Lättsålda produkterAlltid 50 % i vinstFri frakt & fri returLättsålt - 50 % i vinst - Fri frakt & fri retur

Vart kan man åka på klassresa?

Våra förslag på roliga och spännande skolresor

Vad är bästa resmålet för en skolresa?

Att åka på klassresa är ett äventyr som de flesta får uppleva, en eller flera gånger under skoltiden. Vänskapsband knyts, sammanhållningen stärks och minnen för livet skapas. Men vad är bästa resmålet för en skolresa, och hur mycket kostar det? Har ni stor eller liten budget? Vill ni åka över dagen eller vill ni vara borta många nätter? Planerar ni en kortare utflykt till närområdet, eller vill ni åka till andra delar av landet eller satsar ni stort på en klassresa utomlands? Den perfekta skolresan för er är kanske att kombinera nöjen, shopping och äventyr, eller att besöka historiska platser med oförglömliga sevärdheter. Oavsett finns det perfekta resmål för just er klass, vad ni än letar efter!

Tips på roliga klassresor för alla åldrar

En klassresa eller skolresa brukar oftast ske i nian eller under sista året på gymnasiet. Men även elever i de lägre årskurserna kan ha stort utbyte av att få åka iväg på ett äventyr, och många skolresor eller klassresor brukar också gå av stapeln innan man skiljs åt för sommarlov efter åk 3 eller åk 6. Utbudet av bra klassresor finns för alla åldersgrupper och ibland kan det vara svårt att navigera och välja mellan alla olika och spännande resmål. 

Ta del av alla våra tips och sammanställningar för att hitta just er drömklassresa. Nedan följer en topplista och förslag på roliga klassresor inklusive exempel på priser, boende, besöksmål, aktiviteter samt uppgifter om resmålet och mycket annat bra att veta inför en klassresa.

Hur mycket pengar ni vill lägga på klassreseäventyret beror möjligen på era tillgångar.
Ekar skolkassan tom kan ni enkelt fylla på den genom att sälja ljus eller kaffe.
Samarbeta med Kirrat och Klart och tjäna pengar till klassen. Det är både enkelt, kul och lärorikt.

TJÄNA PENGAR TILL KLASSRESAN >

Tips på klassresor

Klassresa till Gotland

Gotland är i särklass ett av de mest klassiska resmålen när det kommer till att åka i väg på klassresa. År efter år åker tusentals elever på klassresa till Gotland som är ett utmärkt besöksmål för upptäcktstörstiga skolelever i alla åldrar redo för äventyr. Det är en fantastisk spännande ö och många säger att Gotland är som att komma utomlands. Åker ni på skolresa till Gotland får ni uppleva kultur, natur och roliga aktiviteter. Besök den medeltida staden Visby med sin spännande historia, unika ringmur och intressanta byggnader och hus. På Gotland hittar ni också de fascinerande raukarna, paradisön Fårö och den fantastiska naturen. Åker man på klassresa under badsäsongen så finns mängder av otroligt vackra sandstränder. Gotland bjuder dessutom allt som oftast på ett väldigt bra väder med många soltimmar.

Läs vidare om klassresor till Gotland här >

Klassresa till Stockholm

Den kungliga huvudstaden bjuder på ett överflöd av saker att se och göra och är därför ett perfekt alternativ för er som vill åka till en storstad på klassresa. Inget annat resmål i Sverige kan erbjuda så mycket varierade och roliga aktiviteter för klassen som vårt vackra Stockholm! Dessutom finns goda förbindelser med många av de andra svenska städerna med både flyg, tåg och buss – vilket gör det smidigt att ta sig dit. Det finns många färdiga skolresepaket att boka om ni vill åka till Stockholm på er klassresa. Ni kan t.ex. kombinera besök på Gröna Lund, Laserfortet, Prison Island samt uppleva Naturhistoriska riksmuseet med den storslagna IMAX-biografen Cosmonova!

