Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur
Sälja Ullmax - en guide

Sälja Ullmax - en guide

Att tjäna pengar till klassen, laget eller din förening kan vara en utmaning. Men det finns en beprövad metod som hjälpt många att samla in pengar på ett effektivt sätt: att sälja produkter med Ullmax. Genom att sälja produkter med Ullmax kan man alltså finansiera en resa med klassen eller en cup med fotbollslaget. Det bidrar alltså inte bara till finansiellt stöd, utan till godare samhörighet i gruppen.
Innan ni börjar sälja har ni troligtvis lite frågor om Ullmax, exempelvis: 
Varför ska man välja Ullmax?
Vad är Ullmax?
Hur går försäljning med Ullmax till?
Hur mycket tjänar man?
Hur säljer man på bästa sätt? 
 
 

Vad är Ullmax?

Ni kanske redan har ställt er frågan “Vad är Ullmax?" Jo, Ullmax är en av Sveriges största aktörer som hjälper klasser, lag och föreningar att tjäna pengar, för att kunna finansiera exempelvis resor och kläder, genom försäljning av funktionskläder av hög kvalitet. 
 

Varför ska man välja Ullmax? 

En fråga som man kan ställa sig är varför man ska välja Ullmax. Det finns flera anledningar: 
 • Det är enkelt och smidigt att tjäna pengar till lagkassan med Ullmax. 
 • Det finns inga avtal och inga risker. 
 • Man behåller 30% av det man säljer. 
 

Hur går försäljning med Ullmax till? 

Försäljning med Ullmax är väldigt enkelt och kan delas upp i endast några få steg: 

 

1. Registrering

Utse en kontaktperson och registrera laget, föreningen eller klassen på Ullmax.com. När registreringen är klar registrerar sedan varje säljare ett eget konto. 

 

2. Börja sälja 

Att börja sälja är väldigt enkelt. Varje säljare får en egen säljlänk som man kan sprida via sociala medier, SMS eller mejl. Annars kan man sälja genom katalogen. Visa upp katalogen för grannarna, eller på föräldrarnas jobb. Sedan är det enkelt att bara knappa in kundens beställning på ditt säljkonto. 

 

3. Leverera och ta betalt

När beställningarna har kommit in till Ullmax.com skickas de inom 2-3 dagar. Därefter delar ni bara ut paketen och tar betalt. Ni behåller 30%! 
 
 

Vad kan man sälja med Ullmax? 

Ullmax produktsortiment består av sport- och funktionskläder. Några exempel på populära produkter är:  
 • Träningstights “Trekking Tights” för kvinnor. Pris: 399 kr. 
 • Merinoulltröjan “Merino warm ½ zip” för kvinnor. Pris: 599 kr. 
 • Funktionsbyxorna “Grebo functional pants” för män. Pris: 699 kr,
 • Skaljackan “soft shell jacket” för män. Pris: 499 kr. 
 
Det här är bara ett urval av populära produkter på Ullmax och det finns flera andra produkter. På Ullmax kan man hitta produkter som passar alla: barn eller vuxen, män eller kvinnor, kort eller lång, och för alla storlekar och kroppstyper. 
 
 

Hur ska man sälja på bästa sätt?

 
Att börja sälja något nytt kan ibland vara svårt och nervöst. I och med Ullmax webshop är det dock väldigt enkelt. Dela säljlänken på sociala medier, sms eller mejl så kan dina vänner och släkt klicka i det de vill ha. Ska man sälja fysiskt med katalogen kan det vara jobbigt och nervöst att sälja till främlingar. Ett tips är att börja med att sälja till vänner och släkt. Du kan exempelvis ta med katalogen till släktmiddagen. När man sedan känner sig redo är att knacka på hos grannarna ett effektivt sätt. Det kan vara svårt och jobbigt så därför kommer några förslag på hur det kan se ut o hur man ska bära sig åt: 
 • Innan du går ut kan du stå hemma framför spegeln och träna på vad du ska säga, så att du kan det du ska säga  och självförtroende när du sedan går ut och säljer, 
 • Knacka på och förklara vem du är och vad du gör. Ofta köper grannarna mer och oftare om de vet att det är en granne som säljer och om de vet att man stöttar ett fotbollslag, förening eller en klass. 
 • Välj ut ett par kläder som du tror skulle passa dem redan innan du knackar på, så att kunden direkt får ett gott första intryck och vill kolla igenom hela katalogen. 
 • Ha ett mål. Det är enklare att fortsätta sälja och pusha sig själv långt om man har satt upp ett mål. Det kan vara att man ska sälja 5 plagg, tjäna 2000 kronor etc. Man kan ha ett väldigt högt mål med en belöning om man når det. Man brukar ju säga att man ska sikta mot stjärnorna, så når man trädtopparna.  
 • Förklara att du levererar kläderna till dörren snarast! 
 
Ett väldigt effektivt sätt att sälja på om man inte vill knacka dörr är att be ens föräldrar ta med sig katalogen till sitt jobb. Väl på jobbet kan katalogen ligga på en plats där alla kollegor kan se den, som exempelvis i fikarummet, tillsammans med en lapp där det står vad och vem man stöttar. De flesta kollegorna brukar stötta varandra och varandras barn. 
 
Sammanfattningsvis är Ullmax ett bra sätt att tjäna enkla pengar för dig som ska åka på klassresa, fotbollscup eller ha en föreningsaktivitet. Tack för att du läst denna guide till hur du ska sälja Ullmax, och vi hoppas att dina frågor har blivit besvarade. 
 
Om du istället för att tjäna 30% som hos Ullmax, vill tjäna 50%, kan du istället vända dig till Kirrat och klart. Genom kirrat och klart kan man sälja ljus och kaffe, och man får alltid 50% av försäljningsintäkterna! Läs mer >
 

Tjäna pengar till klassresa

Ni kan enkelt tjäna pengar med Kirrat och Klart till klassen, som gemensamma utflykter, skolresor och aktiviteter. Att få åka på klassresa eller skolresa är ett sätt att öka sammanhållningen i gruppen men också ett minne för livet för de flesta. Vem kommer inte ihåg sin klassresa? Att åka på klassresa brukar dock kosta en rejäl slant och alla har inte möjlighet att betala den ur egen ficka. Sälj ljus och kaffe för hela klassens räkning och gör klassresan tillgänglig för alla! Den upplevelse genom gemenskap och laganda som vägen från insamlingen till slutmålet ger är ofta något som deltagarna har med sig hela livet. Att tjäna pengar till sin klass medför också andra erfarenheter än bara pengar in till klasskassan.

VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!