Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur
Sälja Newbody – hur går det till?

Sälja Newbody – hur går det till?

Många skolklasser, lag och föreningar säljer kläder från Newbody varje år. Men hur går det till, hur mycket tjänar man och är det bra produkter att sälja? Läs vår guide om hur det fungerar att sälja Newbody så blir det förhoppningsvis enklare för er att ta ställning till om det är detta ni ska sälja för att tjäna ihop pengar till just er grupp, eller om det finns annat att sälja som känns roligare eller som man helt enkelt tjänar bättre på.

Vad är Newbody? 

Med försäljning av Newbodys produkter, så som kalsonger, strumpor och underkläder kan du och dina vänner komma iväg på den klassresa, träningsläger eller cup som kommer ge er minnen för livet. Att sälja med Newbody är bara till för klasser, idrottslag och föreningar, eftersom ingen ska behöva lämnas utanför för att en inte har råd. 


Bakgrund - alla ska med på resan

Newbody grundades av Dan Renholm för mer än 30 år sedan. Dan har själv varit aktiv inom idrott och brinner för föreningslivet. Han anser att idrott och inkludering inte ska bli en klassfråga. Sett till statistiken ser tyvärr sanningen annorlunda ut. Idag har ett av tio barn tyvärr inte råd att åka med på klassresan eller lagresan. För att ändra på detta grundade Dan Renholm Newbody, för att alla i klassen eller laget ska kunna delta i att skapa minnen och vänner för livet, utan att det blir en klassfråga. 

 

Newbodys produkter går inte att handla i ”vanliga” affärer. Eftersom det bara är skolklasser och föreningar som får sälja med Newbody kommer det inte finnas konkurrerande försäljning av samma produkter. Den enda vägen att få tag på Newbodys produkter är alltså att köpa av er lag och klasser som säljer. 

 

Vilka produkter kan man sälja med Newbody? 

Newbody erbjuder en rad olika produkter. Underkläder, träningskläder, strumpor och basplagg är bara några exempel på varor ni kan sälja med Newbody. Newbody erbjuder dessutom ett års kvalitetsgaranti. För att era kunder ska bli nöjda och komma tillbaka ställs stenhårda krav på material, sömmar och förmågan att hålla färg och form. Varenda leverans testas och på alla plagg som säljs lämnas ett års kvalitetsgaranti. Mer information om Newbodys kläder kan ni läsa HÄR i denna artikel >

 

Hur mycket tjänar man när man säljer Newbody?

Alla klädpaket kostar 150 kr ut till kund och gruppen tjänar 37 kr per paket (27%).

Om man säljer över 250 paket är frakten gratis, annars tillkommer en fraktkostnad som dras av från förtjänsten. Om man kommer upp i en viss säljnivå kan man få sin beställning packad per säljare. Newbody erbjuder fria returer vilket är bra om någon kund ångrat sig eller om det blivit fel.

 

Hur går försäljningen till? 

Att tjäna pengar till lagkassan eller klasskassan med Newbody är både enkelt och gynnsamt. Försäljningsprocesserna är beprövade i många år och mycket går per automatik. Den som står som säljansvarig ska lägga minimalt med tid på det administrativa arbetet är tanken med upplägget. 

Klassen/laget har möjlighet att sälja med direktlänk till en försäljningssida online. Försäljningssidan går enkelt och smidigt att dela på facebook och dylikt. Den fungerar som en digital katalog som erbjuder kunden att direktköpa Newbodys produkter, ungefär som att handla i en vanlig webbshop. Möjligheten att sälja Newbodys produkter med en fysisk katalog finns givetvis kvar, men det har tillkommit fler digitaliserade alternativ så som direktköp för att under lätta för kunder och för er som lag eller klass. 

När leveransen av Newbodys underkläder och träningskläder kommer kan alla varor uppdelade per lag/klass och säljare med namn markerade på varje låda, men detta beror på hur mycket ni har sålt och ni måste komma upp i en viss säljvolym för att få alla packat per säljare. Om någon har sålt mycket och får många lådor kommer lådorna numreras tydligt. Detta kommer ni som lag eller klass tjäna mycket tid på, och på så vis ha mer tid att lägga på det viktiga för er som lag eller klass. 

Ni behöver inte heller oroa er för att varorna skulle ta slut på lagret. Newbody har 100 % leveranssäkerhet, alltså kommer en vara aldrig bli helt slutsåld. Allt krångel med restade produkter, telefonsamtal med kundtjänst eller upprepade leveranser kommer ni undan genom att sälja med Newbody, eftersom allting alltid finns på lager. Gruppens administratör har koll på leveranstiden som brukar ligga på ca en till två veckor. Som administratör bestämmer du själv var och när beställningen ska levereras. Både datum och tidsintervall går att specificera.

Gruppens administratör kan också hela tiden se hur försäljningen går och på så vis peppa och motivera säljarna i rätt riktning. Administratören behöver inte heller ligga ute med pengar. Det är först när beställningarna levereras ut som säljarna tar betalt för varorna och det är först när ni fått betalt för varorna som fakturan till Newbody betalas. Er förtjänst i försäljningen är mellanskillnaden mellan Newbodys faktura och pengarna ni har fått in genom försäljningen. 


Fördelar med att sälja kläder med Newbody

- Newbody är ett välkänt koncept som många känner till och gärna köper

- enkelt att hantera då det är samma pris på alla paket, bra utpris för själva kunden

- det är bra kvalitet på kläderna och det är plagg som alla behöver

- man kan få sin leverans packad per säljare om man säljer över ett visst antal paket


Nackdelar med att sälja kläder från Newbody

- det kan vara hög konkurrens om kunderna då många föreningar, lag och klasser ofta säljer Newbody samtidigt

- Newbody har låg förtjänst (27%) jämfört med många andra aktörer som har andra produkter

- det tillkommer en fraktkostnad om gruppen inte säljer mer än 250 paket
 
 
 

Fler sätt att tjäna pengar till laget och klassen

Det finns många sätt att använda sig av när man behöver tjäna pengar till klasskassan eller lagkassan. Många klasser och lag anordnar discon, erbjuder trädgårdshjälp eller pantar burkar för att samla in pengar. Det är bra att använda sig av flera sätt och ofta behöver man även dra igång någon typ av försäljning för att få in tillräckligt med pengar till klassresan eller vad det nu är ni sparar till. Vill ni få riktigt hög förtjänst till lagkassan eller klasskassan ska ni ta tillfället i akt och sälja ljus från oss på Kirrat och Klart. Våra ljus är lätt att sälja, har hög kvalitet och ni tjänar bra med pengar till laget då ni ALLTID får 50% i förtjänst hos oss.


VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!