Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur
Tjäna pengar till föreningen - tips och förslag

Tjäna pengar till föreningen - tips och förslag

Hur ska man göra för att för att enkelt kunna samla ihop pengar till sin förening? Det finns hur många sätt som helst. Kanske har ni fastnat i gamla tankebanor och behöver lite inspiration för att se hur andra föreningar gör? Kanske finns det sätt som ni inte ens har tänkt på än. I denna artikel kommer ni få läsa om olika sätt att tjäna pengar till föreningen. Vissa kräver mer arbetsinsats och andra är betydligt enklare att snabbt öka kassan i föreningen.
I denna artikel kommer ni få läsa om: 
Olika sätt att tjäna pengar till föreningen
Tips på hur man kan tjäna pengar med eget upplägg
Tips på enkla och snabba sätt att tjäna pengar till föreningen
Vilken är den bästa produkten att sälja?
Vilka försäljningssätt är bäst?
Vilket företag ska jag välja när jag vill tjäna pengar till föreningen?
 
 
Det finns många olika sätt att få en bättre ekonomi i föreningen. Det första man måste fundera på är hur mycket tid ni har att avsätta? Finns det ett stort engagemang och vilja att hjälpa till att tjäna pengar till föreningen, har man stor chans att lyckas med sätt som är både kreativa och unika. Ska man göra något av förslagen nedan rekommenderar vi er att verkligen säkerställa att alla är med på noterna så att ni inte står själva med både planering och genomförande. Det ska vara kul och lätt att tjäna pengar till föreningen- inte slitsamt och uttröttande med irritation som efterspel. 
 

Tjäna pengar till föreningen med ett eget upplägg

Har ni ändå bestämt er för att göra ett eget upplägg? Börja då med att fundera på om föreningen kan hjälpa till med något som ni också kan ta betalt för? Fotoklubben kan hjälpa till med fotograferingen vid fest. Skriv en blänkare i en lokal facebookgrupp och erbjud era tjänster. Ni är experter på det ni gör- visa upp det, gör reklam för klubben samtidigt som ni tjänar en hacka. Är ni en scoutkår – erbjud er att fixa barnkalas och ta samtidigt chansen att visa upp er! En kör kan ordna sånguppträdande till Lucia vilket är mycket uppskattat på både företag, sjukhus och äldreboende. 
 
Ni kan ordna ett event och sälj fika. Kanske bjuda in till lokalen för ett föredrag och sedan locka med hembakat? Eller varför inte en prova-på dag och visa upp vad ni gör samtidigt som ni har café. Bra sätt att värva medlemmar samtidigt som ni kan tjäna en slant. Till caféet kan ni även köpa in lite ljus från kirratochklart.se som fikagästerna kan köpa. De behöver kanske en present till middagen de ska på. Läs mer om sådan försäljning längre ner. Eller klicka på denna länk: www.kirratochklart.se
 
Ni kan också ta kontakt med skolor eller idrottsklubbar och få till ett samarbete kring att ordna ett disco eller en aktivitetsdag. Ni hjälper till med personal och står för försäljning av hamburgare och korv. Även äldreboenden kan längta efter samarbeten. Det handlar om att hitta tillfällen för försäljning men också att få till möten som kanske leder till återkommande samarbeten. Tänk på att om ni gör ett event av något slag - dokumentera! Då kan ni enkelt återanvända planen till nästa år och kanske göra ett återkommande event? Planering är ofta det som tar tid. Spar planeringar, körscheman och utvärdera direkt med förbättringspunkter till nästa gång. Man glömmer snabbt. 
 
Tänk igenom om det finns andra tjänster ni kan erbjuda? Krattning av trädgårdar mot 50 kr per plastsäck? Ni kanske kan plocka upp pantflaskor? Eller varför inte erbjuda att plocka upp fallfrukt mot att få använda dessa äpplen till mustning? Vem vill inte bli av med fallfrukt eller ännu hellre få sina träd plockade när man inte längre orkar det. Ägarna till äppelträden får några mustflaskor som tack men ni tar resten och säljer. Gratis råvaror, en uppskattad närproducerad produkt och dessutom gratis bortplockning av äpplen. Win-Win!
 

