Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur
Tips till studentbalen - allt du behöver veta

Tips till studentbalen - allt du behöver veta

Det är äntligen dags för studentbalen - en kväll som markerar slutet på ett viktigt kapitel i ditt liv och början på nya äventyr! För många innebär dock kvällen mycket ångest och stress. Vem ska man gå med, hur ska man klä sig och vad ska man förvänta sig? För att göra denna kväll extra speciell och minnesvärd, och inte en kväll kopplad till stress och ångest, har jag sammanställt de viktigaste tipsen för att göra din studentbal helt oförglömlig.

1. Välj den perfekta balklänningen/kostymen till din studentbal

Ditt val av klädsel är väldigt viktigt. Ett högt självförtroende och sköna kläder är något som kommer göra kvällen ännu roligare. Ta det lugnt när du ska välja dina kläder, men börja i tid. Tänk inte på att kläderna måste vara senaste modet eller att alla andra måste tycka om det, det viktigaste är att du är bekväm i vad du har på dig och tycker att du själv ser bra ut. 
 
Bland killar är en vanlig kostym med slips eller fluga vanligt på bal. Några tips för att verkligen sticka ut är dock: 
  • Att välja rätt färg. Marinblå, grå eller svart kostym är väldigt klassiskt. Är balen under våren eller sommaren passar även ljusare kostymer. Ett exempel kan vara en beige linnekostym! 
  • Skräddarsy din kostym. För bättre passform och komfort är ett tips att skräddarsy din kostym. Detta kan ge din outfit ett extra lyft. 
  • Matcha balkläderna med något snyggt. Ett exempel kan vara en snygg slips eller fluga. Ett par snygga manschettknappar är också något som kan få din outfit att sticka ut från mängden. 
 

För tjejer är balklänning det vanligaste. Däremot finns det väldigt många olika klänningar så något som är viktigt är att hitta något som passar just dig. Ta det lugnt och försök hitta något som du känner dig bekväm i. Höga klackar är också vanliga, men ska det dansas hela natten kan flats eller låga klackar eller flats vara ett tips. 

 

2. Planera för balen i god tid

För att undvika stress är det viktigt att planera i förtid. Planera vilka kläder du ska ha på dig, hur du ska ta dig dit och håll koll på tiden du ska vara där. Ju tidigare du börjar, desto bättre och smidigare blir förberedelserna. 
 

3. Välj rätt baldejt

Att skaffa sig en baldejt är något många stressar över inför balen. Vem ska man gå med, hur ska man fråga och kommer den att säga ja? Ska du gå med någon är det viktigt att det är en person som du trivs med, och som kan lyfta din kväll till något alldeles extra. Om man inte vågar fråga ut någon är det också helt okej att gå med en nära kompis. Om du däremot ska fråga någon kan det vara väldigt nervöst, men i de flesta fall kommer du få ett ja och det värsta som kan hända är att de säger nej, ofta för att de redan ska gå med någon annan. Några tips när du ska fråga din baldejt kan vara: 
  • Välj rätt tillfälle så att motparten inte måste stressa fram sitt svar utan kan tänka igenom det.
  • Träna på vad du ska säga så att det kommer fram på ett bra sätt.
  • Var rakryggad och ha gott självförtroende, då blir chansen att få ett ja större. 
  • Linda in frågan lite, exempelvis genom att ta upp balen och exempelvis fråga om personen har någon att gå med, svarar personen nej har du ett bra läge att fråga! 
 

4. Gör smarta val så att du orkar med hela kvällen

För att ha så roligt som möjligt är det viktigt att orka med hela kvällen. Några tips på hur man ska göra det kan vara: 
  • Få god nattsömn dagen innan. Bland det viktigaste för att orka hålla igång är ju att få en god nattsömn. Att gå och lägga sig i tid och försöka slappna av är därför viktigt. Försök att inte stressa upp dig heller, så att du lättare kan sova. Man kan exempelvis försöka lägga ifrån sig telefonen någon timme innan man går och lägger sig, eller försöka läsa lite innan man lägger sig, för att somna enklare. Ett till tips är att inte dricka för mycket alkohol, och äta en bra mängd mat under middagen. Detta är både för att alkohol ibland kan göra så att man blir trött och för att mat ger en energi, men också för att undvika en dålig fylla. En sämre fylla kan göra så att man inte minns eller inte vill minnas kvällen. Blir man lite trött under kvällen kan man exempelvis ta en kopp kaffe eller något annat som innehåller lite koffein, eller en lite frisk luft för att piggna till. 
 

5. Ta mycket bilder - studentbalen vill du ha fotominnen från

Balen är en kväll som ska minnas och förevigas. Därför är det viktigt att man tar många bilder så att man kan titta tillbaka på den kväll man haft. Att ta bilder med en grupp människor kan också öka sammanhållningen, dessutom kan man göra bilderna lite roliga. 
 

6. Njut! 

Studentbalen är en väldigt unik kväll som är värd att ta vara på. Försök att vara närvarande i stunden och uppskatta de människor omkring dig och det som sker. Glöm bort de små saker som kan förstöra din kväll, allting kan inte vara helt perfekt, utan fokusera på de bra sakerna och på allt som är roligt så kommer kvällen bli fantastisk!
 
 
Sammanfattningsvis är studentbalen en tid att fira och skapa minnen för livet. Det är något som du troligtvis bara kommer uppleva en gång i ditt liv och därför är det väldigt viktigt att ta vara på denna stund. Genom att följa dessa steg kommer du kunna göra din kväll helt fantastisk och till en som du aldrig kommer vilja glömma bort. Lycka till och ha så roligt!
 
En studentbal kan ofta vara dyr. För att finansiera den är det ofta smart att som skola gå ihop och sälja saker. Ett tips är att vända sig till Kirrat och Klart. Genom kirrat och klart kan man sälja kaffe och ljus och tjäna hela 50% av försäljningspriset. På så sätt kan man fort tjäna ihop pengar till ena av de roligaste kvällarna i era liv! 
 

TJÄNA PENGAR TILL STUDENTKASSAN

När ni med klassen eller gruppen säljer våra ljus eller vårt kaffe bidrar det till lättförtjänta pengar till studentskivan, studentbalen, flaket eller studentdagen i sig. Det är bara hos oss ni får behålla hela 50% av det ni säljer.

Ni säljer enkelt med en egen webbshop och säljkataloger och/eller genom att sälja ljusen eller kaffet direkt "vid dörren". All hantering kring försäljningen sköter ni i vårt digitala verktyg Mina sidor som gör er administration smidig och enkel.

Att tjäna pengar till studenten ska vara lönsamt och roligt, jämför oss gärna med andra!

VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!