Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur
Tjäna pengar med Ravelli – en guide

Tjäna pengar med Ravelli – en guide

Nu är det bestämt! Ni har äntligen enats om vad ni ska göra för aktivitet med klassen eller laget. Vad kul! Men då kommer nästa fråga – hur ska ni tjäna ihop pengarna till den? Det finns flera sätt att göra detta. Kanske har ni funderat på att starta en försäljning? Det är en mycket bra idé! Det gäller bara att välja rätt leverantör. En leverantör med en produkt som passar just er. Här kan ni läsa mer om Ravelli och hur de kan hjälpa er med att tjäna pengar till klassen eller laget.
Guiden kommer att besvara frågor som:
• Vad är Ravelli? 
• Hur går en försäljning med Kaffekassan till? 
• Försäljningsmetod med Ravelli
• Hur mycket kan klassen, laget eller föreningen tjäna?
• Vad är fördelarna med att sälja kaffe med Ravelli?
• Vad är nackdelarna med att sälja kaffe med Ravelli?

Vad är Ravelli? 

Ravelli är skapat av Thomas och Andreas Ravelli, två framgångsrika svenska fotbollsspelare som också är tvillingar. Varumärket är skapat för idrottsrörelsen och kollektionen går endast att köpa via skolklasser, föreningar eller lag. Alltså finns inte Ravelli-märket att köpa i butik. När man köper från Ravelli stödjer man också ett lag eller en skolklass. 
 
Ravelli beskriver sig själva som säljare av “funktionella och snygga produkter till vettigt pris. Och med ett namn som öppnar dörrar.” I huvudsak är det kläder som Ravelli har i sitt sortiment men en nyhet i höst är deras miljömärkta rengöringsmedel.
 

Hur mycket pengar tjänar man när man säljer med Ravelli?

Ravelli erbjuder en katalog där alla produkter kostar 200 kr. Som lag eller klass får du minst 55 kr i förtjänst vilket motsvarar 27,5% förtjänst och max 62 kr i förtjänst vilket motsvarar en förtjänst på 31%. 
Man säljer en produkt för 200kr som laget sedan blir fakturerade 145kr för. Mellanskillnaden på 55 kr behåller ni som vinst. 
 

Hur går försäljningen med Ravelli till?

Försäljningen med Ravelli går till på så sätt att du skickar en intresseanmälan till Ravelli på ravelli.se. Efter några dagar får du ett provpaket med försäljningsmaterial som man delar ut till sina säljare. Efter intresseanmälan är skickad kommer en av deras säljare kontakta dig inom några dagar med vidare information om hur försäljningen går till.
 

Sortiment Ravelli

Ravellis sortimentet består till största delen av hemtextilier (täcken, handdukar, kuddar och lakan) och underkläder såsom strumpor och kalsonger. Det finns även underställ, skärp och t-shirts. Årets nyhet är rengöringsmedel med olika miljövänliga produkter. 
 

Försäljningsmetod Ravelli

När man säljer med Ravelli har man en katalog som man tar upp beställningar med. De har även en webbshop som gör att du kan dela din egen shop i sociala medier. 
 

Frakt och retur hos Ravelli

När ni beställer över 250 paket är frakten gratis. Vid färre sålda paket tillkommer fraktkostnad. Fraktkostnaderna nedan gäller per frakttillfälle och är priser exkl. moms. Fraktkostnaden beror på vart i landet leveransen sker.
 
ANTAL PAKET - KOSTNAD
1-50 paket 100 – 250 kr
51-100 paket 350 – 500 kr
101-200 paket 500 – 750 kr
201 – 249 paket 750 – 1000 kr
 
 
Var uppmärksam på att returerna inte är fria. Det är köparen som bekostar returen. 
 

Betalningsvillkor hos Ravelli

När man ska betala fakturan har man en betalningstid på 20 dagar. 
 
 

Fördelar med att sälja med Ravelli

• Alla produkter kostar 200 kr vilket möjliggör för en snabb och smidig försäljning när man alltid har ett fast pris som utgångspunkt.
 
• Skapat av Ravelli-bröderna vilket är ett “namn som öppnar dörrar.” 
 
• Stort utbud där allt från hemtextilier till underkläder ingår men även rengöringsprodukter om för de som inte är intresserade av att köpa kläder men gärna är med och stöttar din försäljning. 
 
• Ravelli har just nu en tävling om VM-fotbollen från 1994 med landslagets alla autografer. Värde ca. 90.000 kr till det klass eller lag som säljer mest produkter.
 
 

Nackdelar med att sälja med Ravelli

• Relativt liten förtjänst vilket gör att det teoretiskt sätt kommer ta längre tid att uppnå samma mål än med en annan leverantör, till exempel vi här på KirratOchKlart.se där förtjänsten alltid är 50%, vilket är nästan dubbelt så mycket som Ravelli.
 
• Hur bonustrappan ser ut är inte helt klart. Man kan få mellan 55 kr - 62 kr per sålt paket kan man läsa på hemsidan men det är oklart hur man kan få 62 kr. 
 
• Ravelli har en stor konkurrent i Newbody. Newbody har lägre priser men är kända för sin kvalitet. Det gör att det kan vara svårt att sälja Ravelli eftersom Newbody också är väldigt stora och har många försäljningar i gång i hela Sverige. 
 
• Paketen är förhållandevis dyra. Många vill bara stötta den som säljer och köper då hellre något som är kostar mindre. Väljer du ljus från kirratochklart.se kostar de 100 kr för den som köper och säljaren behåller hälften. I princip samma förtjänst som med Ravelli. Med en prislapp på 100 kr är det flera som känner att man kan köpa för att stödja insamlingen. 
 
• Dyr frakt och inga fria returer. En frakt kan kosta upp mot 1000 exklusive moms. Många företag erbjuder fria returer och fri frakt. 
 
• Kort betalningstid. 20 dagar är kort tid när man ska samla in alla pengar. 30 dagar är relativt vanligt och vissa erbjuder till och med 60 dagar. 
 
• En annan nackdel är att man inte kan beställa hem exempelvis 30 sportstrumpor som man sedan lägger i klubbens kaffe för försäljning. Att ha direktförsäljning är det förhållandevis få aktörer som erbjuder. Kirratochklart.se och sälj direkt är två som har detta alternativ. Det är dock endast på kirratochklart.se som man kan kombinera alla tre sätt att sälja: Ta uppbeställningar i förväg, sälja via webbshop och direktförsäljning.  
 

Det finns fler sätt att tjäna pengar till klasskassan eller lagkassan

Ravelli är ett av många företag som är specialiserade på att hjälpa lag och klasser att tjäna pengar till laget. Det finns många andra som också kan hjälpa er med det. Det gäller att välja en produkt man tycker är trevlig och bra. Den ska vara lättsåld och ge bra förtjänst såklart! Många är sociala och tycker om att gå runt och sälja – andra är inte lika bekväma med det. Vårt tips är att välja en samarbetspartner som har en webbshop. Då delar man sin unika shop på sociala medier och jobbet görs av sig själv. 

Börja med att beställa ett varuprov eller provpaket på de produkter du intresserar dig av. De som är stolta över sina produkter har ofta gratis infopaket som du kan få. Titta och känn på produkten innan du bestämmer dig! Lägg lite tid på att jämföra produkter och förtjänster. Se till att inga dolda avgifter dyker upp såsom frakt exempelvis. Det ska vara enkelt att ha med företaget att göra! Därför rekommenderar vi er att anlita någon med fri frakt och fria returer. Fler guider finns att läsa här hos oss.


Lycka till!
 

VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!