Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur
Tjäna pengar till laget genom att sälja saffran

Tjäna pengar till laget genom att sälja saffran

Det finns många olika sätt att tjäna pengar till klasskassan eller lagkassan idag. Ofta väljer klasser och lag att dra i gång en försäljning. I denna artikel kommer du få veta mer om hur det är att sälja saffran. Innan du bestämmer dig för vad ni ska sälja, finns det några saker till du behöver tänka på. Därför har vi gjort i ordning en checklista på 5 saker du behöver fundera igenom när du letar efter det bästa att sälja för just din grupp.
Något som är bra för en grupp kanske inte passar en annan. Man har olika förutsättningar helt enkelt. Checklistan till en lyckad försäljning hittar du längst ner i artikeln 
 
I denna artikel kommer ni få:
Veta allt ni behöver om saffran
Få 3 tips på företag om man vill sälja saffran
Få en ovärderlig checklista att gå igenom för att hitta den bästa leverantören när man ska tjäna pengar till klassen eller laget.
 
Saffran är en riktigt exklusiv produkt med ett skyhögt kilopris. Det sägs att med en riktigt bra kvalitet på saffran kan du minska användningen i recepten med ca 30%. Hur kommer det sig att saffran är så dyrt? Jo, det går åt 100 - 150 krokusar för att ta fram ett enda gram saffran! Alla krokusar plockas och rensas för hand! Det är ett riktigt hantverk. Det är just hanteringen av saffranet som gör det till en av världens dyraste kryddor.
 
I Sverige kom saffranet i samband med Hansan för många hundra år sedan. I Sverige hade vi redan tidigare kryddat bröd med kanel och att krydda ett bröd med saffran blev en riktigt statussymbol. Saffransbullen är en svensk bulle och nu har även saffranssemlan kommit i antågande.
 
Idag använder vi saffran året runt inte bara till julen och lussebullarna. Därför är saffran en tacksam produkt för en klass eller ett lag att sälja året runt även om högsäsongen är till jul. Många köper dessutom saffran för att sedan ge bort det i present. De saffransburkar som oftast sälj genom klasser eller föreningar har ofta en trevlig burk eller glasflaska där man ser de hela vackra pistillerna. 
 

Hur kan saffran hålla låg eller hög kvalitet?

Den översta delen på pistillmärket, den röda delen, har starkast färg, smak och arom. Det är ofta den översta delen som används i högkvalitativ saffran. I saffran med lägre kvalitet har man tagit hela pistillen och ofta malt ner.
Om du väljer att sälja saffran för att tjäna pengar till klassen eller laget får kunden tillgång till sådan saffran som man inte hittar i vanliga mataffärer. Olika leverantörer erbjuder olika kvaliteter på saffranen. Ett tips är att titta på om leverantören erbjuder mald eller hel saffran och om det är ekologiskt. Kanske kan du till och med få ett provpaket för att riktigt se kvaliteten med egna ögon.
 

Vilka ska vi sälja saffran med?

Om föreningen, laget eller klassen har kommit fram till att det är saffran ni vill sälja finns det flera olika företag som har saffran i sitt sortiment. Vi har valt att titta närmare på 3 av dessa. När man jämför- titta noga på hur många gram saffran som burken innehåller. Det kan variera. Det finns fler aktörer än de vi har listat nedan.  
 

Sälj saffran med Säljdirekt 

Säljdirekt har burkar som innehåller 2 g saffran. Säljpriset per burk ligger på 100 kr. Man behåller 40 kr och sedan kan en bonus tillkomma beroende på hur mycket man säljer. 
Med sälj direkt har man fria returer och fria frakter. De har också andra varor än saffran till exempel parmesanost och kaffe. 
Säljdirekts saffran är av kvalitet 1, dvs saffranstrådarna är pistiller som har handplockats från en krokusblomma. Saffranet kommer från Spanien, Iran och Grekland.
Betalningstid för fakturan är 30 dagar. 
 

Sälj saffran med Saffranspecialisten

Saffransspecialisten har glasburkar som innehåller 1,5 g. Varje burk kostar 100kr. För varje såld burk behåller man 40 kr och sedan kan en bonus tillkomma beroende på hur mycket man säljer. Med Saffransspecialisten har man fria returer och fria frakter. De har inga andra produkter i sitt sortiment. Saffranet kommer från provinsen Khorasan som ligger i Norra Iran. Platsen är känd för sitt optimala klimat för att odla just saffran. Saffranspecialisten erbjuder direktförsäljning och listförsäljning. De har ingen webbshop. 
 

Sälj saffran med Saffran & CO

Saffran & CO erbjuder små glasburkar med 1 g saffran för 100 kr. Förtjänsten ligger på 50 kr per burk. Saffranet kommer från Afghanistan och är av kvalitet 1 den högsta kategorin för kvalitet. 
 
 

5 tips på hur du hittar bästa leverantören för att tjäna pengar till kassan

Det är mycket att tänka på när man ska starta en försäljning. Först ska man välja en produkt som man vill sälja och sedan ska man hitta en leverantör som det går bra att samarbeta med. För att göra det enklare för dig har vi satt ihop en checklista med saker att tänka på när man bestämmer sig för en leverantör:
 
 

Checklista för att hitta bästa samarbetet 

1. Hur stor är förtjänsten? 10%, 20%. Det finns leverantörer som erbjuder hela 50%. Välj en av dem!
 
2. Luras inte av olika bonustrappor – ju enklare att räkna ut vad man kan tjäna desto bättre! Enklare att få överblick och mer motiverande.
 
3. Titta noga efter dolda avgifter. Leta efter en leverantör med fri frakt och ännu viktigare - fria returer oavsett mängd. Väljer du fel leverantör kan du till och med gå minus på försäljningen.
 
4. Finns en webbshop? Vår varmaste rekommendation är att välja en samarbetspartner med en webbshop! Det kommer att öka din försäljning och minska din arbetsinsats. För att inte tala om är en bra webbshop också en stor hjälp vid administrationen. En webbshop ska både boozta försäljning men vara ett administrativt stöd. 
 
5. Finns en kundtjänst? Viktigt att man kan mejla, ringa eller chatta med sin support! Av kundtjänst ska du få hjälp, råd och tips.
 
6. Beställ ett varuprov! Är leverantören stolt över sin produkt har de ofta ett provpaket eller infopaket att skicka ut gratis till er. 
 
7. Återkommande beställare? Nöjda kunder återkommer. Leta efter tecken som tyder på det. Kanske finns det en referenssida ni kan titta på? 
 

 

Lycka till med att tjäna pengar till klassen eller laget. Oavsett vilket företag ni väljer – glöm inte att det ska vara enkelt och roligt! Är det inte det – välj en annan leverantör nästa gång!

 
 
VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!