Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur
Sälja med Kaffekassan – så funkar det

Sälja med Kaffekassan – så funkar det

Ni har bestämt att ni ska iväg på en klassresa, träningsresa eller kanske en cup. Vad kul! Men då kommer nästa fråga – hur ska vi tjäna ihop pengarna till den? Förmodligen har ni tänkt att ni ska komplettera kassan med en försäljning. Om ni funderar på att sälja kaffe med Kaffekassan, har vi sammanställt det viktigaste ni behöver veta om hur ni kan tjäna pengar till laget eller klassen genom att sälja kaffe.

 

I denna artikel får ni veta det viktigaste när ni funderar på att starta en försäljning med kaffekassan för att tjäna pengar till laget. 

Guiden kommer att besvara frågor som:

• Vad är Kaffekassan? 
• Hur går en försäljning med Kaffekassan till? 
• Hur mycket kan klassen, laget eller föreningen tjäna?
• Vad är fördelarna med att sälja kaffe med Kaffekassan?
• Vad är nackdelarna med att sälja kaffe med Kaffekassan
 
 

Vad är Kaffekassan? 

Kaffekassan grundades av Oskar Söderlund för några år sedan. Tanken med företaget växte fram när han som skolbarn, skulle sälja produkter till sin egen skolresa. Då började han fundera på:
 
• Hur mycket förstör dessa produkter egentligen miljön?
 
• Varför får vi som säljer produkterna och gör det hela jobbet, inte en större del av vinsten?
 
Hans fick inga svar på sina frågor och hittade heller aldrig ett företag som hade den standard på produkt som han sökte efter: att göra en liten miljöpåverkan och med hög förtjänst. Därför bestämde han sig för att grunda Kaffekassan.
 
Kaffekassans produkter har miljötänket som ett av sina största fokus vilket är viktigt för en hållbar utveckling. Nu när flertalet av oss är mer måna om miljön och också ser över sin konsumtion, är detta en viktig aspekt för många när de väljer sin leverantör. För säljaren är det också ett väldigt bra säljargument. 
 

Hur mycket tjänar man till klasskassan när man säljer kaffe med Kaffekassan?

Det kan vara svårt att få en överblick över vad man kommer att tjäna när man säljer med Kaffekassan. Det beror på att de använder sig av ett system som ger er mer pengar i förtjänst desto mer man säljer. En så kallad bonustrappa. 
 
1-99 sålda produkter ger 47 kr per såld produkt som man säljer för 150 kr = en förtjänst på 31%
 
100+ sålda produkter ger 57 kr per såld produkt som man säljer för 150 kr = en förtjänst på 38%
 
250+ sålda produkter ger 67 kr per såld produkt som man säljer för 150 kr = en förtjänst på 44%
 
Om nackdelen är att det kan vara svårt att räkna på hur mycket man kommer att tjäna när säljperioden är slut, är fördelen den att det kan motivera till en ökad ansträngning. Systemet belönar eleverna för att de säljer mer och detta ökar motivationen bland säljarna. Det kan också vara en positiv gemenskapsbildande aktivitet att tillsammans sitta och räkna på hur många mer paket alla behöver sälja för att uppnå det nya målet. Det gör alltså inte bara eleverna mer motiverade utan ger en samhörighet och stärker banden mellan eleverna.
 

Hur går försäljningen med Kaffekassan till?

Försäljningen med Kaffekassan är uppbyggd för att vara så enkelt som möjligt. När ni kommer till deras hemsida väljer ni hur mycket ni vill tjäna och hur många ni är i gruppen. 
Ni får sedan information om hur många paket ni behöver sälja totalt och hur många var och en behöver sälja. Därefter får ni möjligheten att beställa deras säljpaket som de skickar till närmaste postombud inom 2-5 dagar. I säljpaketet ingår:
● Broschyrer till alla i gruppen 
● Ett smakprov
● Instruktioner om webbshop och kontaktpersoner.
 