Läs vidare om klassresor till Stockholm här >

Klassresa till Boda Borg

Boda Borg är ett äventyrskoncept med anläggningar i Skellefteå, Östersund, Torpshammar, Karlskoga, Oxelösund, Sävsjö och Karlskrona. Boda Borgs äventyr är ett roligt och underhållande sätt för barn och ungdomar att lära sig samarbete och kommunikation, och konceptet står ofta högst upp på önskelistan för en klassresa hos många skolkalsser! En klassresa till Boda Borg passar även elever i de lägre årskurserna som ska åka på sin allra första skolresa. Boda Borg´s huvudattraktion är Questar där klassen får uppleva helt nya världar i olika typer av äventyr med utmaningar de ska lösa tillsammans. Det finns flera olika paket för skolklasser att boka, med eller utan logi.

Läs vidare om klassresor till Boda Borg här >

Klassresa till Kolmården

Åk på klassresa till Nordens största djurpark på ett spännande vildmarksäventyr! En resa med klassen till Kolmården bjuder på upplevelser med några av värdens häftigaste djur kombinerat med fartfyllda berg och dalbanor samt fascinerande djurshower. Övernattar gör ni på Safari Camp mitt på savannen, på Vildmarkshotellet eller på vandrarhemmet intill parken.
Klassresan till Kolmården kan ni skräddarsy och boka själva, alternativt välja ett färdigt skolpaket genom en extern arrangör eller boka direkt med Kolmården som förstås har ett eget upplägg för skolresor som de kallar ”Expedition Kolmården. Tillsammans får ni möta lösa utmanande uppdrag i parken bland tigrar, elefanter och delfiner! Ni lär er massor av saker på ett roligt sätt och får närkontakt med fantastiska djurarter i djurparken och på Tropicarium.

Läs vidare om klassresor till Kolmården här >

Klassresa till Göteborg

Åk till Göteborg på er klassresa – staden svenska folket har röstat fram som Sveriges trevligaste storstad! Göteborg är perfekt att besöka vilken tid på året som helst. Här finns mycket att se, göra, upptäcka och uppleva. För många kan det för exempel knappast bli bättre än att inkludera en nöjespark som Liseberg på sin klassresa! Andra aktiviteter som är perfekta äventyr för en skolklass är t.ex. Universeum, Laserdome, Gokart, Prison Island eller en tur med en av paddanbåtarna. Vill ni även kunna shoppa, bada i havet eller äta på trevliga restauranger så har Göteborg mycket att bjuda på.

Läs vidare om klassresor till Göteborg här >

Klassresa till Åre

Åre är ett perfekt alternativ till klassresa för alla som gillar äventyr, natur, fartfyllda upplevelser och roliga och annorlunda aktiviteter i en fantastisk miljö. Naturligtvis är Åre ett givet resmål för de som är intresserade av en klassresa med skidåkning i fokus, men Åre bjuder också på en enastående natur och en stor vidd av aktiviteter att välja mellan under årets alla månader.
Under vår- och sommarmånaderna kan man hitta på en rad olika nöjen så som gokart, bowling, femkamp, äventyrsbad, paddling outdoor-laser combat, bastuflotte, fjällvandring, forsäventyr, tunnbrödsbakning, grottkrypning, paintball, zipline, adventurepark och mycket annat. Det finns flera olika aktörer som erbjuder många olika typer av aktiviteter så det är verkligen upplagt för äventyr om ni vill åka till Åre på klassresan.

Läs vidare om klassresor till Åre här >

Klassresa till Skärgården

Stockholms skärgård är ett perfekt resmål för en klassresa med oändliga möjligheter för hisnande naturupplevelser i fantastisk skärgårdsmiljö. De olika öarna och resmålen som erbjuder skolresepaket bjuder också på en uppsjö av roliga aktiviteter som passar barn och ungdomar i alla åldrar. Norr om Stockholms skärgård, i Roslagen finns också fina möjligheter för en skolresa och sen har vi såklart Sveriges tredje största ö Mälaren där det också finns spännande utflyktsmål som passar en skolklass ute på resa. I denna artikel får ni våra bästa tips på klassresor till Stockholms skärgård, Roslagen och Mälaren.

