Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur
Vad kostar det att ta studenten?

Vad kostar det att ta studenten?

"Att ta studenten" är såklart hur kul som helst och det alla ser fram emot under hela sin gymnasietid. Men vad kostar det då? Om man ser till alla saker som sker under studentåret så krävs det inte ett geni för att förstå att studentåret inte bara är fartfyllt och superkul, utan att det också kostar en hel del pengar.

Eskilstunas kommun har räknat på vad en student kan kosta och har kommit fram till att det allt som allt ligger på ca 18 000–25 000 kr/student. I den summan är allt inräknat, både egna utgifter för t.ex. kläder samt de gemensamma utgifter man har i klassen som för exempelvis flaket. Vad brukar då ingå i den totala utgiften för den enskilda studenten samt för klassen tillsammans?


Enskilda utgifter för studenten, prisexempel:

- Studentmössa ca 1200-2000 kr (oftast ska det till en del tillbehör till mössan också)
- Studentkläder, skor och accessoarer ca 3500-7000 kr (de flesta vill ha olika plagg till studentbalen, studentfesten, mottagningen och flaket)
- Biljett till studentbalen ca 1000 kr 
- Studentfester, biljetter ca 2000 kr
- Studentkryssning ca 500-2000 kr
- Transport till studentfesten tex. hyra limousine ca 4000 kr/8pers
- Hår, smink, manikyr ca 1700 kr
- Studentplakat ca 400 kr
- Studentmottagning hemma, mat och dryck ca 250 kr/gäst
- Hyra av tält till mottagningen ca 5000 kr

Sen kan det dra iväg ännu mer i kostnader om man även vill anlita en fotograf och ha blomsterdekorationer till mottagningen. Detta kan totalt kosta från ca 2000 kr.


Gemensamma utgifter för klassen som ska ta studenten, exempel:

Det är i huvudsak flaket som betalas gemensamt av klassen men det finns andra saker som klassen skulle kunna finansiera tillsammans och som vissa klasser redan gör som t.ex. balbiljetter, champagnefrukost, limousine och studentfest. 

Prisuppgift studentflak, exempel: 

För 15 000 kr kan en klass på 25 personer hyra ett flak. 

Obs! I den summa har vi inkluderat lastbil, högtalare, lakan, målarfärg och eventuell dryck. 15 000kr för ett flak som man står på i en timma, rätt dyrt va? Inga problem, fortsätt scrolla så kommer vi att presentera hur ni snabbt tjänar pengar till studenten och klasskassan. 


HUR KAN KLASSEN TJÄNA PENGAR TILL STUDENTEN?

För att undvika att alla i klassen ska behöva betala för t.ex. flaket ur egen ficka så erbjuder vi på kirratochklart.se ett sätt för er att tillsammans tjäna in pengar som ni kan lägga på er student. Genom att sälja våra mycket populära och därmed lättsålda herrgårdsljus, kronljus och doftljus så kan ni på ett snabbt, enkelt och riskfritt tjäna ihop pengar till er student. 

Ni får alltid:

  • 50% i förtjänst
  • Fri frakt och fri retur
  • 60 dagars betalningsvillkor och mer om det skulle behövas
  • Proffsig kundservice över mejl, telefon och chatt


Så här mycket kan ni tjäna

Låt oss säga att ni är 25 personer i klassen, då räcker det med att alla säljer 12 antal ljusförpackningar var för att komma upp i 15 000 kr och kan därmed täcka hela avgiften för flaket. Man kan tycka att det låter mycket med 12 förpackningar men även om just du inte säljer 12 förpackningar så kan vi garantera att någon annan i klassen säljer fler än 12 så på så vis löser det sig alltid! Visst låter det smidigt? Skulle ni dessutom sälja för mer än 15 000 kr så kan ni ju alltid fördela pengarna mellan er alternativt lägga dem på att göra någon avslutande kul aktivitet tillsammans! För att kunna se fler exempel på hur mycket ni kan tjäna, använd vår kalkylator >


Hur övertygar jag min klass om att starta en försäljning? 

Då rekommenderar vi att ni beställer hem ett infopaket att ta med till klassrummet och visa upp för kompisarna. Infopaketet är gratis och innehåller prov på ljusen samt all information ni behöver för att komma igång med en försäljning. Det går också bra att ringa oss eller skicka ett mejl om ni vill ha hjälp att starta en försäljning för att tjäna pengar till studenten eller önskar hjälp kring vilka argument som kan användas vid nästa klassråd.

GRATIS INFOPAKET

Vill du ha information om kirratochklart.se skickar vi gärna ett gratis infopaket till dig - helt utan förbindelser. Paketet innehåller allt du behöver veta för att komma igång med en lyckad försäljning samt prov på våra exklusiva och lättsålda ljus.

VILL DU HA ETT gratis INFOPAKET? JA TACK!