Sedan är det bara att börja sälja. Hos Kaffekassan tar man upp beställningarna först och levererar kaffet sen. Man kan också använda en enklare webbshop. Man kan inte beställa hem 50 kaffeförpackningar och sedan gå runt och sälja. Många föredrar att ha med sig produkten man säljer. Dels för att kunden kan se direkt på produkten, dels för att det förenklar hela kedjan. Man delar ut produkten direkt och man behöver inte återkomma för leverans och betalning. Men det är en smaksak och det är inte många leverantörer som erbjuder denna typ av direktförsäljning. Säljdirekt och kirratochklart.se är två som har den lösningen. På kirratochklart.se kan man till och med kombinera alla sätt, webbshop, ta upp beställningar via katalog och direktförsäljning. Vår erfarenhet är att ju fler sätt – desto fler möjliga affärer.
 
 

Fördelar med att sälja kaffe från Kaffekassan

• Förtjänsten är förhållandevis bra och deras system med en stegvis ökande förtjänst stärker motivationen och lagkänslan. 
 
• En annan stor fördel är deras miljötänk. De har många har genomtänkta processer som gör deras produkter och verksamhet, ekologiskt hållbara. Till exempel är deras förpackningar FSC-certifierade gjorda på förnybar råvara med 39% mindre plast. Detta resulterar i ett lägre koldioxidutsläpp. Produkten är även KRAV-märkt och har en EU-ekologisk certifiering, båda dessa innebär att produkten är ekologiskt framställd. 
 
• Det är en klar fördel att det är en bra produkt. Kaffet är ett lyxkaffe som är gjord på kvalitativa bönor från olika delar av världen. Det är rostat i Sverige för längst hållbarhet.
 

Nackdelar med att sälja kaffe med Kaffekassan

• En nackdel med att sälja kaffe från Kaffekassan är att deras kaffe kan upplevas som ganska dyrt. Om man jämför priset per 200 g kaffe, kostar en vanlig påse kaffe på arabicabönor i affären ca 32 kr. Kaffekassans kaffe kostar 50kr per 200 gram vilket är lite mindre än dubbelt så mycket som ute i affären. 
 
• En annan nackdel är att det finns ganska många som säljer kaffe. Konkurrensen kan därför vara ganska stor. 
 
• Det finns dolda kostnader. Det kostar 149 kr frakt om säljer färre än 99 produkter. 
 
• En sak som både kan räknas som en fördel och en nackdel är förtjänsten. Den når som max 45%, vilket är godkänt. Men man uppnår bara denna förtjänst om man säljer över 250 produkter vilket kan vara svårt. Om man jämför med till exempel oss på KirratochKlart.se, är förtjänsten ALLTID 50% vilket är extremt bra.
 
• Webbshopen är förhållandevis enkel. Säljarna har ingen egen inloggning och kan på så sätt inte se hur det går för laget eller klassen att sälja eller hur långt är det kvar till målet. Att ha en gemensam bild som hela tiden uppdateras utan ansträngning för den som administrerar, är mycket bra för motivation och sammanhållning. En webbshop ska vara ett stöd för försäljningen och för administratören. Där är inte kaffekassan ännu. 
 
• En annan nackdel är att det faktiskt inte är alla som dricker kaffe. Väljer man en leverantör med flera produkter finns det alltid något som passar för den som vill stödja klubben eller klassen med ett köp.  
 
Det finns fler sätt att tjäna pengar till klassen
 
Det finns många sätt att använda sig av när man behöver tjäna pengar till klasskassan eller lagkassan. Många klasser och lag anordnar discon, erbjuder trädgårdshjälp eller pantar burkar för att samla in pengar. Det är bra att använda sig av flera sätt och ofta behöver man även dra igång någon typ av försäljning för att få in tillräckligt med pengar till klassresan eller vad det nu är ni sparar till. Vill ni få riktigt hög förtjänst till lagkassan eller klasskassan ska ni ta tillfället i akt och sälja ljus från oss på Kirrat och Klart. Våra ljus är lätt att sälja, har hög kvalitet och ni tjänar bra med pengar till laget då ni ALLTID får 50% i förtjänst hos oss.
 
VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!