Läs vidare om klassresor till Skärgården här >

Klassresa till Åland

Om ni vill åka utomlands på klassresa utan att behöva samla pengar under flera år, är det lilla öriket Åland ett jättebra alternativ då det är ett av det enklaste och billigaste sättet att komma utanför Sverige tillsammans med klassen. Till Åland tar man sig snabbt och enkelt med färja från Stockholm eller Roslagen till ett väldigt bra pris. Bo i fina stugor eller på hotell och ta del av alla roliga aktiviteter och äventyr som vackra Åland har att erbjuda för skolklasser. Åland är en trygg destination för en klassresa och avstånden är korta och det går snabbt och smidigt att ta sig från plats till plats. Tips att göra på en klassresa till Åland är exempelvis bad, bastu, cykling, kajak, paintball, tennis, paddel, minigolf, båtutflykter, fiske, trampbilar, volleyboll, lekland, curling, höghöjdsbana, viltsafari, jakt och fiskemuseum.

Läs vidare om klassresor till Åland här >

Klassresa till London

London är en väldigt självklar och perfekt destination att åka till om man vill åka på klassresa utomlands. Ni kan åka till London året runt men på våren och vintern brukar hotellen vara billigare. Det finns nästintill oändliga möjligheter för utflykter, sightseeing, shopping och studiebesök i Englands stolta huvudstad som passar för skolklasser och ungdomar på skolresa. Här finns allt för alla smaker – sevärdheter, kultur, shopping, parkhäng och mycket mer. London har mycket att erbjuda och era äventyr bara väntar. Hur många längtar inte efter att uppleva sevärdheter med klassen som London Eye, Madame Tussaud´s Vaxmuseum, Buckingham Palace, Big Ben, Towern, Tower Bridge, Harry Potter studio tour eller besöka välkända platser som Piccadilly Circus, Covent garden, Hyde park, Trafalgar square med flera med flera! Så vad finns att göra och vad behöver vi veta inför en klassresa till London? Kolla in våra tips i denna artikel.

Läs vidare om klassresor till London här >

Klassresa till Köpenhamn

Att resa på klassresa till Köpenhamn i Danmark har blivit alltmer poppis bland skolklasser som vill komma utomlands under sin skolresa. Många skolor väljer därför Nordens största stad som har massor av intressanta och spännande sevärdheter som den berömda nöjesparken Tivoli, Ströget mitt i Köpenhamn med myllrande folkliv roliga butiker, mysiga caféer, butiker och restauranger av högsta klass. Missa heller inte gemytet och de färgglada husen i Nyhavn nere vid vattnet. Många besöker också Experimentarium, där klasskompisarna själva får ”leka” vetenskapsmän på olika sätt och Nordeuropas största akvarium ”Den blå planet”. 

Läs vidare om klassresor till Köpenhamn här >

Att sälja ljus till klassresan med Kirrat och Klart

Det är enkelt att tjäna pengar till klassresan. Hos oss får ni alltid behålla 50% av er försäljning. Om t.ex. 30 klasskompisar säljer 12 ljusförpackningar var tjänar ni hela 21.600 kr rakt ner i klasskassan. Liten insats för mycket pengar helt enkelt. Hos många andra får ni bara behålla kring 25% i vinst, genom att sälja ljus till klassresan tjänar ni alltså dubbelt så mycket. 

Ni lägger aldrig ut ett öre, och fri frakt och fria returer gäller alltid hos oss. Ni säljer digitalt med vår smidiga webbshop och säljkataloger och/eller med direktförsäljning där ni säljer ljusen direkt "vid dörren". Ni väljer själva vad som passar just er klass bäst. Vill du ha information om Kirrat och Klart och hur du kan tjäna pengar genom oss skickar vi gärna ett gratis infopaket till dig - helt utan förbindelser. Paketet innehåller allt ni behöver veta för att komma igång med en lyckad försäljning samt prov på våra fina ljus.

NYHET! Nu kan ni även sälja svenskt kvalitetskaffe med klassen genom oss!

 

{{'splash_bottom_part1' | translation}} {{'splash_bottom_part2' | translation}} {{'splash_bottom_part3' | translation}} {{'splash_bottom_part4' | translation}}