Enkla och snabba sätt att tjäna pengar till föreningen – tips 

Ibland finns inte riktigt tiden. För det är onekligen så att alla förslag och idéer ovan kräver tid i form av planering och inte minst utförande. Fundera på om ni istället ska sälja någon produkt till nära och kära? Ibland är det enklare att titta på de företag som faktiskt har specialiserat sig på hur man tjänar pengar som förening. De har fungerande processer och vet precis hur en försäljning ska planeras för bästa försäljningsresultat. Innan du bestämmer produkt finns det några saker som är bra att tänka på. Det är svårt att välja rätt företag att samarbeta med första gången och därför kan det vara bra med tips och råd hur man kan tjäna pengar till föreningskassan med en bra, seriös leverantör. 
 

Bästa produkten att sälja?

Det första ni behöver göra är att välja en produkt att sälja som ni själva tycker om och som ni tror att de flesta använder och tycker om. Ljus är ett bra exempel. Finns det något hushåll som inte använder levande ljus? Ljus i en fin förpackning är dessutom en perfekt gå-bort present vilket är ett väldigt bra säljargument. Det är svårare att ta med toapappersbalen eller grillkolen som gåva. 
 
Tänk även igenom själva hanteringen av produkten. Är det stora produkter att hantera? Behöver vi ha en släpvagn eller vara flera personer för att leverera produkten till kunden? Vill du ha en mindre produkt som är enklare att hantera kan saffran eller ljus vara ett bra alternativ. 
 

Vilka försäljningssätt är bäst?

När ni har hittat en produkt är det dags att se hur många alternativa försäljningssätt finns? Ju fler personer som säljer desto flera olika sätt att sälja på brukar vi säga är bra. Då finns det ofta ett sätt som passar för var och en. Vissa älskar att knacka dörr medan andra tycker bättre om att sälja via sociala medier. Vissa vill sälja med en katalog andra vill visa upp och sälja redan direkt vid första mötet. När du väljer leverantör, kontrollera vilka olika försäljningsalternativ de har. Ju fler olika alternativ desto mer flexibelt och lättare att hitta ett sätt som passar många.
 

Vilket företag ska jag välja när jag vill tjäna pengar till föreningen?

Var noga med att företaget som ni väljer ska ha en kundtjänst. Företaget ska vara tillgängliga för frågor. Vi vet att det ofta uppkommer frågor och då vill man ha snabba svar. En kundtjänst visar också på en seriositet hos leverantören. Tyvärr finns det många oseriösa aktörer. Exempel på seriösa aktörer är: Kakservice, Newbody och kirratochklart.se.
 
Kontrollera hur leverantören har det med returer och frakt. Är dessa fria? Försök välja en leverantör med fria returer och fri frakt. Det kan annars bli en dyr historia. Ett exempel är kirratochklart.se som både har fri frakt och fria returer. 
 
Kanske viktigast av allt - ta reda på är hur mycket ni tjänar per sålt exemplar. Vi rekommenderar att ni inte ska nöja er med mindre än 50%. Kirratochklar.se (ljus) erbjuder det. Det kan vara värt att ta välja bort företag som erbjuder tjänster som sortering av alla beställningar mot att få större förtjänst. 
 
Sist med inte minst. Välj en leverantör med en webbshop! Det finns inget som är så enkelt för att få fart på försäljningen. Den sköter sig själv. Har du dessutom valt en produkt som många använder dagligdags är det ett säkert sätt att dryga ut föreningens kassa och snabbt går det också. Många företag skriver att de har en webbshop men det vi menar med webbshop är en mer avancerad sida där alla säljare har ett logg-in och själva kan se hur försäljningen går. Det är oerhört motiverande att se hur långt det är kvar till målet och inte minst vilka som är topp-3 säljare. Ju mer avancerad desto mer hjälp för den som administrerar försäljningen. Inget ihopräknande för hand ska behövas utan en slutorder ska kunna läggas utan en massa jobb för administratören. 
 

Nu är det dags för er att börja fundera på hur ni ska göra! Beställ hem lite provpaket från olika leverantörer. Här nedan kan du beställa ett infopaket från kirratochklart.se. I paketet finns varuprover på både herrgårdsljus och doftljus. Det är självklart helt gratis. Titta och undersök produkterna noga och välj sedan den produkt som passar er och era förutsättningar bäst!

 

Lycka till!

 

BESTÄLL GRATIS INFOPAKET

Vi är stolta över våra högkvalitativa och lättsålda produkter, samt att vi alltid kan erbjuda er som säljer hela 50% i vinst! Beställ ett gratis infopaket så får ni hem varuprover på ljusen samt information om hur allt fungerar. Då kan ni känna, klämma, dofta och läsa igenom allt i lugn och ro innan ni bestämmer er.

VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!