Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur
Sälja ljus med Ljusmannen - så går det till

Sälja ljus med Ljusmannen - så går det till

Ljusmannen erbjuder klasser, lag eller föreningar att sälja deras herrgårdsljus för att tjäna pengar inför resan, träningslägret eller cupen. Men hur går det till att tjäna pengar genom att sälja ljus med Ljusmannen och hur mycket tjänar man på att sälja ljus?

 

Vad är Ljusmannen?

Inledningsvis såldes ljusmannens ljus enbart till restauranger runt om i Stockholm och Göteborg. Det innebar att ljusen inte fick rinna eller droppa, skulle ha lång brinntid samt ett karaktäristisk utseende. När det senare framgick att det dessutom fanns en efterfrågan på ljusen hos privatpersoner lät de framställa en presentförpackning om 6 st ljus. Numera erbjuder ljusmannen klasser, lag eller föreningar att sälja deras herrgårdsljus för att tjäna pengar inför resan, träningslägret eller cupen. 

 

Vilka produkter kan ni sälja med ljusmannen

Ljusmannen erbjuder enbart en produkt att sälja, deras handstöpta herrgårdsljus. Istället finns det ett brett urval av ljusen i olika färger och utförande, för att passa olika årstider och tillställningar. För närvarande finns det 18 olika varianter av Ljusmannens stearinljus, enstaka färger finns i lackat utförande och det finns också ljus i guld, silver och koppar. 

Ni väljer helt fritt vilka färger och utföranden ni vill beställa, ha dock i åtanke att er förtjänst kan skilja sig upp mot 10% beroende på vilka varianter ni väljer, matta-, lackade- eller metalljus.

Ljusmannens ljus är tillverkade av 40% Stearin och 60% paraffin tillsammans med en veke som består av bomull. Ljusen är 38 cm långa och har en brinntid på 13 timmar. 
 

 

Att sälja med ljusmannen 

Förtjänst Ljusmannen

Ljusen levereras i förpackningar om 6 st ljus och varje transportkartong innehåller 20 st askar. Ni har möjlighet att själva fritt välja mellan de olika färgerna och utförandena beroende på vad ni tror kommer sälja bäst. Priserna och er förtjänst varierar mellan de olika utförandena. Matta ljus köper ni in för 59 kr per ask, och det rekommenderade försäljningspriset är 125 kr per ask, medan lackade ljus och metalljus köps in för 79 kr per ask och det rekommenderade försäljningspriset är 140 kr per ask. Det innebär att eran förtjänst är 52% (66 kr) respektive 43% (61 kr) för varje såld ask. 

 

Beställning av ljus

Minsta beställning är 20 askar med ljus, det vill säga en kartong. Vid beställning av 100 eller fler askar är det fri frakt, samt returrätt vid ett tillfälle*.  Beställer ni färre än 100 askar är fraktkostnaden 99 kr per beställning. 

 

Retur av ljus*

Vid beställning av 100 askar eller fler gäller returrätt vid ett tillfälle, notera att detta dock endast gäller för ljus i färgerna vitt, rött och mörkgrått.  Dessutom krävs det att det är minst 20st askar som ligger kvar i en obruten transportkartong för att returrätten ska gälla.

Betalning för ljusen

Efter att ljusen levererats till din angivna leveransadress kommer fakturan via e-post med 45 dagars betalningsvillkor.
 
 

Hur går försäljningen till hos Ljusmannen?

Försäljningen av ljus via ljusmannen kan genomföras på två olika sätt. Antingen genom ljusmannens säljportal eller genom att ni beställer hem ljusen i förhand. 
 

Alternativ 1: Försäljning genom säljportalen

Om ni är ett flertal elever eller föreningsmedlemmar som tänker hjälpas åt med försäljningen kan det vara fördelaktigt att använda er av ljusmannens säljportal. Med hjälp av portalen kan ni enkelt organisera och samordna beställningar och försäljningen. Varje säljare kan sälja produkter direkt från sin mobil eller dator och får dessutom en egen hemsida som dem kan dela med sig till familj, vänner och bekanta genom att bland annat dela på sociala medier.

Steg för steg

1. Registrera ett konto - Administratören registrerar ett huvudkonto och bjuder in säljare till kontot.
2. Börja sälj ljusen - Varje säljare kan skicka ut länkar till en egen säljsida eller sälja direkt via mobilen. 
3. Beställ direkt i portalen - På adminkontot samlas säljarnas ordrar. Admin beställer från Ljusmannen.
4. Leverera ut ljusen - Admin ser enkelt i portalen vad säljarna beställt och vad dom skall leverera.
 

Alternativ 2: Beställ först - sälj sen

För mindre grupper av säljare kan det vara enklare att beställa hem produkterna i förhand, börja sälja och vid behov returnera osålda ljus när försäljningen är avslutad. 
 

Steg för steg

1. Gör en beställning - Välj antal askar och färger och beställ sedan enkelt i webbshoppen. När du slutfört din beställning tar det ett par arbetsdagar innan ljusen leverans till din leveransadress, därefter får ni fakturan via e-post med 45 dagars betalningsvillkor.
2. Börja sälja ljusen - När ljusen väl har levererats är det bara att bege sig ut och knacka på hos grannar och hus runt om i området. På ljusmannens hemsida finns det ett beställningsformulär med en färgkarta som ni kan skriva ut och visa kunderna. Önskar kunderna andra färger på ljusen än de ni har att erbjuda på plats kan ni ta upp beställningar på ytterligare färger och samla ihop till en tilläggsbeställning.
3. Returnera osålda ljus - Om det skulle vara så att ni inte lyckas sälja alla ljusen ni beställt hem så går det bra att skicka tillbaka askarna. Observera att ni bara kan returnera era osålda produkter om det är minst 20st askar och att det bara gäller för vita, röda och mörkgrå ljus. 
 
 

Fördelar med att sälja ljus med Ljusmannen

  • Hög förtjänst - För varje såld ask med ljus är förtjänsten mellan 61 och 66 kr vilket är bland det bättre som olika aktörer erbjuder

  • Lång brinntid - Ljusmannens stearinljus har en brinntid på ca 13 timmar.

  • Brett utbud av färger och utförande - De många valmöjligheterna gör att fler möjliga köpare tilltalas

 

Nackdelar med att sälja ljus med Ljusmannen

  • Smalt utbud av övriga produkter

  • Innehåller stearin -  Stearin innehåller animaliska produkter och ljusen tilltalar därför inte den veganska efterfrågan och alla konsumenter.

  • Begränsad returrätt - Returrätten är begränsad till både färger och antal. Den ursprungliga beställningen måste dessutom överskrida 100 st askar.

  • Lång leveranstid på ljusen

  • Relativt kort betalningsvillkor

 
VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!