Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur
Sälja med GUTZ - så går det till

Sälja med GUTZ - så går det till

Ska ni iväg på klassresa, fotbollscup eller föreningsresa och behöver tjäna pengar till det? Funderar ni över att sälja sportkläder med GUTZ och hur det kan gå till? I denna guide har vi sammanställt allt som krävs för att börja er klädförsäljning med GUTZ för att dra in pengar till lagkassan, föreningen eller klasskassan och hur mycket ni kan tjäna.
Denna guide kommer att besvara frågor som: 
Vad är GUTZ?
Hur går försäljning med GUTZ till?
Hur mycket kan klassen, laget eller föreningen tjäna med GUTZ?  
Vad består GUTZ produktsortiment av? 
Varför ska man välja GUTZ? 
Hur säljer man på bästa sätt? 
 

Vad är GUTZ? 

GUTZ vänder sig till föreningar, idrottslag och skolklasser, barn och ungdomar som behöver hjälp med att finansiera klassresor, fotbollscuper och liknande evenemang. Genom försäljning av GUTZ sport- och underkläder kan man tjäna pengar till roliga aktiviteter. 
 

Hur går försäljning med GUTZ till? 

Försäljning med GUTZ kan delas upp i fem steg: 
 1. Registrering 
 2. Ta beställningar 
 3. Skicka order till GUTZ
 4. Dela ut paket 
 5. Resultat
 
 
1. Registrering 
Först måste du registrera laget, klassen eller föreningen via gutz.se. Efter en vecka får ni hem ett startpaket med kataloger, beställningshäften och varuprover. 
 
2. Ta beställningar
Nu är det dags att ta beställningar. Sälj traditionsenligt genom katalog eller genom       lagets webbshop. Man kan exempelvis sälja till nära och kära eller till grannar. Ett enkelt sätt är att gå ut med katalogen och knacka dörr, eller att lägga katalogen på föräldrarnas jobb så att deras kollegor kan se. 
 
3. Skicka ordern till GUTZ
När ni tagit order från kunderna är det därefter dags att skicka ordern till GUTZ, för att kunna leverera varorna. När ordern har kommit fram så packas den direkt. Paketen kommer fram efter 7-10 arbetsdagar. Allt paketeras per säljare. 
 
4. Dela ut paket

När paketen har kommit fram är det dags att dela ut dem till köparna. Varje säljare delar ut till sina köpare. Har man beställt genom webbshoppen skickas istället ordern med posten. 

5. Resultat: 
Varje paket kostar 200 och ni behåller alltid 60 kronor! Allt klart! 

 

Hur mycket kan klassen, laget eller föreningen tjäna med GUTZ? 

Varje paket kostar 200 kronor, och 60 kronor går alltid ned i er ficka! Detta innebär att om man säljer 10 paket var i en klass med 30 elever tjänar man 18000 kronor! Dessutom är frakten helt kostnadsfri vid köp av fler än 175 paket. 
 
 

Vad består GUTZ produktsortiment av? 

GUTZ aktuella katalog består av sport- och underkläder till män och kvinnor i alla åldrar och storlekar. I katalogen kan man exempelvis hitta träningstights, strumpor och kalsonger. Dessutom kan man skanna en QR-kod på framsidan av katalogen och skriva in säljarens kod för att komma fram till säljarens egna webbshop. I webbshoppen kan man hitta ett ännu större sortiment, och för köparen som bor långt bort är det inga problem då produkterna kan skickas med posten. 
 

Varför ska man välja GUTZ? 

 • Ni tjänar 60 kronor per sålt paket. 
 • ALLA paket kostar 200 kronor. 
 • Det finns ett väldigt stort utbud av storlekar.  
 • Alla paket packas till var och en av säljarna.
 • Kostnadsfri frakt vid beställning av 175 paket eller mer. 
 
 

Hur säljer man på bästa sätt? 

Ibland kan det vara svårt att komma igång med försäljningen, och vissa kan ha det lite tuffare än andra, men här kommer några tips om ni ska komma igång med försäljningen: 
 
 1. Ibland kan det vara läskigt att sälja till främmande, så ta med er katalogen varje gång ni träffar släkt och vänner. 
 2. Ett enkelt sätt att sälja är genom att låta katalogen ligga framme på föräldrarnas jobb. Det kan exempelvis ligga på kaffebordet eller i köket så att vem som helst kan gå fram och beställa! 
 3. Gå till grannar och visa upp katalogen och fråga om de kan stötta ditt lag, klass eller förening. 
Ibland kan det vara läskigt att sälja till grannar, men som med allt ger övning färdighet och efter en stund kommer det inte vara lika läskigt längre. Några tips är att först gå till de grannarna man känner bra, men också att träna hemma på vad man ska säga innan man går ut och säljer. Så här kan ett bra upplägg se ut när du ska gå ut och sälja till dina grannar: 
 
 • Berätta vem du är, vad du representerar och vad ni ska göra av pengarna. Det kan exempelvis vara bra att berätta att man bor i närheten så att grannen förstår att man är en bekant, på så sätt kan det vara enklare för dem att hjälpa finansiera en klassresa eller fotbollscup. 
 • Visa upp katalogen med kläder och låt kunden bläddra, här kan du förklara att alla paket kostar 200 kronor, så att kunden slipper obekväma frågor om pris och kostnader. 
 • När kunden bläddrar i katalogen kan du förklara att det finns kläder för alla kön och storlekar - något för alla!
 • Förklara att konceptet är väldigt enkelt och att du levererar paketen till din grannes dörr.
 
Tack för att du läste om hur försäljning med GUTZ kan gå till och vi hoppas att dina frågor har blivit besvarade. 
 
Om du istället för att tjäna 30% av det du säljer skulle vilja tjäna 50%, och fortare få ihop pengar till din fotbollscup, klassresa eller föreningsaktivitet kan du alltid sälja ljus och kaffe med Kirrat och Klart! 
 

Tjäna pengar till klassresa

Ni kan enkelt tjäna pengar med Kirrat och Klart till klassen, som gemensamma utflykter, skolresor och aktiviteter. Att få åka på klassresa eller skolresa är ett sätt att öka sammanhållningen i gruppen men också ett minne för livet för de flesta. Vem kommer inte ihåg sin klassresa? Att åka på klassresa brukar dock kosta en rejäl slant och alla har inte möjlighet att betala den ur egen ficka. Sälj ljus och kaffe för hela klassens räkning och gör klassresan tillgänglig för alla! Den upplevelse genom gemenskap och laganda som vägen från insamlingen till slutmålet ger är ofta något som deltagarna har med sig hela livet. Att tjäna pengar till sin klass medför också andra erfarenheter än bara pengar in till klasskassan.

VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!