrits”

• Äggfria: ”Lillebrors kolablandning”, “Josefinas finknäcke”, “Konrads kalasknäcke”, “Rosmaries lantknäcke”, “Gammelfarfars seglarknäcke”, “Lillans lösgodis”, “Pelles sjörövarlakrits”.
 
Nötfria: ”Pelles sjörövarlakrits”
 
Glutenfria: ”Lillebrors kolablandning” och “morfars chokladkex”

 

Vad är “Kakservice cup”?

"Kakservice cup” är ett sätt för er att få gratis medaljer av Kakservice till er cup och era spelare. Allt ni behöver göra är att lägga till Kakservice cup i namnet på cupen, publicera information om cupen på er hemsida och fylla i en ansökan hos Kakservice.
 

Hur lyckas vi med kakförsäljningen?

Det kan vara lätta att komma igång med försäljningen för vissa medan andra har det lite svårare. Kom ihåg att säljkatalogen och webbshopen är dina bästa vänner för att komma igång. Tre bra tips är att:

1. Ta med säljkatalogen när ni besöker släkt, vänner och bekanta samt dela webbshopen på sociala medier.
2. Sälja på föräldrars och vänners arbetsplatser. En säljkatalog kan t.ex. ligga i fikarummet/i köket samtidigt du kan mejla ut en länk till webbshopen.
3. Besöka dina grannar och visa upp säljkatalogen med alla Kakservices produkter.
 

Ibland kan det kännas lite läskigt att knacka på hos en granne du ej känner så bra och försöka sälja t.ex. chokladbollar men övning ger färdighet. Som vid all försäljning gäller det att vara övertygande och det kan därför vara bra att ha tränat in vad du ska säga när du presenterar dina produkter. Så hur kan du få din granne att köpa till exempel Mammas chokladbollar? Nedan finner du några tips på hur du kan göra:

• Berätta vem du är, vilket lag eller vilken klass du representerar och vad pengarna ska användas till (ex.skolresa, träningsläger, cup).
• Säg att de stödjer ert lag/klass genom sitt köp.
• Visa upp säljkatalogen, låt kunden bläddra i den och säg att burkarna endast kostar 60kr styck.
• Berätta att du säljer allt från kakor, knäckebröd och godis - med andra ord något för alla!
• Verkar din granne inte så förtjust i sötsaker? Säg då att det är en perfekt present tack vare de fina burkarna som produkterna levereras i.
• Förklara att du levererar hem till din grannes dörr.

 

Tack för att du läste hela artikeln om hur en försäljning med Kakservice kan gå till och vi hoppas att du har fått svar på dina frågor.

Om ni däremot funderar på om ni ska sälja kakor eller om ni ska sälja ljus istället rekommenderar vi att ni kikar in vår jämförelseguide. Guiden finner ni HÄR.

 

NI TJÄNAR 50% PÅ ATT SÄLJA LJUS OCH KAFFE

BÄST FÖRTJÄNST, NI BEHÅLLER ALLTID 50%

När ni säljer våra högkvalitativa herrgårdsljus, kronljus, doftljus och delikatesskaffe kan ert idrottslag, skolklass eller förening tjäna snabba pengar till ert gemensamma drömprojekt. Det är väldigt enkelt, och hos oss tjänar ni betydligt mer än hos andra! Våra ljus har alltid stor efterfrågan och är väldigt lättsålda, men bäst av allt – ni får alltid 50% i förtjänst hos oss vilket är dubbelt så mycket som hos många andra.

VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!